kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu yoksulluğun üstüne babanın zalimliği çöktü
Bu yoksulluğun üstüne babanın zalimliği çöktü
Baba hakkında dava açılabilir

Kalanları Kurtarın

Bir dilim kuru ekmeğe hayatını veren Nedime, geride kumarbaz babasının açlığa mahkûm ettiği 3 kardeş bıraktı

İzmir'de çöp tenekesinden aldığı ekmeği yerken tanker altında kalan dokuz yaşındaki Nedime'nin ölümünün altından bir başka dram daha çıktı.

Lokmalarını Çalıyor
Nedime'nin kendisi gibi aç üç kardeşi ve eve giren her kuruşu kumara yatıran, Hakan, Fettah ve Murat'ı her fırsatta dövüp eve kilitleyen bir babası var. Anne Nurşen de yedi aylık hamile.

"Biri onu durdurmalı"
Komşular açlığa kurban giden Nedime'nin ölümünden sonra babaya daha da öfkeli. "Birileri bu gidişe dur demeli, babanın elinden alıp geride kalan çocukları kurtarmalı" diyorlar.


***

Bu yoksulluğun üstüne babanın zalimliği çöktü

İzmir'de çöpte ekmek ararken kaza geçirip ölen 9 yaşındaki öğrencinin arkasından tam bir dram var. Nedime'nin babasının kumarda her şeyini kaybettiği, çocuklarını dövdüğü ve onları eve kilitlediği ortaya çıktı.

Okul yolunda çöp kutularından topladığı ekmek parçalarını yerken tankerin altında kalarak yaşamını yitiren 9 yaşındaki Nedime'nin kısacık ömrünün tam bir dram olduğu ortaya çıktı. Mahalle sakinleri talihsiz kızın babasının kumar düşkünü olduğunu ve karısı ile çocuklarını da sürekli döverek eve kilitlediğini söyledi. Aileye yapılan yardımları satarak kumara yatırdığını belirten komşuları diğer çocukların kurtarılması için çağrıda bulundu. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri de çocukların aileden alınmasının mümkün olduğunu, baba hakkında da dava açılabileceğini söyledi.

AT YARIŞINA DADANDI
Batman'da varlıklı sayılabilecek bir ailenin çocuğu olan Şemsettin Güçlüer, yıllar önce yanına karısı Nurşen Güçlüer'i de alarak İzmir'in Urla ilçesine bağlı Kuşçular köyüne yerleşti. Burada ailesinin de desteği ile tarla işçiliği ve hayvancılık yaparak hayat mücadelesini sürdüren Güçlüer bir süre sonra at yarışlarına merak sardı.

Kazandıklarını yarış kuponlarına yatıran Güçlüer'i bir süre sonra Batman'daki ailesi de reddedip yardımı keserken, art arda dünyaya gelen çocukları ile eşini ihmal eden 39 yaşındaki aile reisi, borç batağından kurtulmak amacıyla İzmir'e göç etmeye karar verdi. Hemşehrilerinin yardımı ile İzmir'in Bahçelievler Mahallesi'ndeki Beyler Apartmanı'nda kapıcılık yapmaya başlayan Şemsettin Güçlüer, eşi Nurşen (32) ve çocukları Fettah (12), Hakan (11), Nedime (9) ile Murat'la (4) apartmanın zemin katındaki 2 odadan oluşan ve depo olarak kullanılan yere yerleşti. Kapıcılıktan arta kalan zamanlarında hurda toplayıp, ek gelir sağlamayı amaçlayan Güçlüer'in at yarışı ve kumara yeniden başlaması uzun sürmedi. Artık apartman hizmetlerini de aksatıyor ve sürekli kumar oynuyordu. Apartman sakinleri ise sorumsuz adamın eşi ve çocuklarına acıyıp, maaşını ödemeyi sürdürürken, Güçlüer eline geçen parayı da at yarışlarına yatırmaya devam ediyordu.

EVDEKİ HERŞEYİ SATTI
Bir süre sonra sefalet iyice kapıya dayandı. 32 yaşındaki eşi ve çocuklarını demir parmaklıklar arkasına kilitleyen Güçlüer, gece yarılarına kadar kahvehanelerde oturuyor, eve döndüğünde de karısı ile çocuklarını öldüresiye dövüyordu. Bir gün muhtar öncülüğünde toplanan mahalle sakinleri, eşi ve çocuklarını Güçlüer'in zulmünden kurtarmak için karar aldılar.

Durumu polise ve savcılığa bildiren komşular, aralarında topladıkları giyecek ve yiyecek paketlerini de gizlice demir parmaklıkların arkasında bulunan anne ile çocuklarına verdi. Ancak ortada bıraktığı çocuklarının sorunlarına eğilmeyen ve onları sürekli döven baba, kahvehane dönüşü bulduğu eşyalara el koydu. Ertesi sabah da komşuların getirdiği yardım paketlerini götürüp sattı ve parasını da at yarışı kuponlarına yatırdı.

KOMŞULAR SAHİP ÇIKTI AMA...
İşte bu olay mahalle halkının sabrını iyice taşırdı. Kapıcılık görevinden ayırdıkları Şemsettin Güçlüer'i ikamet ettikleri depodan da çıkartmak için harekete geçen komşular, 32 yaşındaki Nurşen Güçlüer'in beşinci çocuğuna 7 aylık hamile olduğunu öğrendi. Oturdukları depoda bulunan elektrik ve su, faturaları ödenmediği için 2 yıldır kesikti.

Komşuları bu kez çocukların öğrenim gördüğü Mustafa Urcan İlköğretim Okulu'nun Müdürü Beşir Mungan'a durumu iletti. Müdür Mungan, bütün gün kilitli demir parmaklıklar arkasında yaşamak zorunda bırakılan anne ve 4 çocuğunun giyim ihtiyaçlarını karşıladı. Okul Müdürü Mungan, ayrıca kendisinden televizyon isteyen küçük Nedime'yi de sevindirmişti. Mungan, anne ile 4 çocuğa bir televizyon hediye ederken, bitişik komşular da seyyar kablo ile elektrik verdi.

DEVLET SAHİP ÇIKSIN
Kumar bağımlısı babanın televizyonu fark etmesi de uzun sürmedi. Bir sabah televizyonu omuzlayan baba, götürüp sattıktan sonra parasını yine kumarda kaybetti. Yaşanan tüm bu olaylar nedeniyle sorumsuz babaya karşı öfkeli olan mahalle sakinleri, önceki gün meydana gelen kazadan sonra Şemsettin Güçlüer'e olan tepkilerini yükseltti.

Komşular, "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar sorumsuz bir baba örneği daha görmek mümkün değildir" diyerek tepkilerini dile getirirken, şöyle konuştular: "Bu adam babalık vasıflarını hiçbir zaman yerine getirmedi. Aileye yaptığımız tüm yardımları alıp, sattı ve paraları kumarda yedi. Eşi ve çocuklarını da sürekli dövüyor. Kendisi hakkında birçok kez şikayette bulunduk. Ancak oturdukları yerden atılmasında en büyük zararı yine çocuklar çekecek diye geciktirdik. Artık bu konuya devletin el atması gerekiyor. Bu çocukların sevgiye, okula, yiyeceğe, giyeceğe ve sıcak bir yuvaya ihtiyaçları var. Küçük Nedime korkunç bir kazada yaşamını yitirdi. Hiç değilse geride kalanları kurtaralım."

Fatih ŞENDİL - Ayşegül GÜNEYSU - MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Rüzgârın oğlunun gözü altında
 Güldünya'nın ahı yerde kalmadı
 'Deprem Dede'nin çalışmaları tam gaz
 Ulaşım artık tek bir merkezden izlenecek
 Sanat merkezi gibi cezaevi
 Umut gemisi yolda
 İstanbul turizme hazırlanıyor
 Yürütece güvenlik yasağı...
 Bebek kundağında yanarak can verdi
 Nataşalar da sigortalansın
ERGUN BABAHAN
Futbol ve adalet
Üstüne şaibe düşmüş bir federasyonun...
ERDAL ŞAFAK
Fransa saf mı değiştirdi?
Fransa'da iktidar partisinden...
AHMET HAKAN COŞKUN
İkisi de ağlayınca
Ben "Ya taksim, ya ölüm"e...
MEHMET BARLAS
Sizi mutlu etmek için Yunanistan'a savaş mı...
ÖMER ÇELİK
Dünya düzeninin düğümü...
ABD, 11 Eylül olaylarını...
SAVAŞ AY
Süpürgeden arabaya geçtim huzurum kaçtı!..
Sabaha...
REFİK DURBAŞ
Sadist demokrasiler...
Her şey demokratikleşmek...
ÖMER LÜTFİ METE
Fransız odunu kimin kafasına?
Kıbrıs için hükümetin...
HINCAL ULUÇ
Guernica'yı iki metreden seyretmek..
Sabah kahvemi...
Savaş kızışıyor
Savaş kızışıyor
Digiturk'un anlaşması sezon sonu bitecek. Yeni ihaleye Digiturk...
Berlusconi de katılacak mı?
Berlusconi de katılacak mı?
İtalya Başbakanı'na ait Mediaset'in de Süper Lig'in yayın ihalesine...
Daha iyi olacaksa 'hayır' desinler
Daha iyi olacaksa 'hayır' desinler
Annan Planı'yla ilgili Sevr benzetmesine tepki gösteren Dışişleri...
Anketlere göre Rumlar 'hayır', Türkler 'evet' diyor
Kıbrıs Rum Gazetesinin Anketi
İmerisia adlı gazetenin...
Barnier'e en büyük tepki muhalefetten
Barnier'e en büyük tepki muhalefetten
Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını söyleyen Dışişleri Bakanı...
Gül'den Powell'a Irak uyarısı
Irak'ta son günlerde tehlikeli bir şekle dönüşen çatışmalar,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.