Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Türk mutfağının gözdelerinden : Kolay ev yapımı şekerpare nasıl yapılır?

Türk mutfağının en çok tercih edilen tatlıları arasında şekerpare de yer almaktadır ve yemek sonları ile çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısıdır. Bu nedenle de vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Aslında bu tatlının malzemeleri neredeyse her usta şef için aynıdır ancak şekerpare tarifi, pişirme aşamasında farklılık göstermektedir. Peki, şekerpare nasıl yapılır ve gerekli malzemeler nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz, nefis yemek ve tatlı tarifleri arasında yer alan şekerpare tarifi ve adım adım yapılışı…

Giriş Tarihi: 7.5.2020 11:04 Son Güncelleme: 7.5.2020 11:04 ABONE OL
Türk mutfağının gözdelerinden şekerpare tarifi: Kolay ev yapımı şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare tatlısı, neredeyse her vatandaşın severek yediği bir tatlıdır. Ülkemizde, birçok restoran ve cafede servisi yapılmaktadır. Bu lezzetli tatlıyı evde yapmak isteyenle, şekerpare tarifi ve gerekli malzemeleri araştırıyorlar. Eğer çay saati veya yemek sonrası için bir tatlı yapmayı düşünüyorsanız, şekerpare tarifi kurtarıcınız olacaktır. Peki, şekerpare tatlısı nasıl yapılır ve hangi malzemeler gereklidir. Haberimizde, kolay ve lezzetli şekerpare tarifi ve bu tarif için ihtiyacınız olan tüm malzemeler yer alıyor!

ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ VE MALZEMELERİ

Ev yapımı şekerpare tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı un

ŞEKERPARE ŞERBETİ İÇİN:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limonun suyu

ŞEKERPARE TATLISI ÜZERİ İÇİN:

  • 20 adet fındık
Kahvenin yanına eşsiz bir tat katacak ıslak kurabiye tarifi: Nefis kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır? Browni tarifi…

ŞEKERPARE YAPILIŞI

İşte tüm detayları ile evde şekerpare yapılışı:

İlk olarak şekerpare tarifi için şerbeti hazırlamalısınız. Derin ve orta genişlikte bir tencere içerisine şeker ve su ekleyerek kaynatmaya başlayın. Karışımınız kaynadıktan sonra tencerenize limon suyu ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Tencereyi soğumaya bırakın.

Şekerpare tatlısı hamurunu hazırlamak için taşmayacak ve sıçratmayacak derinlikte bir karıştırma kabına ilk olarak oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini koyun.

Karıştırma kabına pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta, irmik, kabartma tozu ve yavaşça unu ekleyerek istediğiniz kıvama gelinceye dek yoğurun.

Şekerpare hamurunu yoğurduktan sonra 15 dakika buzdolabı içerisinde dinlendiriniz.

Türk mutfağının yıldızı saray sarması tarifi: Kolay saray sarması nasıl yapılır?

Dinlenmiş şekerpare hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinzle yuvarlayınız. Bir fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı seriniz. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurları yerleştiriniz.

Kırılmış fındık içlerini şekerparelerinizin tam ortalarına bastırarak yerleştiriniz.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika boyunca şekerpare hamurunuzu pişiriniz.

Şekerpareleriniz sıcakken, soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökünüz. Şerbeti çeken şekerparelerinizi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kendi mutfağının şefleri için hünkar beğendi tarifi: Evde pratik hünkar beğendi nasıl yapılır?

ARKADAŞINA GÖNDER
Türk mutfağının gözdelerinden şekerpare tarifi: Kolay ev yapımı şekerpare nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA