Divan '7' ile çalışanların karnını doyuracak
Endüstriyel yemek işine '7' markasıyla giren Divan, 14 şehirde 20 bin kişiyi doyuruyor. Bu sayı yıl sonuna kadar 35 bin kişiye ulaşacak.
KOÇ Grubu şirketlerinden Divan, 5 milyar dolarlık endüstriyel yemek pazarına, '7' markasıyla girdi. Şirket, "Haftanın 7 günü Türkiye'nin 7 bölgesinde kesintisiz hizmet" vermeyi hedeflediği '7' markası ile endüstriyel yemek pazarında iddialı konuma gelecek. Şu anda 14 şehirde 20 bin kişinin karnını doyuran şirket, yıl sonuna kadar bu sayıyı 35 bine, ciroyu da 20 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Divan Genel Müdürü Kamil Berk, şirketin tüm birimlerini Ümraniye'deki Yönetim Merkezi ve Üretim Tesisi'nde topladıklarını hatırlatarak, yeniden yapılanma kapsamında bu yıl yeni işletmeler açıldığını söyledi. Berk, "Sloganımız, 'Yemeğimiz işinize gelecek'. Kaliteli ve uygun fiyatlı yemeklerimizi en son pişirme, soğutma, hijyen teknolojisi ile sunacağız.
YEMEKTE 5 BİN ŞİRKET Berk, "Ümraniye'deki tesislerimizde 420 çalışan ile hazırlanan yemeklerin yanında geleneksel yemekler de üretilecek. Şu anda 14 şehirde günde 20 bin kişiye yemek sağlayan '7', bu ayın sonunda günde 35-40 bin çalışana yemek sunacak'' dedi. Berk, yurtdışındaki ilk yatırımı, 2004 sonunda cafve lokanta konseptiyle Moskova'da yapmayı planladıklarını anlatarak, "Endüstriyel yemek hizmetini daha sonra düşüneceğiz" dedi. Divan '7' Endüstriyel Yemek Müdürü Aslan Erdağ Ateş de, endüstriyel yemek sektöründe 3 bin 500 tanesi İstanbul'da olmak üzere ülke genelinde 5 bin firma bulunduğunu, sektörde 45 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Şirketin müşterileri arasında Beko, Amerikan Hastanesi, Ford Otosan, Arçelik, Show TV, Koç Holding, Demirdöküm gibi kurumların bulunduğunu aktaran Ateş, "Ağır sanayideki fabrika işçisine de, beyaz yakalıya da hizmet vereceğiz. Orta vadede bu sektörün başrol oyuncusu olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Sabancı şirketlerinin yemeği Sodexho'dan SABANCI Grubu şirketlerine yemek servisini Sodexho vermeye başladı. Sabancı Grubu ile Sodexho Toplu Yemek ve Servis A.Ş. arasında imzalanan anlaşmayla Sodexho, 3 yıl boyunca Sabancı Center binası ve Akbank dahil İstanbul, Adana, Mersin ve Çanakkale'nin de içinde bulunduğu 30'dan fazla noktada çalışan yaklaşık 15 bin kişiye yemek hizmeti verecek. Anlaşma çerçevesinde, tüm VIP hizmetler, toplantı ikramları, kokteyller ve özel davetler de Sodexho tarafından karşılanacak. Sodexho CEO'su Eşref Hamamcıoğlu, anlaşmanın bu alanda Türkiye'de gerçekleşen en kapsamlı iş ortaklığı olduğunu vurgulayarak, ''Bu iş ortaklığının yaratacağı sinerji sayesinde Sabancı Grubu'nun verimlilik hedeflerine destek olmayı amaçlıyoruz'' dedi.
|