kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gulse Birsel @ SABAH
 
Ankaralılar Laila'yı tuttu
Vatikan'ın neresindensin hemşehrim?!

Ankaralılar Laila'yı tuttu

"Memur kentinde Laila tutmaz" eleştirisine rağmen Ankara Laila'yı açan Şefik Öztek, açılışından bugüne kadar geçen 3 haftalık performansının eleştirilere yanıt olduğunu söylüyor

Başkentin siyasi ve ticari yeni yerleşim merkezi haline gelen Söğütözü'nün tam orta yerinde... Armada İş Merkezi'nin hemen arkasında, Saklıbahçe'nin içinde... Son günlerde siyasi çıkışların da merkezi haline gelen ATO'nun tam karşısında... "Ankara'da eğlence mekanı tutmaz" eleştirilerine rağmen, Laila tüm ihtişamıyla artık başkentte... Laila'nın işletmecisi Şefik Öztek, tüm bu eleştirilere kulaklarını tıkamış ve 2,5 ay uyku uyumadan çalışmış. Birçok kişinin "Bozkırın ortası" diye tanımladığı Ankara'ya gelişinin nedeni ise; Laila markasını kanıtlamak.

BURADA HERKES ÇOK ŞIK
"Ankara Laila'yı kaldırmaz", "Memur kenti, kimse gelmez" yönündeki uyarılara ise Öztek, Laila'nın açılışından bugüne geçen üç hafta içindeki performansını örnek göstererek yanıt veriyor: "Başta bu sözler bizi de tedirgin etti. Ancak Ankaralılar'ın yoğun ilgisi tüm korkularımı yok etti" diyor. Öztek, Ankara'da mükemmeli yarattıklarına inanıyor. Özellikle de "Başkentte birbirinden kopuk yaşayan çok kaliteli insanları" bir araya getirme olanağına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ünlü işletmeci, "Evlerinde veya dar bir çevrede yaşayan bu insanları dışarıya çıkartmayı başardık" deyip ekliyor: "Buraya gelen Ankaralılar da şaşırıyor. Geçtiğimiz gün Ankaralı bir ağabeyim bana 'Ben niye bu insanları hiç görmedim?' diye sordu. Çünkü daha önce sokağa çıkmayan insanları dışarıya çıkarmayı başardık." Öztek'in aktardığına göre, Laila'nın projesi yapılırken, kentin nüfus yapılanması da göz önüne alınmış. Yani, milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar unutulmamış. Gözden ırak olup, eğlencenin de içinde bulunmak isteyenler için ayrı bir mekan planlanmış.

Öztek bu mekanı şöyle tanımlıyor: "Üst kattaki yerimiz hem eğlencenin içinde olup, hem de dışında kalmak isteyen, yani gözden ırak olmak isteyenler için. Bir bürokrat geldiği zaman herkesin ortasında olmak istemezse, bu üst kattaki yerimize alıyoruz." Ankara'da Öztek'i en çok şaşırtan durum ise, müşterilerin şıklığı. Öztek, "Kimseden smokin beklemiyorum. Ben de jean giyiyorum. Jean de bir şıklıktır, sadece çeki düzen verin diyorum o kadar. İstanbul'da bunu anlatana kadar yoruldum. Ankara ise öyle değil. Ankaralı kadınlar çok güzel, erkekler de çok şık giyiniyor" diyor. Büyükelçilik çalışanları, siyasiler, bürokratlar, gazeteciler ve üniversite öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyleyen Öztek'in bir diğer tespiti de Ankaralılar'ın yemek ve içki kültürü konusunda çok bilinçli olmaları. Öztek, "Yemek adabından eğlence tarzlarına kadar dünya çapında insanlar" diyor.

Biz maraton koşuyoruz
Daha önce Ankara'nın gece hayatına yatırım yapanların başarılarının sürekli olmamasını, kısa zamanda para kazanma hırsına kapılmalarına bağlayan Şefik Öztek, kendisini "maratoncu" olarak nitelendiriyor. "Üç aylık hesaplar yapmıyoruz" diyen Öztek, başarısızlığın sadece kendisini etkilemeyeceğine de inanıyor: "Bu çalışmaya rağmen başarısız olursak, kimse bir daha Ankara'da bir çivi çakmaz." Başarılı işletmeci, Ankaralılar'ın da kendisine ısındığını şu sözlerle dile getiriyor: "Geçenlerde bir yerde otururken orta yaşlı bir bayan yanıma geldi. Boynuma sarıldı ve bana nazar boncuğu taktı. Bunu kalpten vererek 'Seni çok seviyoruz' demesi beni çok duygulandırdı."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Manken TSE'sine benim yaklaşımım   / 20-03-2004
 Alışverişte 'Hayır' demenin püf noktaları   / 14-03-2004
 Tuhaf bir doğum günü!   / 13-03-2004
 Kırmızı halı bizi bozar!   / 07-03-2004
 Alfa alfa filizine doğru adım adım   / 06-03-2004
 Sağlıklıyım, sağlıklısın, sağlıklılar!   / 29-02-2004
 Yaş kesen, baş keser!   / 28-02-2004
 Soğukalgınlığının psikolojik izdüşümleri!   / 22-02-2004
 Kahve falının püf noktaları!   / 21-02-2004
 Reyting olayının gerçek yüzü!   / 15-02-2004
GÜLSE BİRSEL
Vatikan'ın neresindensin hemşehrim?!
Nerelisin...
AYŞE TÜTER
Karışık kızartma
Patlıcanları alacalı olarak soyun.
Dikkatsizlik...
Havalimanına giden turist minibüsü kavşak dönerken kaza yaptı iki...
Özgürlük tutkusu kadını alkolik yaptı
Erkekler gibi çalışıp erkekler gibi yaşamaya başlayan kadınları büyük...
BBC büyük tartışma yaratacak...
İngiltere Devlet Televizyonu yayınlayacağı belgeselle Nuh Tufanı'nı...
'Aşk oyunu' buna derler...
'Aşk oyunu' buna derler...
Kenan Doğulu ile Tuğçe Kazaz ayrıldı. Tuğçe, tıpkı sevgilisinin...
Yardım melekleri
Yardım melekleri
İstanbul'un elitleri, korunmaya muhtaç çocukları topluma kazandırmak...
Paris attan düştü
Paris attan düştü
Sevgilisiyle çektikleri amatör porno filmle skandal yaratan Hilton...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.