kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başarılı olmak için 'doğmuş'
Başarılı olmak için 'doğmuş'

ABD Kongresi himayesindeki Dünya Genç Liderler Konferansı'na seçilen 19 yaşındaki Yusuf Oğuzhan Artan, iki yıldır ABD'de başarıya doymuyor. Gözde üniversitelerde 3 yılda kat edilecek yolu bir yılda tamamlayan Oğuzhan Artan, 25 profesörün özel eğitim verdiği gruba seçildi.

Yusuf Oğuzhan Artan'ın hikayesi umudun, azmin, başarının hikayesi. Öğretmenleri tarafından "deha" olarak tanımlanan ve yokluklar içinde büyüyen 19 yaşındaki Yusuf Oğuzhan, başarıdan başarıya koşuyor. Burslu olarak okumaya hak kazandığı Rolla Üniversitesi'nde hazırlık, birinci ve ikinci sınıfları aynı anda okuyarak, bir yılda bitiren Yusuf Oğuzhan, okul birincisi oldu. Not ortalaması 4 üzerinden 4 olan Yusuf Oğuzhan, Rensselear Üniversitesi'ne geçiş yaptı. Rensselear Üniversitesi'ndeki ilk Türk olan Yusuf Oğuzhan, tüm dünyadan çok başarılı ve özel 5 öğrencinin yeraldığı programa seçildi. Profesörlerden oluşan 25 kişilik bir ekip tarafından eğitilen Yusuf Oğuzhan, Mühendislik Okulu'nun onur listesine de girdi.

HEP BURSLU OKUDU
Yusuf'un yeni hedefi, dünyanın bir numaralı mühendislik okulu Massachuettes Technology of İnstitue'ye (MİT) girmek. MİT ile yazışmalara başlayan dahi gencin hocaları, burada okuması halinde Yusuf'un 6 yıllık doktora ve mastır programını 3 yıl içinde bitirip 23 yaşında asistan profesör olabileceğini belirtiyor. Memur bir ailenin çocuğu olan Yusuf Oğuzhan, yokluklar içinde büyüdü. Yusuf Oğuzhan, Karaman Fen Lisesi'nde okurken Yüce Fen Lisesi'nin sınavlarına girerek, burslu okumaya hak kazandı. Daha lise yıllarında yurt dışındaki bir çok üniversiteden davet alan Yusuf Oğuzhan, Amerika'daki Rolla Üniversitesi'ni tercih etti.

BİR YILDA İKİ SINIF
Amerika'ya gittiği yıl ABD'de ikiz kuleleri saldırı yapıldığı için vize alması zorlaşan Yusuf Oğuzhan'a TBMM Başkanvekili Sadık Yakut kefil oldu. Yusuf Oğuzhan, 2002-2003 öğretim yılında burslu olarak Rolla Üniversitesi'nde okumaya hak kazandı. Burada hazırlık, birinci ve ikinci sınıfları aynı anda okuyarak, bir yılda bitiren Yusuf Oğuzhan, okul birincisi oldu. Not ortalaması 4 üzerinden 4 olan Yusuf Oğuzhan, Rensselear Üniversitesi'ne geçiş yaptı. Rensselear Üniversitesi'ndeki ilk Türk olan Yusuf Oğuzhan'ı buradaki liyakat kurulu özel bir gruba seçti. Tüm dünyadan, çok başarılı ve özel 5 öğrencinin seçildiği bu programda öğrenimine devam eden Yusuf Oğuzhan, profesörlerden oluşan 25 kişilik bir ekip tarafından eğitiliyor. Yusuf Oğuzhan, geçtiğimiz yaz geleceğin lideri olarak belirlenen 73 gencin arasına da girmişti.

ONUR LİSTESİNDE
Yusuf Oğuzhan Artan'ın eğitimine devam ettiği Amerika'daki Rensselaer Mühendislik Okulu'nun onur listesine de girdi. Okulun Dekanı Profesör William Baeslack, Yusuf Oğuzhan'ın ailesine ve mezun olduğu Yüce Fen Lisesi'ne, okulda gösterdiği üstün başarılar nedeniyle onur listesi'ne girdiğine dair bir belge gönderdi. "Mühendislik Okulu Dekanlık Üstün Başarı Listesi"ne girdiği için Yusuf Oğuzhan'ı kutladığını belirten Profesör Baeslack, hazırladığı kutlama belgesinde "Gösterdiğiniz üstün gayretler sonucu büyük başarı elde ettiniz. Bu başarınızdan dolayı siz ve aileniz gurur duyuyor olmalısınız" dedi. Yusuf Oğuzhan'ın babası Harun Artan, oğlunun, Amerika'nın en gözde üniversitelerinde normal bir insanın 3 yılda kat edeceği yolu sadece bir yılda tamamlamasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, Oğuzhan'ın yeni hedefinin MİT (Massachuettes Technology of İnstitue)'ye girmek olduğunu söyledi.

TARİHE GEÇECEK
MİT'in dünyanın bir numaralı mühendislik okulu olduğunu ifade eden baba Artan, Yusuf Oğuzhan'ın buraya girmesi halinde, 3 yıl içinde master ve doktorasını tamamlayarak, 23 yaşında asistan profesör olmayı hedeflediğini belirtti. MİT ile yazışmaların başladığını söyleyen Harun Artan, MİT'den olumlu cevap aldıklarını ve MİT'e girdiği zaman Oğuzhan'ın tarihe geçecek bir başarıya imza atacağını vurguladı. Harun Artan, oğlunun Amerika'ya gidiş macerasını şöyle anlatıyor: "Oğuzhan'ın tüm eğitim masrafları karşılanacaktı, ancak uçak biletini bizim almamız gerekiyordu. 650 dolar uçak biletini alabilmek için bankadan 2.5 milyar lira değerinde tüketici kredisi çektim. Bu parayla uçak bileti aldık, Oğuzhan'ın kıyafet, valiz gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Kalan 750 dolar da Oğuzhan'a cep harçlığı oldu ve cebinde 750 dolarla bizden ilk kez ayrılarak, hiç bilmediği bir dünyaya gitti."

23 YAŞINDA ASİSTAN PROF. OLACAK

Burslu okuduğu Rolla Üniversitesi'nde hazırlık, birinci ve ikinci sınıfları aynı anda okuyarak, bir yılda bitiren Yusuf Oğuzhan, okul birincisi oldu. Not ortalaması 4 üzerinden 4 olan Yusuf Oğuzhan, Rensselear Üniversitesi'ne geçiş yaptı. Rensselear'daki ilk Türk olan Yusuf Oğuzhan, tüm dünyadan çok başarılı ve özel 5 öğrencinin yeraldığı programa seçildi. Profesörlerden oluşan 25 kişilik bir ekip tarafından eğitilen Yusuf Oğuzhan, Mühendislik Okulu'nun onur listesine de girdi. Yusuf'un yeni hedefi, dünyanın bir numaralı mühendislik okulu Massachuettes Technology of İnstitue'ye (MİT) girmek. MİT ile yazışmalara başlayan dahi gencin hocaları, burada okuması halinde Yusuf'un 6 yıllık doktora ve mastır programını 3 yıl içinde bitirip 23 yaşında asistan profesör olabileceğini belirtiyor.

Ceren BAYAR

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kıbrıs'a güvence formülü aranıyor
 Galada Kekilli izdihamı
 Kadınlar istedikleri yaşta doğurabilecek
 Türkiye AB dışında, tampon bölge olsun
 Sıcaklık azalıyor, karla karışık yağmur geliyor
MEHMET TEZKAN
Seçim yeni muhalefet arayışının zemini olacak
28 Mart...
EMRE AKÖZ
En değerli papağan
Geçenlerde Antalya'ya gitmiştim...
UMUR TALU
Üç büyüğün nevi şahsına münhasırı
Şu belediye...
MUHARREM SARIKAYA
Gül'ün, Powell ve Bremer'e sitemi
Türkiye, kaygılarını...
Yunanistan tarihinin en genç Başbakanı
Yunanistan'da seçimlerin galibi, ana muhalefetteki Yeni Demokrasi...
Ankara'dan Sistani'yle gizli temas
Irak'taki anayasa gelişmelerinden rahatsız olan Ankara, Şiiler'in...
Zirve ağır geldi
Zirve ağır geldi
"Genç futbolcularımız, şampiyonluk için yeterli tecrübeye sahip...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Çizerler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.