kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Esra Ceyhan @ SABAH
 

Ceylanım gel gel

Evimde bir hayvan besleseydim, bu hayvan yatak odamın yanındaki odada kalsaydı, ben gecenin bir yarısı hasretine dayanamayıp onunla uyusaydım, eşim ne derdi acaba? Bir, iki tamam ama üçüncüde sanırım çarpıcı sorular sormaya başlardı. Baktı cevap alamıyor, herhalde bir uzmanla beni başbaşa bırakırdı. Ben daha da ileri gitsem ve 'bu hayvana tapıyorum' desem ailem, eş, dost ne yorum yapardı hiç kestiremiyorum.

***

Bu saydıklarımın tümünü, geçen perşembe Artvin'den programıma konuk ettiğim İkram Güneş bizzat yapmış ve yaşamış. Her şey İkram Bey'in bulduğu sevimli ceylana 'Pıtı' adını koymasıyla başlamış. Dediğine bakılırsa Pıtı kendisini öyle bir sevdirmiş ki, İkram Bey onsuz olamaz hale gelmiş. Pıtı, evin dışında kalsa, zili çalacak 'Ayıp olmuyor mu? Senin yaptığın dostluğa sığar mı?' diyecek neredeyse... İkram Bey, ceylanın dile gelmesine fırsat vermeden onu yatak odasının yanına yerleştirmiş. En ufak sesine uyanıp soluğu pıtının yanında almadan duramaz olan İkram Bey'i, eşi Aysel Hanım 'yeter artık' diyerek durdurmuş. Dört çocuğu da harçlıklarından keserek Pıtı'ya yemiş alan babalarına içerler hale gelmişler. Öyle böyle derken Pıtı, İkram Bey'in en sevdiği varlık olup çıkmış. Ta ki ne de olsa ormana ve yaban hayata ait olduğu yetkililerce tespit edilene kadar... İkram Bey kara avcılığını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırılmış, ceylan Pıtı da elinden alınmış. Sonra her şey normale donüp düzelmemiş. İkram Bey, neredeyse depresyona girmiş, mide kanaması geçirmiş, 'Evladım gibi sevdim, taptım' dediği ceylan Pıtı'nın hasretinden... Hem bu ceylanı gerçekten çok sevmiş. Çünkü onu bulmadan evvel, evin içinde, kutuda şişede bakıp beslediği yılanlardan bile vazgeçmiş. Vazgeçmiş ama, bu sevda da zorunlu ayrılıkla, ceylan Pıtı'nın ormana, aslına dönüşüyle noktalanmış.

***

Bu olayın bana göre garip, ilginç, olağanüstü birkaç yönü var. Düşünüyorum, ceylanlar kapıyı çalar mı, geceyarısı uyanıp yan odadaki ceylanın yanına koşmak normal midir, bir ceylanın karizması, 4 çocuğun sevgisinin önüne geçebilir mi ve ceylana bu Pıtı ola bile tapılır mı? Ve yaban hayattaki hayvanlara bakmak yasaksa, insanlar eğlensin diye hayvanlar neden parayla alınıp satılıyor? Yasalarımız eğlenme arzu ve coşkusuyla alınan hayvanların coşku bitince sokağa atılması ya da işkence görmeleriyle aynı ölçüde ilgileniyor mu merak ediyorum doğrusu...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gır gır giren eve dırdır girmez   / 20-12-2003
 Yakıştıramıyor ve hoşlanmıyorum   / 13-12-2003
 Ev hanımı olmak...   / 06-12-2003
ESRA CEYHAN
Ceylanım gel gel
Evimde bir hayvan besleseydim, bu...
HAKAN & UTKU
Yılbaşı gecesi hurafeleri
Efendim, malumunuz ülkece...
GÜLSE BİRSEL
Meloş, personel gecesinde!
Size bir sırrımı vermek...
AYŞE TÜTER
Nohutlu muska börek
NOHUTLARI düdüklü tencerede...
Töre indiriminden 'uyum'a çalım
Töre cinayetlerinde indirim sağlayan 462. madde 6. Uyum Paketi'yle...
Tecavüzcüye peşin tahliye
OSMANİYE'DE yerel bir gazetenin sahibi evli ve 2 çocuk babası...
Yağmur dindi, kurbanlar bulundu
ANTALYA'DA sel ve fırtına, yerini sakin bir havaya bırakınca,...
Bence Firdevs kalıcı olacak
Bence Firdevs kalıcı olacak
Müzik eleştirmeni Naim Dilmener, Popstar adayları arasında en...
Tüm top modeller yaptı, sıra onda...
Tüm top modeller yaptı, sıra onda...
Türkiye'ye her gelişi olay olan, havaalanında sinir krizleri geçiren...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.