Tiramisu Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Tiramisu Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, ülkemizde de gittikçe popülerleşmeye başlayan bir tatlıdır. Görüntüsüyle şahane, çayın da kahvenin de yanında giden bu labneli tatlının pratik tarifi sizlerle? Evde tiramisu nasıl yapılır?

Giriş Tarihi: 18.08.2022 11:28 Güncelleme Tarihi: 18.08.2022 11:28
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 15 dakika
  • Porsiyon : 223 kcal

MALZEMELER

  • 1 paket hazır kek (iki kat pasta tabanı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kahve (granül)
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için:

  • 200 gram labne
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  • Öncelikle kremasını hazırlayın. Kremasını hazırlamak için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  • Kekin tabanını ıslatmak için bir kaseye koyduğunun sıcak suyun içine granül kahve ve toz şekeri atıp eriyene kadar karıştırın.
  • Soğumaya bıraktığınız kremanın içine labneyi ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya değin mikserle çırpın.
  • Bir borcam ya da servis tabağına pasta tabanının ilk katını koyup kahveli karışımın yarısını kullanarak ıslatın.
  • Kremasının yarısını bu tabanın üzerine yayın.
  • Pastanın diğer katmanını da koyup önce kahveli karışımın daha sonra kremanın yarısını koyup güzelce yayarak kaplayın.
  • Üzerini de kakaoyla kapladığınız tatlıyı isteğe göre çilekle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA