kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu
Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu
Ne yazdığı anlaşılmadı kışkırtma kanaati var

Van sancısı

Erdoğan, AB'ye uyum örneği olarak gösterilen Kürtçe afişlerin Van'da mahkeme kararıyla toplatılmasına sert tepki gösterdi

İNSAN Hakları Derneği'nin Kürtçe-Türkçe "Barış Kazanacak" afişlerinin AB Zirvesi yapıldığı gün Van Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla toplatılması Brüksel'e bomba gibi düştü.

ŞAHSEN RAHATSIZIM
ERDOĞAN
"Gerekçede ne var bilmiyoruz. Türkiye'ye dönünce araştıracağız ama beni şahsen rahatsız etti" dedi. "AB Güneydoğu için yeni şart koştu" manşetlerini de "bilgisizliğe" bağladı.

ZİRVE SONUÇSUZ
BRÜKSEL'DEKİ
zirvede AB'nin yeni anayasası konusundaki görüşmelerde de sonuç yok. Karar alma süreçleriyle ilgili yapı, İspanya ve Polonya'nın itirazları nedeniyle sonraki zirvelere kaldı.


***

Başbakan Kürtçe afiş skandalına el koydu

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Kürtçe afişlerin toplatılmasına ilişkin mahkeme kararından duyduğu rahatsızlığı ifade etti ve olayı araştıracağını söyledi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, mahkeme kararıyla Van'da bilboardlara asılan Kürtçe afişlerin toplatılmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Başbakan, Brüksel'den ayrılmadan önce AB zirvesinin sonuç bildirgesini değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, Van olayını gündeme getirerek şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili yargının karar gerekçelerinde neler var bilemiyoruz. Türkiye'ye dönünce, neden böyle bir adım atıldığını daha yakından öğrenme fırsatımız olacak. Bu konu şahsen rahatsız eden bir konudur."

GÜNEYDOĞU ZATEN VARDI
AB Sonuç Bildirgesi'nde belirtilen eksikliklerin ise 2004 içinde tamamlanacağını vurgulayan Erdoğan, bildirgede geçen Güneydoğu ile ilgili ifadenin ise Türkiye'deki bazı basın organlarınca yanlış anlaşıldığını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Güneydoğu ifadesi bazı yanlış anlaşılmalara neden oldu. Bunlar daha çok bilgi eksikliğine dayanmakta. Güneydoğu ilk defa kullanılmıyor. İlk olarak 2001 Mart ayının katılım ortaklığı belgesinde, ardından da Mayıs 2004'te gözden geçirilmiş yeni katılım ortaklığı belgesinde yer aldı. Şu anki bildiride de aynı ifade geçiyor. Bu ifade sadece bölgeler arası gelir dağılımı farklılığını gidermeye yöneliktir." Erdoğan, bildirgede yer alan kültürel haklar ifadesinin de Güneydoğu ile ilişkilendirilmediğini belirtti. Erdoğan, "İlk başta böyle anlaşılıyordu. Çabalarımız neticesinde, bu düzeltilmiştir. Dikkat edilirse ayrı başlık şeklindedir" dedi. Erdoğan bildirgede reform çabalarından övgü ile söz edildiğini de ifade ederek "İlave adım atmamız istenen alanlar, zaten bizim de önem verdiğimiz ve takipçisi olduğumuz konulardır. Bu eksikliklerimizi gelecek yıl içerisinde tamamlama irademiz her zamankinden daha güçlüdür" diye konuştu.

KIBRIS İFADESİ OLUMLU
Başbakan, AB ilerleme raporunda Kıbrıs ile ilgili ifadenin, Türkiye'nin girişimleri sonucunda zirve sonuç bildirisinde olumlu bir şekle dönüştürüldüğünü de vurguladı. Erdoğan, "Son bildiride kullanılan ifadeler olumlu istikamette kendini gösteriyor. Biz Kıbrıs'ta çözüm için elimizden gelen samimi gayreti göstereceğiz. Bundan sonrası AB üyesi ülkelere aittir. Muhataplarımız da Rum tarafı için aynı olumlu adımları atarsa, çok daha isabetli olur" diye konuştu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verheugen ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs konusunun da geçtiğini söyledi. Gül, "Verheugen, bana Kıbrıs'taki seçimlere gölge düşürecek hiçbir şey söylemedi. Seçimlerin düzgün yapılacağını o da biliyor. Önemli olan kim kazanırsa kazansın, çözüm için ciddi bir gayetin gösterilecek olmasıdır" dedi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Denktaş: Planı reddetmek demek görüşmemek değil
 Sivaslılar'ın rüya başkanı
 AB'de bir ilk: Zirvede anlaşma sağlanamadı
 ANAP'ta kadın lider dönemi
 Patlamadan sonra ilk Şabat duası
 Yargıçlar Ediz Hun'a dava açtı
 Akgün KKTC'de gözaltına alındı
MUHARREM SARIKAYA
Brüksel'e Van golü
AB Zirvesi için Brüksel'de bulunan...
YAVUZ DONAT
Ankara ile İstanbul'un farkı
Ankara'daki "Gönül...
 atv 16.15
"Hoş Seda"
 atv 17.45
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.40
"Red Kit"
 Kanal D 16.50
"Her Yaş Güzel Olacak"
 Kanal D 17.10
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.20
"Yuvadan Bir Kuş Uçtu"
yıldızlı yılbaşı dört bin dolar
2004 yılını İstanbul'un en lüks otellerinden birinde karşılamak...
'Karım beni öldürtecek'
İzmirli işadamı, boşanma davası süren karısının, kendisini 650 milyar...
Milyarlar havada uçuşacak
Milyarlar havada uçuşacak
Türk antika piyasasına yön veren Antik A.Ş'nin sahipleri...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.