Türkiye'nin en iyi haber sitesi

tarifi: Leziz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır, yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?

tarifi son zamanların en popüler tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Muhallebi yüzyıllardır ’de sıkça tercih edilen bir tatlı türüdür ve köklü tatlıcıların neredeyse hepsinde bir numaralı servis ürünüdür. Evde kadayıflı yapımı oldukça kolaydır ve bu nedenle vatandaşlar ve gerekli malzemeleri yoğun olarak araştırıyor. Peki, tel kadayıflı muhallebi tarifi için hangi malzemeler gereklidir ve kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? İşte, çokça tercih edilen bu tatlının tarifi ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Giriş Tarihi: 1.5.2020 23:11 ABONE OL
Kadayıflı muhallebi tarifi: Leziz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır, yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi tatlısı çok uzun yıllardır Türk mutfağında mevcuttur. Aynı zamanda tel kadayıf da birçok tatlıda kullanılmaktadır. Bu ikisi birleşince ortaya harika kadayıflı muhallebi tatlısı çıkıyor. Her ev hanımı ya da kendi mutfağının şefi olan herkes, kadayıflı muhallebi tatlısı yapmayı denemiştir ya da denemek istiyordu. Peki, kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Haberimizde, lezzetli bir kadayıflı muhallebi tarifi yer almaktadır. Evde kolay kadayıflı muhallebi tarifi ile birlikte kullanmanız gereken malzemeler ve yapım aşamaları burada! İşte, lezzetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi…

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ

Kadayıflı muhallebi tatlısı yaparken muhallebi için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 paket vanilya
Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte lezzetli ve nefis evde Ramazan pidesi tarifi, yapılışı ile malzemeleri

Kadayıflı muhallebi tatlısı üzeri için

  • Kavrulmuş kadayıf
  • Dövülmüş fındık
En lezzetli güllaç nasıl yapılır? İşte en kolay güllaç tarifi…

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI

  • Genişçe bir tencere içine sütü alın, üzerine gerekli miktarda şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Sonrasında yumurta sarısı, nişasta ve unu ağır bir şekilde tencereye ekleyerek karışımı bir süre karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebi karışımı katılaşmaya başlayınca bu karışımın üzerinde tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyip karışana kadar karıştırın.
  • Kıvam alan muhallebiyi yanan ocaktan alın ve ilk sıcağının çıkması için bir süre (birkaç dakika boyunca) bekleyin. Krema ve vanilyasını üzerine ekleyin ve muhallebiyi son kez karıştırın.
  • Geniş cam sunum kabına kavrulmuş kadayıfların göz kararı yarısını dizin, üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek yayın.
  • Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün.
  • İstediğiniz takdirde muhallebi tatlısının ara katına ceviz parçacıkları ekleyebilirsiniz.
  • Üzerine toz halinde antepfıstığı ya da kırdığınız ceviz parçacıklarını serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  • Kadayıfın ilk sıcağı çıktıktan sonra dolapta soğumaya bırakın.

Lezzetli eve yapımı kadayıflı muhallebiniz hazır. Afiyet olsun…

Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?

TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ KAÇ KALORİ?

Yukarıda tarifini verdiğimiz kadayıflı muhallebi tarifi içerisinden alınacak bir porsiyon Kadayıflı Muhallebi tatlısı ortalama olarak 199.42 kaloridir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kadayıflı muhallebi tarifi: Leziz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır, yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA