kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tiyatro mu oynuyoruz!
Yargıya vurma operasyonu

CHP lideri "Damardan girdik dediler, gösteriş yapıp hayal kırıklığı yarattılar, üstelik de yargıyı hedef aldılar" dedi

Baykal, CHP grubunda Neşter- 2 Operasyonu'nun altyapısı doğru dürüst hazırlanmamış, üstelik de yargıyı karalamaya yönelik bir hamle olduğunu söyledi. CHP lideri, Başbakanlık Müsteşarı'nın MGK'da irtica brifingi veremeyeceğini söyleyip "Daha önce ne yaptığı ortada. Tiyatro mu oynuyoruz" dedi.

***

Tiyatro mu oynuyoruz!

CHP lideri Baykal, Başbakanlık Müsteşarı Dinçer'in Milli Güvenlik Kurulu'na "irticai tehdit" konusunda brifing veremeyeceğini iddia etti, "Bu zatın daha önce ne yaptığı ortada. Tiyatro mu oynuyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün partisinin Meclis Grubu'nda, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in, 23 Ocak'ta yapılacak MGK toplantısına katılarak, "irticai tehdit" konusunda brifing verecek olmasına sert tepki gösterdi. Baykal, 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz öncesinde CHP'nin üç yıl boyunca ekonomik duruma ilişkin uyarılarda bulunduğunu ve bu uyarılarının dikkate alınmadığını, ardından ekonominin iflasa sürüklendiğini anlattı. Şimdi de aynı sorumluluk anlayışıyla Türkiye'yi başka bir tehditten sakınmaya, gidişatla ilgili başka bazı yanlışları anlatmaya çalıştığını ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

"DERİN KRİZ GELİR"
''Şimdi diyorum ki böyle Başbakanlık Müsteşarı olmaz. Olmaz arkadaş olmaz. Olursa iyi olmaz benden söylemesi, olmaz... Yazdığı, söylediği, yaptığı ortada. Şimdi bu zat, Milli Güvenlik Kurulu'na islamcı tehdit konusunda brifing verecek. Tiyatro mu oynuyoruz? Yani biz tiyatro oynuyoruz, Milli Güvenlik Kurulu da mı tiyatro oynuyor? Ne işi var onun orada? Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı 'ben ümmetçiyim' diyor. Onu da mı doğal karşılayacağız. Bunlar rastlantı değil.'' "Türkiye'nin temel kurumlarıyla, iktidarın siyaset anlayışı arasındaki tutarsızlığın ülkeyi sürekli gerginliklere sürüklediğini" savunan Baykal, "AK Parti kimliğinin ve doğrultusunun hızla belirgin bir hale geldiğini" söyledi. Baykal, "Türkiye hızla bir belirsizliğin içine sürükleniyor. Bankacılık krizini gördünüz, şimdi önümüzdeki dönem bu devlet yönetme biçiminin de krizi gelir. Daha derin gelir, daha ağır gelir.Yapmayın bunu" konuştu.

BAKAN'IN BÜYÜK HATASI
CHP lideri Baykal, konuşmasında, "bazı davaların seyrini lehte değiştirmek için, yargı mensuplarına rüşvet verildiği" iddiasıyla başlatılan Neşter-2 operasyonuna da değindi. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınanların, mahkemede serbest bırakıldığına dikkat çeken Baykal, hükümetin bu operasyonu gerçekleştirirken sağlam altyapıya dayanmadığını söyledi. Baykal, "Operasyon öncesinde yepyeni bir boyut yakalandığını, damardan girildiğini söylediler. Ancak yapılan demagojik söylemler, gösteriş ve karalamadan öteye gidemedi" dedi ve şöyle devam etti: "Bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalınmıştır. Olay sadece yolsuzluk boyutuyla değil yargının bir bütün olarak hedef alındığı bir başka boyutuyla daha çok gündeme gelmiştir. Olay yargının tümüne yönelik bir karalama kampanyasının dayanağı haline getirilmiştir. Bu yeni bir yargı anlayışının hazırlanmasının altyapısının kurulmasına yönelik bir operasyondur. Adalet Bakanı ilk büyük hatasını yapmıştır. Bu kararla hiç kendine yakışmayan bir tavır ortaya koymuştur. Onun görevi 'ilk tahkikat gizlidir' esasını unutarak bunu siyaset zeminine taşımak değildir."

"MEDYAYLA ARAMIZ KÖTÜ"
Baykal, konuşmasında 'medya'ya da çattı, Türkiye'de medyanın halkın gerçekleriyle ilgilenmediğini savunarak, "Bizim medya ile aramız iyi değildir" dedi. Baykal, bu konuda şunları söyledi: "Medyanın dinamiği ile bizim dinamiğimiz aynı değildir. Medya, ticarete bakar, hükümete yakın durup oradan gelecek özelleştirmelere bakar. Biz ise Türkiye'nin gerçeğini söyleriz. Bizden çok hoşlanmazlar, bize saldırırlar. Ama yine de biz hiç bir medya grubunun himayesi altında değiliz. Onlar kamu görevi yapan CHP'ye göstermeleri gereken saygıyı ve dikkati asla göstermediler." Baykal, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesinde Türkiye'nin büyük zarara uğratıldığını savunarak, altın yumurtlayan tavuğun bu kadar düşük bedelle satılmasına karşı çıkmanın dinozorluk mu olduğunu da sordu.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Suçlanan Müsteşar Dinçer’den sürpriz
 YÖK "Sertlesiriz" dedi
 Yargıtay'da neşter-2 davasına soruşturma
 Arınç Cicero olarak anılabilir
 Star çalışanları eylemde
 Tehdit araştırması yapacak
 TÜBİTAK yöneticileri toplu olarak istifa etti
 Ok'tan istifa çağrısı
 Büyük Kurul incelemeye aldı
 Talat: Çözüm olmazsa kötü şeyler olur
MUHARREM SARIKAYA
Babacan: Duruma hakimiz
EKONOMİ ile ilgili kişilerin...
YAVUZ DONAT
Ve kampanya başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 TRT 1 18.20
"Yedi Numara"
Pir'den geriye 'bir sevda-yı ah kaldı'
Binlerce kişinin uğurladığı Kazancı Bedih'e ünlü gazeliyle veda...
Alışılmadık bir aşk cinayeti
İstanbul'da bir adam, karısıyla lezbiyen ilişki yaşadığını öne...
Özel dostlara özel gösteri
Özel dostlara özel gösteri
23 Ocak'ta vizyona girecek olan Vizontele Tuuba"nın bu akşam...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.