kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YÖK "Sertlesiriz" dedi
Teziç: Hükümet inatlaşmamalı

28 YÖK Başkanı, yasama sürecinin ikna olma süreci olduğunu belirterek, "Eğer aksi tutum alınır, inatlaşma ile düzenlemeler yapılırsa, bunun adı çözümsüzlüktür" dedi.

***

YÖK "Sertlesiriz" dedi

YÖK Başkanı, Hükümet'e "inatlaşma" mesajı verdi, "İçimize sinmeyecek bir şey olursa mücadelesi çok daha sert olur" uyarısı yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yasama sürecinin, bir ikna olma süreci olduğunu belirterek, "Eğer aksi tutumlar alınır, bir inatlaşma ile düzenlemeler yapılırsa, bunun adı çözümsüzlüktür'' dedi. YÖK Genel Kurulu, Teziç başkanlığında toplandı.

Teziç, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Yasası'nın hazırlanması konusunda kendileri ve siyasi iktidarın büyük sorumluluğu bulunduğunu belirterek, "Geniş bir ufuk turundan bakabilirsek, çok çabuk olmasa da belli bir zaman içinde büyük bir adım atacağız'' dedi. İmam hatiplilerin üniversiteye girmesini kolaylaştıracak katsayı düzenlemesini ima eden Teziç, "bu konudaki hassasiyetleri de dikkate alarak, bir siyasi tercih konusu yapmadan konuyu akıl süzgecine oturtarak çözme sorumluluğu taşıdıklarını" bildirdi.

Teziç, "Sınırlı da olsa, bazı konularda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüş alışverişinde bulunmamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, kendi girişimi ile bu alanı düzenleme girişiminde bulunma gibi ısrarlı bir tutum içinde olmamalı, olmayacaktır da... Bizim yükseköğretime aldığımız öğrencilerin nasıl bir ortamdan geldiğinin de değerlendirilmesi gerekiyor. Bu hususta da bir mutabakata ulaşmamız gerekiyor. Söz konusu olan bizim ya da siyasi iktidarın tercihleri değil, uzun soluklu bir yol bu. Gençlerin geleceğini, öğrenimlerini, ailelerinin emeklerini ilgilendiriyor" diye konuştu.

GENÇLER ÇOK ENDİŞELİ
"Gerek devlet, gerek vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin çok endişesi var'' diyen Prof. Dr. Teziç, bu sorunları göz ardı ederek, üzerinde hassasiyetle durulmadan hedefe süratli bir şekilde gitmenin bugünkü Türkiye de yanlış olacağını belirtti. Gençlerin derslerinde tarafsız bir öğretim istediklerini, körü körüne eğitilen gençler olmak istemediklerini belirten Prof. Dr. Erdoğan Teziç, gençlerin bilgiye, düşünerek ulaşmak istediklerini, belli bir siyasi inançla tercih yapılmasından çok rahatsız olduklarını vurguladı. "İstekler çok büyük. Bu isteklere nasıl cevap vereceğiz, endişemiz budur'' diyen Teziç, bu endişeleri gidermek için bunu nasıl bir metne dökecekleri konusunda bugün bir kez daha değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

"DİKENLER BATAR"
Teziç, bir gazetecinin "Perşembe günü taslağı teslim edecek misiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine de, "Taslak diye bir sorunumuz yok. Bu, bir an önce olsun dediğimiz noktada ayağımıza dikenler batar. Vade koyabilir, bir iki ay diyebiliriz, ama eğer içimize sinmeyecek bir şey gerçekleşirse bunun mücadelesi çok daha sert olur'' diye konuştu. Kamuoyunun, iktidarın, muhalefetin ikna edilmesi gerektiğini de vurgulayan Teziç, "Eğer aksi tutumlar alınır, bir inatlaşma ile düzenlemeler yapılırsa, bunun adı çözümsüzlüktür'' diye konuştu. Amaçlarını bildiklerini ve Başbakan'la konuyu konuşma ihtiyacı hissettiklerini kaydeden Teziç, "Konuşma ihtiyacı duyduğunuz hassas konular nedir?'' sorusu üzerine ise, "Üniversiteye yığılmayı çözmemiz lazım. Temel sorun bu'' karşılığını verdi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Suçlanan Müsteşar Dinçer’den sürpriz
 Tiyatro mu oynuyoruz!
 Yargıtay'da neşter-2 davasına soruşturma
 Arınç Cicero olarak anılabilir
 Star çalışanları eylemde
 Tehdit araştırması yapacak
 TÜBİTAK yöneticileri toplu olarak istifa etti
 Ok'tan istifa çağrısı
 Büyük Kurul incelemeye aldı
 Talat: Çözüm olmazsa kötü şeyler olur
MUHARREM SARIKAYA
Babacan: Duruma hakimiz
EKONOMİ ile ilgili kişilerin...
YAVUZ DONAT
Ve kampanya başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 TRT 1 18.20
"Yedi Numara"
Pir'den geriye 'bir sevda-yı ah kaldı'
Binlerce kişinin uğurladığı Kazancı Bedih'e ünlü gazeliyle veda...
Alışılmadık bir aşk cinayeti
İstanbul'da bir adam, karısıyla lezbiyen ilişki yaşadığını öne...
Özel dostlara özel gösteri
Özel dostlara özel gösteri
23 Ocak'ta vizyona girecek olan Vizontele Tuuba"nın bu akşam...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.