kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Cezamı çocuklarım verdi'
Annenin yıkıldığı an

İki oğlu, 'Kocamı beni dövdüğü için öldürdüm' sözünü yalanlayınca anne Rabia Yoldaş çöktü

DAYAK yediği kocasını öldüren Yoldaş, duruşmada 10 ve 11 yaşındaki oğullarının şu sözleriyle yıkıldı: "Babam annemizi dövmüyordu, babamızı öldüren kadını görmek istemiyoruz." Sinir krizleri geçiren Yoldaş, çocuklarını kayınvalidesinin etkilediğini söyledi.
"EN büyük cezayı bana çocuklarım verdi" diyen genç kadın kendini şöyle savundu: "Bana hayatı zindan etti. Her gün dayak yedim. Boşanmak istedim, razı gelmedi. Son olarak, 'başkalarıyla yatıyorsun' deyince, onu vurdum."


***

'Cezamı çocuklarım verdi'

Dayak atan kocasını öldüren Rabia Yoldaş, duruşmada oğulları "Babam dayakçı değildi. Bu kadını istemiyoruz" deyince yıkıldı. Genç kadın "Cezamı çocuklarım verdi" dedi.

RABİA Yoldaş... Henüz 27 yaşında genç bir kadın. Ancak hayat ona tokat üzerine tokat vurdu. Son ve en ağır tokadı ise dün canı gibi sevdiği iki küçük oğlundan yedi. Rabia Yoldaş, 12 yıl önce severek evlendiği, kendisinden 16 yaş büyük kocasını kendisine dayak attığı için öldürdüğü gerekçesiyle dün hakim karşısına çıktı. Savunmasında, alkol bağımlısı kocasının dayak atarak hayatı kendisine cehennem ettiğini, sonunda boşanmak istediğinde çıkan kavgada da hakaretleriyle onu tahrik edip elini kana buladığını anlattı. Mahkeme, yıllardır yaşadığı zor hayatın ardından 3.5 aydır da cezaevinde yatan genç kadının anlattıklarının doğru olup olmadığını, biri 10, biri de 11 yaşında olan iki oğluna sordu. İşte bu sorgu, aylardır başını dik tutmaya çalışan genç kadını yıktı. Çocuklarının verdikleri ifadede "Babam annemizi dövmüyordu, babamızı öldüren kadını görmek istemiyoruz" sözlerini duyunca sinir krizi geçiren Rabia Yoldaş, "En büyük cezayı çocuklarım verdi, artık söyleyecek sözüm yok!" dedi. Rabia Yoldaş, kaçarak evlendiği marangoz kocası Murat Yoldaş'la (43) sürdürdüğü 12 yıllık kabus gibi evliliği bitirmeye karar verdiğinde babasının yanına taşınıp boşanma davası açmıştı. Boşanmak istemeyen kocası ise peşinden gelip eve dönmesini istedi. Red cevabı alınca "Sen başkalarıyla yatıyorsun" diyerek genç kadını suçlamaya başladı. Kendisine hakim olamayan Rabia Yoldaş evde bulunan tabancayla eşini vurarak öldürdü. Bu cinayet nedeniyle müebbet hapis istenen genç kadın Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında çocuklarının ifadelerine güveniyordu.

KÜÇÜK TANIKLAR KÜRSÜDE
AncakTanık olarak dinlenen oğulları P.Y. (11) ile M.Y. (10) "Babamız annemizi dövmüyordu" dedi. Çocuklarının ifadesiyle şaşkına dönen genç kadın, "Oğlum doğruyu söyleyin, kimse size bir şey yapamaz" diye haykırdı. Ancak hakimin sorularını cevaplayan çocuklar, annelerini suçlayarak, "O bizim babamızı öldürdü. Görmek istemiyoruz" dediler. Aleyhine ifade veren çocuklarını yönlendirdiğini iddia ettiği kayınvalidesi Özgür Yoldaş'a saldırmak isteyen genç kadın, jandarma ve bayan gardiyan tarafından engellendi. Sakinleştirici iğne yapılan Yoldaş, "Bana en büyük cezayı çocuklarım verdi. Bundan sonra konuşmak istemiyorum..." diyerek sustu. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Nazan ERDEM

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Almanya'da Kaplan avı
 Alistair'in katili hakim karşısında
 Englısh Man In KKTC
 Diyarbakır'da çöp, Antalya'da biber gazı
 Kartal ve Cimbom'un elenmesi Uzan'ı üzdü
 Köşk'ten Demiröz'e üçüncü veto
 Türk avukat, 11 Eylül sanığını beraat ettirdi
SAVAŞ AY
Estetik ameliyat cinneti!..
Etik ve estetik... Böyle yan...
ÖMER LÜTFİ METE
Devleti İnkâr Komisyonu
Meclis Dokunulmazlıkları...
REFİK DURBAŞ
ABD, bu ne iş?
El Kaide:
ABD, bu ne iş?
ABD:...
EMRE AKÖZ
California ideolojisi
DÜN Mehmet Barlas ile birlikte...
MEHMET TEZKAN
Zarar veren gerekçe..
GEREKÇE düşündürücü.. Gerekçe...
UMUR TALU
'Dinci terör'le savaşın generali
"Anka Kuşu" yazısının...
MUHARREM SARIKAYA
Verhosfstadt'ın Erdoğan'a sorusu
Türk diplomatlar bugüne...
Sevgilisiyle bir oldu üç çocuğunu boğdu
Üç farklı erkekten üç çocuğu bulunan kadın, sevgilisiyle birlikte...
Altını ıslatan kızını döve döve öldürdü
AMERİKA'NIN Yonkers kentinde yaşayan 20 yaşındaki Uniqua Smith...
GÖZLER TORBADA
GÖZLER TORBADA
Seribaşı G.Saray'ın rakipleri dişine göre. Beşiktaş, G.Antep ve...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.