kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Almanya'da Kaplan avı
Almanya'da Kaplan avı
Kara Ses 1983'te Köln'den yükseldi

'Kaplan' avı

Alman polisi, son yılların en geniş operasyonunda, Metin Kaplan yanlılarına ait 13 eyaletteki 1200 eve baskın yaptı

ALMANYA'DA faaliyeti yasaklanan hilafet devleti yanlısı Kaplancılar grubu, çalışmalarına devam ettiği gerekçesiyle ülke çapında operasyona uğradı. 5500 Alman polisinin katıldığı operasyonda kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmadı.

EYLEME HAZIRLANAN DÖRT KİŞİ YAKALANDI
OPERASYONDA
Metin Kaplan'ın Köln'deki evi dahil, 13 eyalette 1200 ev sabaha karşı basıldı. Baskınlarda yakalanan 4 kişinin, "bilinmeyen bir yer"e terör saldırısı planlayan bir örgütle bağlantısı olduğu belirtildi.

"1000 MİLİTAN YASAĞA RAĞMEN FAALİYETTEYDİ"
ALMAN
İçişleri Bakanı Otto Schilly baskının nedeniyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, örgütün 1000 kadar üyesinin yasaklanan faaliyetleri sürdürme çabası içinde olduğunun saptandığını söyledi.


***

Almanya'da Kaplan avı

Alman polisi, yasaklandığı halde faaliyetlerini sürdüren Kaplancılar'a karşı son yılların en geniş operasyonunu yaptı. 13 eyalette Metin Kaplan yanlılarına ait 1200 ev basıldı.

ALMANYA'DA faaliyeti yasaklanan hilafet devleti yanlısı Kaplancılar grubuna karşı son yılların en büyük operasyonu yapıldı. 5500 Alman polisinin katıldığı "Şafak" operasyonunda 13 eyalette 1200'e yakın Kaplancı evi basıldı. Evlerde bulunan silah, propaganda malzemesi, bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yakalanandan dört kişinin, "bilinmeyen bir yer" terör saldırısı planlayan bir örgütle bağlantısı olduğu belirtildi.

ALMAN BAKANDAN GÖZDAĞI
Kaplan'ın Türkiye'ye iade edilmemesine ilk baştan beri karşı çıkan Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily dün sabah yaptığı yazılı açıklamada, yasaklanmasına rağmen örgüt üyesi 1000 militanın faaliyetlerine devam etme çabası içinde olduklarını tespit ettikleri için operasyon kararı aldıklarını belirtti. Schily, "Yeniden örgütlenen ve yasaklanan derneğin anayasa düşmanı faaliyetlerini sürdüren yandaşlarına, ülke çapında yaptığımız aramalarla açıkça gösterdik ki, yasağı ihlal edenlere karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz'' dedi. Aramaların, Almanya'daki hukuk ve devlet düzenini suiistismal edenlere açık bir uyarı niteliği taşıdığını ifade eden Schily, şöyle devam etti: "Radikal İslamcılığın ve terörizmin din ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu nedenle anayasa düşmanı yapılanmaları zamanında tespit etmek ve ortadan kaldırmak zorundayız. Bu konuda federal ve eyaletler düzeyinde sıkı bir işbirliği kaçınılmazdır."

ŞAFAK OPERASYONU
Sabah saat 06.00'da 13 eyalette birden eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda tam olarak kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmadı, ancak örgüt üyesi 4 kişinin "bilinmeyen bir yere" terör saldırısı düzenleme hazırlığı yapan bir terör örgütüyle bağlantısı olduğu belirlendi. Alman polisi de gözaltındaki militanların tutuklanacaklarını ve haklarında dava açılabileceğini belirtti. Metin Kaplan'ın Köln'deki evinin de arandığını belirten polis yetkilileri, evde neler bulunduğu yönündeki soruları cevaplandırmadı. Ancak Metin Kaplan ve 4 yakın adamı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Operasyonlar mahkemeler tarafından İCCB'nin faaliyetlerinin yasaklandığı Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Bremen, Hessen, Hamburg, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saarland, Saksonya, Schleswig-Holstein ve Thüringen eyaletlerinde oldu. Polis önce örgütün yayınladığı Beklenen Asr-I Saadet dergisine (eski adıyla Ümmet-i Muhamed) abone olanların isimlerini belirledi. Bu abonelerden biri olduğu belirlenen Berlin'deki bir militanın evinde çok sayıda silah bulunduğu belirtildi. Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada ''kara ses'' olarak bilinen Cemalettin Kaplan'ın oğlu olan İCCB yöneticisi Metin Kaplan ve derneğin 4 eski üyesi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

KAPLAN'A SORUŞTURMA
Kaplan'ın, 8 Aralık 2001 tarihinde yasaklanmasına rağmen İCCB'nin faaliyetlerini sürdürmek, diğer 4 eski üyenin ise anayasanın 129/ maddesi uyarınca terörist bir örgüte üye olmakla suçlandıkları belirtildi. Yaklaşık 1000 kişinin yasağa uymayarak İCCB'nin faaliyetlerini sürdürmekle suçlandığı, bazı kişiler hakkında terörist bir örgüte üyelik suçundan dava açılabileceği ifade edildi. Metin Kaplan'ın, yasaklanan derneğin fikir ve düşüncelerini yaymaya yönelik yazdığı ''Tebliğ ve Tavsiyelerim'' adlı kitabının Mart ayından bu yana yayınlandığı kaydedildi. Kaplan'ın avukatı Ingeborg Naumann, Kaplan hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını öne sürdü. Naumann, Kaplan'ın serbest bırakıldıktan sonra sadece ailesiyle ilgilenmeye başladığını ve arada bir cuma namazlarında görüldüğünü ileri sürdü.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Cezamı çocuklarım verdi'
 Alistair'in katili hakim karşısında
 Englısh Man In KKTC
 Diyarbakır'da çöp, Antalya'da biber gazı
 Kartal ve Cimbom'un elenmesi Uzan'ı üzdü
 Köşk'ten Demiröz'e üçüncü veto
 Türk avukat, 11 Eylül sanığını beraat ettirdi
SAVAŞ AY
Estetik ameliyat cinneti!..
Etik ve estetik... Böyle yan...
ÖMER LÜTFİ METE
Devleti İnkâr Komisyonu
Meclis Dokunulmazlıkları...
REFİK DURBAŞ
ABD, bu ne iş?
El Kaide:
ABD, bu ne iş?
ABD:...
EMRE AKÖZ
California ideolojisi
DÜN Mehmet Barlas ile birlikte...
MEHMET TEZKAN
Zarar veren gerekçe..
GEREKÇE düşündürücü.. Gerekçe...
UMUR TALU
'Dinci terör'le savaşın generali
"Anka Kuşu" yazısının...
MUHARREM SARIKAYA
Verhosfstadt'ın Erdoğan'a sorusu
Türk diplomatlar bugüne...
Sevgilisiyle bir oldu üç çocuğunu boğdu
Üç farklı erkekten üç çocuğu bulunan kadın, sevgilisiyle birlikte...
Altını ıslatan kızını döve döve öldürdü
AMERİKA'NIN Yonkers kentinde yaşayan 20 yaşındaki Uniqua Smith...
GÖZLER TORBADA
GÖZLER TORBADA
Seribaşı G.Saray'ın rakipleri dişine göre. Beşiktaş, G.Antep ve...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.