kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adriana'nın seksi bakışı adliye koridorlarına düştü
Seksi pano dava konusu
Adriana'nın seksi bakışı adliye koridorlarına düştü

Adriana'nın seksi bakışı adliye koridorlarına düştü

Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali'ndeki seksi güzel Adriana Karembau'nun poz verdiği reklam panosu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sorun yarattı. Adriana'lı panonun reklam veren firmaya haber vermeden, TAV tarafından İstanbul Vali Yardımcısı Murat Yıldırım imzalı bir emirle kaldırılması, sorunu adliyeye taşıdı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde seksi güzel Adriana Karembau'nun etkileyici bakışlarıyla poz verdiği reklamın asılı olduğu pano, son iki senedir hac sezonunda gündeme geliyor. Hacca gidenlerin bu reklamı görmekten huzursuz olmaları ve şikayet etmeleri nedeniyle yaşanan sorun, önceki yıl reklam panosunun önüne konan seyyar panolarla giderilmeye çalışılmıştı. Bu sene ise 'aynı huzursuzluk yine gündeme gelebilir' endişesiyle hac dönemi başlamadan reklam panosunu kaldırıldı. Ancak Adriana Karembau'nun poz verdiği Zeki Triko'nun reklamının firmanın haberi olmaksızın kaldırılması daha fazla soruna neden oldu.

100 MİLYARLIK DAVA AÇILDI
Reklamı kaldıran Tepe-Akfen-Vie Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (TAV) yetkilileri, Zeki Triko'ya gönderdiği yazıda; reklam panosunu, İstanbul Vali Yardımcısı Murat Yıldırım'ın yazısı doğrultusunda, hacca gidenler ve uğurlayıcılar tarafından olumsuz karşılandığı için 19 Aralık 2003'te kaldırdıklarını belirtti. Bunun üzerine Zeki Triko, salı günü TAV Genel Müdürlüğü ve reklam panosunu kiraya verme yetkisine sahip İletişim Reklam aleyhine 100 milyar liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava açıldıktan sonra İstanbul Vali Yardımcısı Murat Yıldırım, Zeki Triko'ya bir yazı göndererek; TAV Genel Müdürlüğü'ne iletilen yazının tavsiye niteliğinde olduğunu, kendisinin reklam kaldırılma yetkisine sahip olmadığını, daha önce tavsiye niteliğinde yazdığı ve gönderdiği yazının dikkate alınmamasını istedi.

BAŞESKİOĞLU: TİKSİNDİM
Zeki Başeskioğlu, TAV Genel Müdürlüğü ve bir yıllık reklam sözleşmesi yaptıkları İletişim Reklam ve Turizm Hizmatleri Ticaret A.Ş. aleyhine şimdilik 100 milyarlık maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını belirterek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl hac sezonunda bu reklam panosunun üstü kapatılmıştı ama haber vermişlerdi. 2003'ün Eylül'ünde bir yıllık sözleşme yaptık. Daha süre dolmamasına karşın bu kez de reklam panosu kaldırıldı. Üstelik haber bile verilmedi. Mahkeme kararı olmadan kimse reklamı kaldıramaz. Aynı reklam panosu Çeşme, Bodrum ve Antalya havalimanlarında da bulunuyor. 100 milyar liralık tazminat davasını 1 trilyona çıkaracağız. Artık oraya reklam vermek içimden gelmiyor. Bu yaşadığım olaylardan tiksindim."

VALİ: TAVSİYE ETTİM
Murat Yıldırım, "Yazım tavsiye niteliğindedir" diyerek, kimseye reklamı kaldırma emri vermediğini vurguladı: "Ben üç ay önce bu göreve getirildim. Hac sezonunda bu konuyla ilgili bir olay yaşanmaması için böyle bir yazı yazdım. Çünkü geçtiğimiz yıl çeşitli sıkıntılar yaşanmıştı. Amacım yaşanacak olayları önlemekti. Olayın tarafı değilim. İyi niyetle, halka saygılı olunması için böyle bir yazıyı kaleme aldım. Ben kimseye emir vermedim. Reklamı kaldırmak yetkim değil."

KOCAOĞLU: YETKİSİ YOK
İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu,
bir reklamın ancak mahkeme kararıyla kaldırılabileceğine dikkat çekerek, vali yardımcısının bu konuda yetkisini aştığını söyledi. Kolcuoğlu, Murat Yıldırım'ın TAV Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazıyı "Gereğinin yapılmasını rica ederim" sözüyle bitirmesinin bürokratik dilde emir anlamına geldiğini belirterek, "Her şeyden önce vali bir reklamın kaldırıp kaldırılmamasına karışamaz. Valiler, kamu düzeni sağlamakla görevli. Üstelik bu yazıyı böyle bitirmesi, emir ettiğini gösteriyor" diye konuştu.

TAV: EMİR VERİLDİ
Tepe-Akfen-Vie Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.'nin (TAV) avukatı Pınar Ergenekon'un şirket adına Zeki Triko'ya gönderdiği yazılı metinde, panonun vali yardımcısının yazısı uyarınca kaldırıldığı belirtildi: "Panodaki reklamın özellikle hac sezonunda yolcular ile uğurlayıcılar tarafından olumsuz karşılandığı, reklamın yazılı ve görsel basında da eleştirilere neden olduğundan kaldırılmasının uygun düşeceğini bildirerek, gereğinin yapılması şirketimizden istenmiştir." Yazıda ayrıca TAV'ın, talimatını yerine getirmekle yükümlü olduğu ve reklam verene karşı hiçbir sorumluluk almadığı da ifade edildi.

AVUKAT: GERİ ALSIN
Zeki Triko
'nun avukatı Füsun Kimiran, TAV'a açtıkları dava sonrasında Vali Yardımcısı Murat Yıldırım'ın kendilerine yeni bir yazı gönderdiğini ve daha önceki yazısının dikkate alınmamasını istediğini belirterek, şunları söyledi: "Murat Yıldırım, gönderdiği yazının bir olumsuzluk yaşanmaması için tavsiye niteliğinde olduğunu belirterek, yazının dikkate alınmamasını istiyor. Ancak önceki yazısında 'Kaldırılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Gereğinin yapılmasını rica ederim' diyor. Bu tavsiye değil, emirdir. Eğer yazıyı geri almazsa yetkisi olmadan emir verdiği için suç duyurusunda bulunacağız."

İNCİ DÖNDAŞ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mahallenin Şoför Nebahat'ıydı
 Kitlelerin yeni afyonu 'imaj'
 Puslu havalarda sakın duygusal film izlemeyin
 Oyuncu olmamın nedeni: SEZEN
 Vitrin Meleği
 Sanal seks aldatma değilmiş
 Ne yapsanız boş!
 Erkeklerin yüzde 40'ı ESTETİKLİ
 Şener Şen'in şive hocası Ciwan Haco'nun tercümanı Kürt...
 Haftalık Keyif Rehberi
 Bu havada sakıncalı 10 film seçildi!
GÜLSE BİRSEL
Televizyondan inciler!
Ekolay değil tabii. Kameraları...
AYŞE TÜTER
Patatesli soğan çorbası
PATATES ve soğanın...
Hamile Yengesini döve döve öldürdü
İSTANBUL Bağcılar'da, ağabeyinin evinde kalan genç kendisini...
Kurbanının evinde cüzdanını düşürdü
İZMİR Buca'da son bir yıl içinde yedi kadına döverek tecavüz...
Tornavida İle Öldürüldü
ESKİŞEHİR'DE yalnız yaşayan emekli memur Hilmi Seçer, evinde...
İpekçi'nin sergisi kara yenik düştü!
İpekçi'nin sergisi kara yenik düştü!
Borusan Otomotiv'in kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde...
Şu şöhretlileri anlamak çok zor!
Şu şöhretlileri anlamak çok zor!
Yarı çıplak dolaşıyorlar, ama yakalanınca kızıyorlar
Ünlülere akıl...
Bu kez gerçekten ayrıldık.
Bu kez gerçekten ayrıldık.
Uzun süreden beri ilişkileriyle magazin dünyasının gündeminden...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.