kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
Uzun yaşam araçları
   
  Uzun yaşam araçları 
  Yağ ölçer 
  Tansiyon aleti 
  Dijital (bilgisayarlı) Baskül 
  Dijital termometre 
  Şeker ölçer 

Uzun yaşam araçları


Hayatımızın her alanına bir şekilde girmeyi başaran dijital ürünler sağlık alanındaki keşiflerle göz dolduruyor.

Eskiden sadece baskül vardı. Üzerine çıkardık, kilogram ölçü birimi döner ve dururdu. Kilomuzu öğrenirdik. Günümüzde ise baskül teknolojisi dijital ekranlarından sadece bir kaç saniye içerisinde vücuttaki yağ oranını bile verebiliyor. Halk arasında "bilgisayarlı terazi" olarak da nitelendirilen bu tür cihazların gelişmiş modellerinin tek bir amacı var.
Hayatımızda biraz daha fazla ayrıntıya girmek. Bu araçlar öylesine az güç harcıyorlar ki bir kullanımlık dolu pil ile 50 bin kereden fazla tartılabiliyorsunuz. Ülkemizde de Tefal ve Braun gibi markalar genel anlamda dijital sağlık ürünlerine yönlenmiş durumda. Peki içinde ileri teknoloji gizli bu tür dijital ürünlerin bize getirisi ne? Bunu bir kaç başlık altında toplayabiliriz.
Öncelikle kolaylık ilk sırada. Ardından ayrıntılı ve hızlı bilgi edinme geliyor. Son sıradaysa gelişmiş kimi cihazlar sayesinde eskiden sadece tıbbi merkezlerde ve bir kaç saatte alınan kimi tahlil sonuçlarının anında ev ortamında bile öğrenilmesi geliyor.

Dijital yeniliklerin artıları
Civalı bir termometre ile birinci ölçümün ardından ikinci ölçümü yapmak için mutlaka termometreyi sallayarak civayı başlangıç noktasına yerleştirmek zorundasınız. Buna karşılık dijital bir termometrede böyle bir işlem söz konusu bile olmadan hemen ikinci ölçüme geçebiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak bazı marka dijital termometreler 38o sınırını geçtiği zaman ayrıca bir uyarı veriyor ve ateş ölçen kişiyi dikkatli olması için uyarabiliyor. Hatta bu dijital termometrelerin kulaktan ölçeni, infrared ışınıyla cilde temaz etmeden bile vücut ısısını belirleyebileni ve bebekler için emzikten ölçeni de mevcut.

Sağlığımız onların kontrolünde
Dijital sağlık ürünleri sadece hemen her evde bulunabilecek ateş, kilo gibi standart ölçüm yapmaya yarayanlar ile sınırlı değil. Özellikle Parkinson ve Alzheimer hastalarının günün belirli saatlerinde almaları gereken ilaçları haber veren dijital ilaç kutuları ya da şeker hastaları için üretilmiş ve acısız kan şekeri ölçmeye yarayan daha özel isteklere cevap verebilen dijital sağlık ürünleri de günümüzde çok kullanılmaktadır.
Bu sağlık ürünlerinin ilk örneklerinden biri olan CASIO firmasının üretmiş olduğu adım aralığı, kat edilen yol, kat etme süresi gibi parametrelerle yakılan kaloriyi hesaplayan saat, dijital sağlık ürünleri kapsamına alınabilecek kullanışlı bir üründür. Bunca yenilik arasında değişmeyen tek şey, hayatımıza giren dijital cihazların kullanım portföyü ne kadar yükselirse hayatımızın da o kadar kolaylaşacağıdır. Günümüzde gelişen teknoloji ile bu tip aletlerin üretimi son derece artmıştır.

 

ATA ÜNAL
Multimedyanın gerçek tarihi
Geçen hafta tüm dünyada büyük yankı...


TİMUR SIRT
Yemeğinizi kim yapıyor?
Elinizde tuttuğunuz bardağı, yemeğinizi...


ERDEM GÜNAY
Microsoft; "Geçersiz bir işlem yürüttü"
Geçen haftanın en ilginç olayı, kuşkusuz...


İSMAİL HAKKI POLAT
Barbarların istilası
Bugünlerde yeniden gösterime giren...


MURAT YANIKLAR
Yeni girişimci şirketler'in 7 harikası...
Türkiye, özellikle son dönemlerde meydana...


haftanın DVD'leri
BAD BOYS II
WILL Smith ve Martin Lawrence'ın rol...
Yediklerinize Dikkat
TURKCELL'İN SHUBUO servisinde Diyet SMS adı altında bir...
İnternetin en sağlıklı yüzü
İnternet size sağlık sorunlarınızla ilgili olarak doktorunuza...
Türkçe sağlık siteleri
İnternet'te haberden sonra en çok ziyaret edilen siteler, sağlık...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.