kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hortumu kesemedik
Hortumu kesemedik
Yola sayın Denktaş'la devam etmek istiyoruz

Hortum bitmedi

Başbakan, soygunun kesilmesinde bürokrasi ve yargının yavaşlığından yakındı: “Hızlanın, bitsin”

Başbakan Erdoğan, atv'deki "Ankara'da Sabah" programında çarpıcı açıklamalar yaptı. "Hortum daha tam olarak kesilmiş değil" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Kesilmeye başladı. Tek tek kesiyoruz. Bunlar ciddi manada azalıyor."

KURUMLAR İÇİNDE CİDDİ SIKINTI VAR
"Ama
hortumların çapları değişik. Ufak çaplı olanları daha çabuk halledebiliyoruz. Büyük çaplı olanlar biraz uzuyor tabii. Öyle şeyler oluşmuş ki, devletin kurumları içinde çok ciddi sıkıntılar var."

SADECE DÜZENLEME KESMEYE YETMİYOR
"Ne
kadar olumlu düzenleme yaparsanız yapın, bunların aktörleri paralel adım atmıyorsa, beklenen sonuç alınamıyor. Bürokrasi ve yargı ne kadar hızlı çalışırsa, süreç o kadar hızlanır."

YORULAN GİDER
* Erdoğan seçim ertesi kabine değişikliği sinyali verdi:
* "Neticeyi görelim. Yorulan arkadaşa eyvallah deriz."


***

Hortumu kesemedik

Başbakan Erdoğan: Yargının çok yavaş işlemesi ve bürokrasinin etkin çalışmaması yüzünden soygunu tam olarak önleyemedik.

Başbakan Tayyip Erdoğan "modern hırsızlık ve hortum" diye nitelendirdiği "devlet soygununun önünün kesilmesinde" tam anlamıyla netice alamadıklarını söyledi. Erdoğan, "Hortum daha tam olarak kesilmiş değil. Kesilmeye başlandı, tek tek kesiyoruz" dedi. Erdoğan, büyük çaplı hortumları kesmede yeterince başarı sağlayamamalarına gerekçe olarak yargının yavaş işlemesi ve bürokrasinin etkin çalışmamasını gösterdi. Başbakan Erdoğan, dün ATV'de yayınlanan, "Ankara'da Sabah" programında Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ile Temsilci Yardımcısı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı. Erdoğan şu mesajları verdi:

HORTUMLAR KESİLMEDİ:
Hortumlar tam olarak daha kesilmiş değil. Kesilmeye başladı, tek tek kesiyoruz. Bu hortumlamalara, bu zincire yeni halkalar kesinlikle eklenemiyor.Devletin kurumları içerisinde çok ciddi sıkıntılar var. Biz şu anda yasal düzenlemeler yapıyoruz. Ama siz ne kadar başarılı yasal düzenlemeler yaparsanız yapın, eğer bunun aktörleri bu yasal düzenlemelere paralel adımlar atmıyorsa oradan beklediğiniz sonucu almanız mümkün değil. Bürokrasi ve yargı ne kadar hızlı çalışırsa, ne kadar çabuk neticeye giderse, bu süreç o kadar hızlanacaktır.

MUHALEFET BAŞARISIZ: AK Parti'nin yüzde 50'nin üzerinde oy alamasıyla, tek partili bir sürece doğru gidilmez ama güçlü bir partiye doğru gider. Halkın, milletin teveccühü yüzde 50'lerin üzerine doğru gidiyorsa 'Siz ne yapıyorsunuz, yüzde 50'nin üzerinde oy verilir mi?' diyeceğiz. Halkın teveccühü daha fazla da olabilir. Geçmişte yüzde 56'lara çıktı. Bu oran sizin mesuliyetinizi, sorumluluğunu artırır. Türkiye'de başarısız bir muhalefet var. Niye o muhalefetin başarısızlığını AK Parti'ye mal etmeye, ödetmeye kalkıyorlar.

TEK HEDEFLERİ BENİM:
Meydanlarda tek konuşulan şey var, Türkiye'nin Başbakanı'na nasıl vururuz, acaba nereden ısırırız'. Muhalefetin lideri kalkıyor. 'Efendim birisi yakalanmış, bu falanca firmada çalışıyormuş. Bunların ne olduğunu anladık' diyor. O firmaya böyle bir insan gelmiş girmiş olabilir. O zaman böyle şeyle ilgisi olmamış, sonra ilgisi olmuş olabilir. Sen bundan dolayı nasıl olup da bir partiyi yargılayabilirsin. Teröre bulaşmış bir insanın babası bizden Meclis üyesi adayı olmuş. Şimdi araştırıyorum ilk aldığım habere göre de oğlunun bu türden şeyleri sebebiyle oğlunu reddettiğini ifade ediyor ve 'gerekirse ben hemen istifamı veririm' diyor."

ATATÜRK CHP'NİN MALI MI?
Bu CHP eğer bunun tartışmasını yapıyorsa, İnönü'nün CHP'sinde Türk parasının üzerinden Atatürk'ün parasını kaldıran bir zihniyettir bu. Bir defa Atatürk, CHP'nin içine sığacak kadar küçültülmemeli. Atatürk CHP'nin malı değildir. Türk milletinin başkomutanıdır. Cumhuriyetimizin varisidir. CHP Atatürk'ün posterlerini miting meydanlarında kullanmak suretiyle rant elde etmeye çalışıyor. O hale düştü ki artık hedef kalmadı, iyice dağıttı kendini.

ILIMLI İSLAM YANLIŞ:
İslam bir din, laiklik bir din değil. Ilımlı İslam ifadesi yanlış. Ilımlı İslam dediğiniz zaman hemen bunun alternatifi 'Ilımsız İslam' çıkar. Ne demek ılımlı İslam, ılımsız İslam. Müslümanın inancını yaşaması da laikliğin güvencesi altındadır. Bu sadece Müslüman için geçerli değil. Ülkemizde Müslüman olmayan insanlar da var. Farklı mesheplere mensup olanlar var. Onların da güvencesidir laiklik. Bizim devletimizin adı İslam devleti değildir. Laik devlettir. Laikliğin kavramı içerisinde de İslam devleti olmaz.

SPEKÜLASYON YAPIYORLAR: Bizim üzerimizden muhalefet liderleri de dahil bazı spekülasyonlar yapıyorlar. 'Hükümetten bakanların gittikleri yerlerde eğer partimize oy vermezseniz biz para musluklarını kısarız' gibi ifadeler kullandıkları söyleniyor. Bunların hepsi yalan. İfade tarzı çok önemli onu iyi seçmemiz lazım. Burada kelimeleri oynattığınız zaman çok şey değişir..

ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İzmir'i bize verin
 Schröder: Türkiye'nin AB üyeliği çok önemli
 Bir düşersin, bu attan düşmeye benzemez!
 Ecevit de İzmir'deydi
YAVUZ DONAT
CHP... Mazlum Ağan
1999'da, Bodrum Belediye...
 atv 11.00
"Beyblade"
 atv 11.30
"Akademi Türkiye"
 Star 10.30
"Duygulu Türküler"
 TGRT 10.30
"Güzel Virginia"
 TGRT 12.00
"TGRT Öğle Haberi"
 Habertürk 10.30
"Esra..."
Teşekkürler polis amca
Kağıthane Emniyet Asayiş Bürosu ekipleri bir mektup aldı önceki gün.
Eski eşini öldürünce damadı da onu öldürdü
Bağcılar'da eski eşini tabancayla öldüren Mahir Sarıca, damadı...
Kendisi sattı kardeşine aldı!
Kendisi sattı kardeşine aldı!
Lüks otomobillere gelen 9 milyarlık vergi, Hülya Avşar'ı da...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.