kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
NPQ dergisi Türkiye'yi ve dünyayı tartıştırdı
NPQ dergisi Türkiye'yi ve dünyayı tartıştırdı

'NPQ Türkiye Dergisi'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlediği 'Türkiye Tartışıyor' isimli panelde akademisyenler ve siyasetçiler dünyanın sorunlarını masaya yatırdı.

İletişim danışmanı Ali Saydam'a ait Bersay bünyesindeki NPQ Türkiye Dergisi, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen panelde ünlü isimleri bir araya getirdi. Park Grubu'nun resmi sponsoru olduğu dergi tarafından "NPQ Tartışıyor" adı altında düzenlenen paneli Ali Saydam yönetti.

MEDYADA YENİ DÖNEM
Türkiye ve dünyada yaşanan sorunların masaya yatırıldığı panele konuşmacı olarak katılan Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Türk medyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Geçmiş dönemde medyanın siyasi iktidarlara bağlı hale geldiğini vurgulayan Babahan, "Bu dönemde medya bir yandan iktidarı yönetirken bir yandan da iktidarın sözcüsü konumuna geldi. Irak savaşı sırasında kimi gazeteler Irak'a müdahale konusunda aşırı bir yayın çizgisi izledi" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK
Panele derginin resmi sponsoru olan Park Grubu adına katılan NPQ Yayın Danışmanı Mehmet Kenan Tekdağ da Türkiye gibi doğu ile batı, geleneksel İslam ile batı arasındaki ülkelerde yeni görüşlerin doğduğunu söyledi. Tekdağ, "NPQ'nun konsepti heyecan verici. Biz Park Grubu olarak 6 yıl önce sosyal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda NPQ ile bir yolculuğa başladık. Dünyanın bütün entelektüelerini buluşturan NPQ ile bu güzel dostluğumuz sürüyor. Ayrıca Sabah gazetesi TEMA ile işbirliği yaptı. Okullar projemiz de sürüyor' diye konuştu. Derginin yayın danışmanlarından ünlü yönetmen Halit Refiğ ise kendi adına onuncu yıl kutlaması yaptığını söyleyerek, "NPQ'yu bir gazete bayiinde rastlayıp elime almamdan bu yana 10 yıl geçti. O ilk sayıdan bu yana da okuyorum.NPQ ABD merkezli bir dergi ama ABD'nin resmi görüşünü temsil etmiyor. ABD'den ve dünyadan farklı görüşler içeriyor. Biz doslarımızla bir araya geldiğimizde kısa bir sohbetin ardından 'Ne olacak bu Türkiye'nin hali?'sorusuna gelirdik. NPQ'dan sonra ise soru 'Ne olacak bu dünyanın hali?' oldu" dedi.

ORTADOĞU PROJESİ
Panele katılan AKP milletvekili Zeynep Karahan Uslu da, Türkiye ve dünyayı değerlendirdiği konuşmasında Büyük Ortadoğu Projesi'ni başarılı olması ve Ortadoğu'ya gerçekten demokrasiye getirmesi halinde olumlu karşılayacaklarını söyledi. Katılımcılardan ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas ise dünyanın yeni bir düzene girdiğini ve bu düzende değişimin hakim olduğunu söyleyerek, "Yeni düzende 3 ayrı güç savaşı var. Bir tarafta ABD, global şirketler ve giderek güçlenen bireyler, diğer tarafta ise ulus devletler. Dünyanın bir tarafında refah, diğer tarafında yoksulluk ve terör kol geziyor. Artık insanın hayatını ilk başladığı mesleğiyle tamamlayamayacağı bir sürece giriyoruz. Bunun için yeni bir eğitim sistemi ve yeni insanlara ihtiyaç var" dedi. Panelde konuşan Prof. Türkkaya Ataöv, Amerikan yönetiminin "Halkın halk tarafından halk için yönetimi" olarak tanımlandığını ancak "Şirketlerin şirketler tarafından şirketler için yönetildiğini" söyleyerek, "Amerika'da Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti arasında bir fark yoktur. Bir tanesi Irak'ı gece diğeri ise gündüz bombalamak ister" dedi. Beykent Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Yavuz Gökalp Yıldız ise yaptığı konuşmada, ülkeler için stratejinin önemine değindi. Yıldız şunları söyledi: "Ülkeler için stratejiler oluşturulurken, stratejinin sadece güvenlik boyutuyla değil, tarih, felsefe, siyaset ve ekonominin de içinde yer aldığı disiplinler arası bir yaklaşımla esas alınması gerekiyor."

SORUN İMAJ
Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı Caner Tunaman'da Türkiye'nin en önemli sorununun imaj sorunu olduğunu ve devletin hala 1934 model bir yapıda bulunduğunu öne sürerek, iyi bir tanıtım yapılması halinde 5-7 yılda 100 milyar dolara ulaşılabileceğini söyledi.

Nejdet ÇOKAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Özgür basının yasakları
 Çok mutluyum benim insan yanımı seviyorlar
 "Bu ismi not edin"
 İnsülin iğnesi tarihe karışıyor
 Türkiyeli Ermeniler Paskalya'yı kutladı
 Otopark mafyamız ABD'de bile tanındı!
 Akdağ, raporu dikkate almadı
 Gözaltındaki 'babalar' için ek süre alındı
 Banka içinde banka kurup herkesi dolandırdı
 Topbaş'tan seçmene teşekkür
UMUR TALU
Basın hürdür ya siz?
Batı temel hak ve özgürlükler...
EMRE AKÖZ
Bu ne çile Tanrım!
Herhalde eski kafalıyım! Filmlerde...
MEHMET ALTAN
U2 Kıbrıs'ta...
Bugün toprağa vereceğimiz Sakıp Sabancı...
Golf'ü düşünürken 11 Eylül'ü ıskaladı
İstihbarat birimleri, 6 Ağustos 2001'de, yani 11 Eylül'den 1 ay önce...
Iraklılar'la savaşmak için eğitilmedik
Washington Post'un iddiasına göre yeni Irak ordusundan bir tabur, bu...
Hırs, Ter, Gözyaşı: 2-2
Hırs, Ter, Gözyaşı: 2-2
Kartal, Veysel ve Youla'nın golleriyle 18. dakikada 2 farklı geriye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Sarı Sayfalar | Otomobil | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.