kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mükemmel saçın sırrı: ÖZEL BAKIM
Hacimsizse ters yöne fönleyin

Mükemmel saçın sırrı: ÖZEL BAKIM

Yıpranan saçların sağlığını korumak için özel bakıma ihtiyaç var. Aksi taktirde saç dökülmesi, elektriklenme, yağlanma gibi sorunlar kaçınılmaz oluyor. Doktor Melisa Eczacıbaşı, saçlar için evde uygulanabilecek pratik bakım önerilerine dikkat çekti

FORMLAR KAPIŞILDI
Türkiye'nin gerçek starını bulmak için düzenlenen "Akademi Türkiye" yarışması üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü. İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya, Belçika, Brezilya, Yunanistan gibi ülkelerde büyük olay yaratan yarışmanın başvuru formlarını kapışan üniversiteliler, yeteneklerini sergileme telaşı içine girdi. "Akademi Türkiye'de star olmak hayal değil" sloganıyla şubat ayından itibaren atv ekranlarında yayınlanacak yarışma, özellikle müzik eğitimi alan öğrencileri çok heyecanlandırdı.

16ADAY YARIŞACAK
Ana sponsorluğunu Blendax'ın yaptığı Akademi Türkiye'nin müzikal kısmını Sony Music üstlenecek. İstanbul'da 3, Ankara'da 2, İzmir'de 2, Antalya'da 2 ve Adana'da 1 gün sürecek elemeler; 8 kız, 8 erkekten oluşan 16 Akademi Türkiye adayını İstanbul'a taşıyacak. Yarışmacılar, 15 hafta boyunca 24 saat kamera karşısında olacak. Halk, starını seçerken; akademide ve evde yaşanan ilişkileri görerek karar verecek. Türkiye'nin star adayı, "World's Best" yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

15 HAFTA SÜRECEK
"Akademi Türkiye" yarışması, iddialı ve sert kuralları olan bir akademi ortamında gerçekleşecek. Türkiye seçmeleri sonucu finale kalan 16 star adayı öğrenci, 15 hafta boyunca Akademi'de eğitime tabi tutulacak. Star adayları, kendilerine verilen ders programı doğrultusunda, gündüzleri bu Akademi'de eğitim görerek, amatör yeteneklerini geliştirecek. Her biri kendi alanında uzman olan eğitim kadrosu, Türkiye'nin gerçek starını yaratmak için öğrencilerle birlikte ter dökecek.
Kuşkusuz, her kadın saçları güzel ve bakımlı olduğunda kendini daha iyi hissediyor. Hangi kadın morali bozuk olduğunda soluğu kuaföründe almıyor ki... A'live dergisi son sayısında bu konuyu ayrıntılarıyla inceledi... Cilt ve Saç Hastalıkları Uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı, saçların mükemmel görünebilmesi için neler yapılabileceği üzerine bilgi ve deneyimlerini, çözüm önerilerini aktardı.

ELEKTRİKLENİYORSA...
Sıcaklık değişimleri saç yapısını zorlar, bunun neticesinde saçlar elektrikle yüklenir. Saç telleri havaya uçuşur ve çıtır çıtır sesler çıkar. Öneri: Elinize bir miktar saç şekillendirme kremi alın ve avucunuza iyice yayın, saç uçlarınıza doğru sürün. Gerekirse, bitki özleri içeren nemlendirme losyonları kullanabilirsiniz. Bu tip ürünler saçlarınızdaki elektriği de alır. Eğer aceleniz varsa, saçlarınızı suyla hafifçe nemlendirebilirsiniz. Tedavi: Düzenli olarak yapılandırma kürleri kullanın. Bu şekilde saçlarınızın nem dengesini düzenler ve hasarları giderirsiniz. Doğal maddelerden yapılmış fırçalar, kemik, ahşap ya da metalden yapılmış taraklar kullanın.

YAĞLANIYORSA...
Hormon düzensizlikleri yağ bezlerinin fazla çalışmasına yol açar. Bunun yanında kalıtsal faktörler ve stres gibi durumlarda da saçların yağlanmasında artış görülür. Öneri: Saçlarınızı ılık suyla ve yağlı saçlara uygun bir şampuan kullanarak yıkayın. Yıkama sırasında saçlı deriye hafif bir masaj uygulayın ve sonra soğuğa yakın ısıdaki suyla durulayın. Saçlarınızı fön makinesinin ılık ayarıyla kurutmaya özen gösterin. Eğer saçlarınız yağlıysa ve yıkamaya vaktiniz yoksa, saçlarınıza jöle sürün ve sivri uçlu bir tarakla şekillendirin. Tedavi: Bitkisel öz içeren haftalık kürler yağ bezlerinde sakinleştirici bir etki yaratır ve saçın ihtiyaç duyduğu nemi sağlar, saç derisinin metabolizmasını canlandırır. Yağlı saçlar çok sık taranmamalı. Şekillendirmek için köpük ya da sprey kullanılmaması iyi olacaktır.

MAT GÖRÜNÜYORSA...
Çok sık fön, ısı değişimi, perma veya saç boyası saçları zorlar veya saç derisinde pürüzlerin oluşmasına yol açar. Sonuçta saçlar ışık yansıtmaz, bakımsız ve mat hale gelir.

***

Öneri: Limon suyunu veya elma sirkesini soğuk suyla konsantre hale getirin. Bununla saçlarınızı durulayın. Bu işlem saç yüzeyini düzleştirir. Yıkama işleminde, saçlarınızı çok iyi bir şekilde durulamaya dikkat edin. Bakım yağları içeren şekillendirme ürünleri saç yüzeyini parlatır.
Tedavi: Mat görünen saçlara haftada bir kez bitki proteini içeren kürler uygulayın. Multi vitamin kürleri de saçlara sağlık ve parlaklık verir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Mükemmel Saçın Sırrı: Özel Bakım
 Kalbiniz İçin Sofranızdan Balığı Eksik Etmeyin
 Kırmızı Ve Turuncu Tansiyonu Yükseltiyor
 Anne Sütü Bebeğinizin En Önemli Sağlık Yatırımı
 Epi-lasik Yöntemi İle Gözlüğe Veda Edin
 Ayakkabı Seçmenin Püf Noktaları Açıklandı
 Uzmanlara Teslim Olun Gençliğiniz Geri Gelsin
 Öğle Tatilinde Estetik
 Altın Günü Şişmanlatıyor
 Gebelikte Ortaya Çıkan Şeker Hastalığı
 Doğru Beslen, Menopozu Yen
 Hamilelikte Grip Bebeği Tehdit Ediyor
 Şeker Hastalığı Önlenebilir
 Ergenlik Çağında Dengeli Beslenme
Korku cinayetleri çözüldü...
Kayseri'de dört cinayet, bir ifade ile aydınlandı.Katil zanlıları...
'Methadon kullansaydı Burçin Bircan yaşardı'
Yasaklı ilaç tartışma yarattı
Uyuşturucu bağımlılığının...
Sevgi duyduğum kişiler evlendiler
Bayhan Gürhan, cezaevinden mektup yazdığı kişinin kuzeni Çiğdem...
Sonunda yakalandılar
Sonunda yakalandılar
Gülben Ergen ile 'gizli' sevgilisi Mustafa Erdoğan ilk kez birlikte...
80'lerden ışınlanmış!
80'lerden ışınlanmış!
Modacılar, bu kış 80'li yılların görünümü moda olacak diye...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.