kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeter ki beni kurtarın sizi çaya bekliyorum
Yeter ki beni kurtarın sizi çaya bekliyorum
Kızını bahçeye fırlatıp hayatını kurtarmıştı

Bahar, annen geldi!

Babasının bina çökerken dışarı atıp kurtardığı kızın annesi de 7'nci günde enkazdan sağ çıktı

ZZümrüt Apartmanı'nda dün tam bir "aile mucizesi" yaşandı. Neredeyse bir haftadır enkaz altında olan 24 yaşındaki Yasemin Yaprakçı sağ kurtarıldı. İlk sözü "Çocuğum nerede, yaşıyor mu" olan Yaprakçı, kangren belirtisi nedeniyle helikopterle GATA'ya kaldırıldı.

YAPRAKÇI'NIN
sorduğu 1.5 yaşındaki kızı Bahar'ın hayatını babası kurtardı. Baba Halil Yaprakçı, çöküş anında kapıya koştu ama çıkamayacağını anlayınca Bahar'ı bahçeye fırlattı, kendisi göçük altında kaldı. Kısa süre sonra o da bacağı kırık olarak kurtarıldı.

Üç cesetle bir hafta yan yana
AYAĞI çöken kirişin altında kalan Yasemin Yaprakçı, 157 saat öylece durdu. Ekipler ulaştığında kucağında bir, yanında iki ceset vardı. Yaprakçı'nın iki kardeşi ile 1.5 yaşındaki yeğeninin cesedi onunla birlikte çıkarıldı.


***

Yeter ki beni kurtarın sizi çaya bekliyorum

24 yaşındaki Yasemin Yaprakçı, 6.5 gün sonra Konya'da çöken binanın enkazından canlı olarak çıkarıldı. "Su" diye bağırınca yeri tespit edilen Yasemin, önce "Çocuğum yaşıyor mu?" diye sordu. Yaşadığını öğrenince de ekipleri çaya beklediğini söyledi..

KONYA'DA enkaz altından tam bir 'ölüme direniş' öyküsü çıktı. 1.5 yaşındaki kızı; kocası tarafından bahçeye atılarak kurtarılan, eşi de enkaz altından vatandaşlarca çıkarılan 24 yaşındaki Yasemin Yaprakçı, tam 157 saat sonra enkazdan sağ çıktı. Aradan geçen saatlere rağmen 'canlı çıkarma' umutlarını yitirmeyen ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren arama-kurtarma ekipleri, ikinci kez büyük mutluluk yaşadılar. Bir gün önce 16 yaşındaki Muhammet'i enkaz altından sağ çıkaran kurtarma ekipleri, gece boyunca dinleme ve köpekle arama çalışması yaptı. JAK ekibinden Ledi adlı 4 yaşındaki Labrador cinsi dişi köpeğin davranışları, enkaz altında bir canlının bulunduğunu gösteriyordu. Çok fazla hasarın olmadığı binanın bodrum kısmında çalışmalar yoğunlaştırıldı ve sabah saat 05.50 sıralarında "Su, su" diye bir ses duyuldu. Tünel ve kuyu açıldıktan kısa süre sonra 24 yaşındaki Yasemin Yaprakçı'ya ulaşıldı. Genç kadının bilincinin yerinde olduğu, ayaklarının çevresinde üç-dört ceset bulunduğu ve ayaklarının kiriş altında kaldığı tespit edildi.

ÇOCUĞUM YAŞIYOR MU?
SAĞLIK ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan genç kadına serum ve oksijen maskesi takıldı; dudakları ıslatıldı. Yasemin'in kurtarma ekiplerine ilk sorusu ise, "Çocuğum nerede, yaşıyor mu?" oldu. Aldığı "Şu an dışarıda ve yaşıyor" cevabına inanamayan genç kadın, eşini sorarak, onunla konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine kurtarma ekipleri telsizi genç kadına uzatarak, enkaz alanında bekleyen beyaz eşya satıcısı eşi Halil Yaprakçı ile konuşmasını sağladılar. Günlerdir enkaz altında hayata tutunan Yasemin, kocasının sesini duyup, çocuğunun da yaşadığını öğrenince sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kadın, eşine "Ben iyiyim, beni merak etme" dedi. Kurtarma ekipleri, yaklaşık üç saat boyunca Yasemin'in çevresini tırnaklarıyla kazıp, taşları elleriyle topladı. Beton blok kesilerek, ayakları serbest hale getirildi ve saat 09.35 sıralarında genç kadın, çevredeki yakınları ve vatandaşların sevinç çığlıkları ve alkışları eşliğinde enkaz altından çıkarıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR
KONYA Numune Hastanesi'ne kaldırılan Yaprakçı'nın oldukça bitkin, ancak bilincinin açık olduğu bildirildi. Başhekim Dr. Rıza Sarıbabıçcı, enkazdan çıkarılan yaralıda kangren belirtisi bulunduğunu, gerekli müdahalelerin hızla yapıldığını bildirdi. Yasemin Yaprakçı'nın sağlık durumunun iyi olmadığını kaydeden Sarıbabıççı, bacaklarındaki kan damar yolunu açmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Hastada mekroz denilen hastalık başlamış. Göğüste kırık olabilir. Kangren belirtisi var. Hayati tehlikesi bulunuyor" dedi. Yasemin, ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle GATA'ya sevk edildi. Bu arada gece boyunca ve dün öğle saatlerine kadar sürdürülen çalışmalar sırasında 13 ceset çıkarıldı. Böylece ölü sayısı 87'ye ulaşmış oldu. Yasemin Yaprakçı'nın kız kardeşinin kızı 1.5 yaşındaki Şerife Özkan, 17 yaşındaki kardeşi Aliye Özkan, akrabası Fadim Özlü'nün (30) de enkaz altından cesedi çıkarılanlar arasında olduğu öğrenildi. Yasemin Yaprakçı'nın kız kardeşi Burcu Özkan ile anne-babasının da enkaz altında olduğu belirtildi.

Tırnaklarıyla duvara vurarak haber verdi

ANKARA Sivil Savunma Arama- Kurtarma Ekibi Üyesi Niyazi Özbek, kurtarma anını şöyle anlattı: "Çok az sesi çıkıyordu. Duvarlara tırnaklarıyla vurarak yerini tespit etmemize yardımcı oldu. Kolonların arasına sıkışmıştı. Bulduğumuzda çok kötü durumdaydı. Yaprakçı'nın yakınlarında iki, bir tane de üzerinde ceset vardı, bu durumda yaklaşık 7 gün geçirmiş. Orada kendisine bir hayat üçgeni oluşturmuş." Arkadaşlarıyla birlikte, Yaprakçı'ya moralini yüksek tutabilmek amacıyla güzel şeyler söylemeye çalıştıklarını belirten Özbek, "Çok sakindi, bu da bizi çok rahatlattı. Onu kısa zamanda kurtaracağımızı söyledim. O da bana, 'Yeter ki beni kurtarın, sizi çaya bekliyorum' dedi. Ona zarar gelmemesi için toprağı tırnaklarımızla kazdık, taşları ellerimizle topladık. Sonuçta hiç bir zarar gelmeden kurtarmayı başardık" dedi.

Ömer MAZİ - Cengiz ALTAY - Kemal SOYLU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kar yolda, hazır olun
 KONYA'DA 157 SAAT SONRA İKİNCİ MUCİZE
 Fenerbahçe şampiyon olacak
 Fener'i ölümüne sevdi
 Babahan'a son görev
 Kaçak TIR'larda çifte vurgun
 Evlat katili olan baba
 Hatice Şifa'ya gözyaşı
ERDAL ŞAFAK
Güzel haber
Soğuk Savaş sonrası dünyaya iki süper güç...
SAVAŞ AY
Edip Akbayram'a tokat gibi!..
CEM Karaca'nın peşi sıra...
ÖMER LÜTFİ METE
Aslan ile borazan
KIBRIS'IN satıldığını (!) haykırıp...
MEHMET TEZKAN
Zirveyi biz istedik biz kaytarıyoruz..
Senaryo...
UMUR TALU
Bir parçan, bir parçan daha kopar
Hala yaşıyorsak, ölümü...
United States of Cyprus için büyük gün
Diplomatik kaynaklar, Denktaş'ın "Birleşik Kıbrıs Devleti"nde...
Rumlar'ın AB üyeliği "askıya alınabilir"
AVRUPA Birliği de Kıbrıs müzakerelerine kilitlendi. New...
Gurbet öyle acı ki
Gurbet öyle acı ki
Özel hayatları hep eleştirilen G.Saraylı Ümit Karan ve Volkan, yine...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.