kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek
Derviş'in sadece 'çok kadın aday olsun' özlemi vardı

Hesaplaşmak için hiç beklemesinler

CHP lideri Deniz Baykal, yerel seçimler sonrası 29 Mart'ta olağanüstü kurultay yapılacağı iddialarına cevap verdi: "CHP bu seçimden sonra, bugünkü çizgisini inançla sahiplenerek, daha kararlı ve hırslı şekilde sürdürecektir. Hesaplaşma bekleyenler, boşuna beklemesinler."

***

Baykal: Hesaplaşma bekleyenler görecek

CHP lideri Baykal, partisinin seçimde düşük oy alacağını ve olağanüstü kurultaya gidileceğini hesaplayanlara "Boşuna beklemesinler. Başarı kıstasımız 29 Mart'ta ortaya çıkmaz" dedi.

ANKARA - CHP lideri Deniz Baykal, 28 Mart yerel seçimleri sonrasında partide olağanüstü kurultaya gidilmesi beklentisinde olanlara "Hesaplaşma bekleyenler görecekler. Boşuna beklemesinler" dedi. ATV'de dün yayınlanan "Ankara'da Sabah" programında Sabah Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve Temsilci Yardımcısı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Baykal, seçim sürecindeki olayları ve seçim sonrasına ilişkin beklentileri değerlendirdi. Baykal şunları söyledi:

* ADAY SANCISI DOĞAL:
Aday belirleme süreci sadece CHP'de değil, bütün partilerde, özellikle seçimi kazanma şansı olan partilerde sancılı geçer. AKP'de bir miletvekili partisinden istifa etti. Bazı ilçe örgütlerinde istifalar oldu, protestolar oldu. Bunlar çok doğal, aşılır.

* ERDEM'İN İSTİFASI:
Genel Başkan Yardımcımız Eşref Erdem'in istifasını kabul etmedim. Erdem'in dürüst duyarlı duygusal bir mizacı var. Hepimiz zaman zaman istemediğimiz kararlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunlar dünyanın yıkılması demek değildir. Aday belirleme sürecinde Çankaya haricinde Genel Sekreter Önder Sav ile Eşref Erdem arasında hiçbir sürtüşmeye tanık olmadım.

* SİRMEN EN İYİ BELEDİYECİ:
İstanbul'da Sefa Sirmen'i Türkiye'nin en iyi belediyecilerinden biri olduğu için seçtik. İzmit'te çok başarılı olan bir belediyecilik uygulaması yaptı. Yılmaz Ateş, Gökçek belediyeciliğinin alternatifini yıllarca ortaya koymaya çalışan insan. Ona vermeyeceğiz de kime vereceğiz?

* KARAYALÇIN ŞÖHRETLİ -
Karayalçın'ın girişimi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni yönetme iddiasıyla ilgili bir girişim değildir. Belediyecilik şöhretle yönetilmez. Şöhretine saygı duyuyorum, ama bu şöhreti yanlış kullanıyor.

* KİMMİŞ BU BİRLEŞİK SOL -
Kimmiş bu birleşik sol! Orada önem taşıyan DEHAP var. DEHAP'ın kamufle edilmesi için, birleşik sol var. Bizim DEHAP bakımından anlayışımız şudur; kimliğin siyasete temel alınmasına itirazımız var. Etnik kimliğe, mezhep kimliğine dayalı siyasete itirazımız var.

* BOŞUNA BEKLEMESİNLER
(28 Mart'ta çok düşük oy alınacağı ve 29 Mart'ta olağanüstü kurultay yapılacağı beklentisine ilişkin soru üzerine) CHP'nin geleceğine gösterilen ilgi CHP'nin projelerine gösterilse daha büyük mutluluk duyacağız. Herkesin şunu bilmesini istiyorum; CHP'nin geleceğiyle ilgili pek çok temenni, özlem, arzu ön plana çıkararak tahlil yapılmaya çalışılıyor. Bir oluverse deniliyor. Boşuna beklemesinler, hiç beklemesinler. CHP bu seçimden sonra, bugün sahip olduğu çizgiyi inançla sahiplenerek daha kararlı ve hırslı şekilde sürdürecektir.

* 29 MART'TA ÇIKMAZ:
CHP'nin 29 Martta hesaplaşma içine gireceğini bekleyenler varsa, görecekler. Bizim başarı kıstasımız 29 Mart'ta ortaya çıkmaz. Yapmamız gerekenleri doğru yaptığımız takdirde görevimizi yapmışızdır. Yaptığımıza da inanıyorum. Bu konuda hiçbir şüphem yok. Biz seçime çok hazırlıklı şekilde bir kentleşme projesiyle giriyoruz. Kimse bunların üzerinde durmuyor. Herkes dedikodularla meşgul.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ecevit: Hayal kurmuyorum 1'inci olabiliriz
 Erdoğan: Çalışanla beraber yürüyeceğiz
 AKP'nin geç kalan teşkilatı istifa etti
 Karayalçın: Kimsenin arkasına saklanmadım
 Ağar: Hiçbir parti İstanbul'u ciddiye almıyor
 Durak'a itirazın sonu kesin ihraç
 Cem'den Sirmen'e dokundurma
YAVUZ DONAT
Aşk ve politika.
Aydın Menderes anlattı: "Babam Adnan...
 Star 15.00
"Hayat Treni"
 TRT 1 14.25
"Damak Tadı"
 Habertürk 14.30
"Barış Çağan..."
 Habertürk 15.40
"Editoryal"
 CNBC-e 14.00
"Piyasa Ekranı"
 CNBC-e 15.00
"Analiz"
Her çalana kapı açmayın
Konak'ta adres sorma bahanesiyle kapıyı açtıran gaspçı bıçakla tehdit...
Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
12 yıldan bu yana Haber-İş Sendikası'nın başkanı olan Cengiz Teke'nin...
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Son yıllarda artan kalp rahatsızlıklarına en çok sanat dünyasında...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.