kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Denktaş marjinallerle'
'Denktaş marjinallerle'
Planı son darbeyi Meclis'te vurmak

Adres yanlış Rauf Bey

Adanın kaderini belirleyecek referanduma 12 gün kaldı ama Denktaş şu ana kadar Türkiye'de mekik dokudu. Ankara, Bursa, İstanbul, nerede fırsat çıktıysa konuştu. Oda, baro, üniversite toplantılarına katıldı.

MECLİS'TE KONUŞMAK İSTEDİ ANKARA KARIŞTI
KENDİ halkının önüne çıkmak yerine Türkiye'de "hayır" kampanyası yürüten Denktaş, marjinal grup ve derneklerden güç alıyor. Denktaş'ın Meclis'te kürsüye çıkmak için büyük kulis yapması da Ankara'yı karıştırdı.

ERDOĞAN: NE VARSA KENDİ HALKINA ANLAT
BAŞBAKAN, KKTC Cumhurbaşkanı'na "Miting yapacaksan Kıbrıs'ta yap. Ne anlatacaksan orada anlat" diye seslendi. Meclis Başkanı Arınç da "Türkiye'yi tartışmanın bir tarafı yapma" diye Denktaş'ı uyardı.


***

'Denktaş marjinallerle'

Referandum Yavru Vatan'da, ama Denktaş iki günde bir Anavatan'da... Marjinal partilerin desteğiyle "Referandumda Hayır" kampanyası yürüten Denktaş'a Ankara'dan sert uyarı geldi.

Kıbrıs'ta tarihi referanduma iki hafta kala, Ada yerine Türkiye'de "Hayır" kampanyası yürüten KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, marjinal grupların baş aktörü haline getirildi. Özellikle milliyetçi grupların düzenlediği programlar çerçevesinde Türkiye'ye gelen, ülkücülerle İşçi Partililer'in yan yana yer aldığı gruplar tarafından karşılanıp uğurlanan Denktaş'ın bu tavrına, dün Ankara'dan en üst düzeyde uyarılar geldi.

ARINÇ: RİCA EDİYORUM
ATV'de yayınlanan "Ankara'da Sabah" Programı'nda SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve Temsilci Yardımcısı Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Denktaş'a "Ne yapacaksan Türkiye'de değil, Ada'da yap" çağrısında bulundu. Arınç, şöyle dedi: "Türkiye'nin girişimleri ile bir sürecin başında ve ortasında bulunan Sayın Denktaş'ın bugün 'Sayım, suyum yok' demesi doğru bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı bakışı içerisinde ve her şeyin üstünde olması gereken bir konumdayken bunları söylüyor. Saygı duyuyoruz ama ben Türkiye'de başta TBMM olmak üzere, tüm mekanlardan bu tartışmanın sokaklara taşınmasına taraf değilim. Referandum Kıbrıs'ta yapılacak. Sayın Denktaş partiler üstü, dernekler üstü bir şahsiyettir, öyle kalmalıdır. Onu bir derneğin, bir partinin içine hapsetmek haksızlık olur. Onun evladı yaşındaki bir Meclis Başkanı olarak tek ricam, Türkiye'yi tartışmanın bir tarafı yapmamak." "Plan 9 bin sayfa incelemeye vakit yok" eleştirilerini doğru bulmadığını da belirten TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Aklı namazda olanın, kulağı ezanda olur. Elin armut mu topluyordu? 1,5 yıldır bu tartışma yapılıyor. Oturup okusaydın" tepkisini gösterdi.

ERDOĞAN: YAPACAĞIN BİR ŞEY VARSA BUYUR ORADA YAP

Başbakan Tayyip Erdoğan da, Japonya'ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Denktaş'ın Türkiye'de "Hayır" kampanyası yürütmesine tepkisini şöyle gösterdi: "Enteresan olan bir şey, maalesef şu anda ağırlıklı olarak niçin bu iş Türkiye'de yapılıyor? Onu merak ediyorum. Böyle bir şey varsa, bu Kıbrıs'ta yapılsın. Yani mitingler yapılacaksa orada yapılsın. Konuşulacak şeyler orada konuşulsun. Parlamento dışı muhalefet de işi çok çirkin bir yere taşıdılar. Orada hakarete varan şeyler var. Oradaki marjinal partilerin ve ülkemizle de kontaklı olan bazı siyasi partilerin genel başkanlarının oralarda yaptığı çok çirkin şeyler var. Bunları da tabii dışişlerimiz yakından takip ediyor. Bu atılan adımların bizi bu noktaya getirmemesi gerekirdi. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin gerekse KKTC'deki kardeşlerimizin menfaatinin en az onlar kadar hassasiyeti içindedir. Çözümsüzlük çözüm değildir. Siyaset, sorun üretme sanatı değildir."

ERDOĞAN: MARJİNALLERLE AYNI KAREDE DENKTAŞ VAR "Sayın Denktaş bana 'Kampanya için Kıbrıs'a gelecek misiniz? Milletvekilleriniz gelecek mi?' diye sordu. 'Hayır' dedik. Ama ben 'Siz Türkiye'ye gelecek misiniz?' sorusunu sormayı unuttum. Benim de ondan bunu istemem lazımdı. Yani yapılacak bir şey varsa, buyur Kıbrıs'ta onu yap. Ne anlatacaksan Kıbrıs'ta anlat. Ama Türkiye'ye gelip de bazı marjinal gruplarla birlikte ben KKTC'nin Cumhurbaşkanı'nın bu tür toplantıları yapmasını maalesef üzüntüyle izliyorum ve bunu kendisine de söyledim. Daha önce biliyorsunuz ATO'ya geldiler. Malum gruplarla bir toplantı yaptılar. O toplantıya katılanların çoğu TSK'ya 'işgalci kuvvetler' diyenlerdi. Onlarla beraber ben aynı fotoğraf karesi içinde kendilerini görmenin bahtsızlığını yaşadığımı kendisine söyledim ve 'sizleri o karelerde görmek istemezdim' dedim. Bunu da kendisine söyledim.''

ÇİÇEK: BÖYLE GİDERSE BİR KESİMİN SEVDİĞİ İNSAN OLUR Adalet Bakanı Cemil Çiçek de CNN'de yayınlanan Kafe Siyaset Programı'nda, Denktaş'a şu çağrıda bulundu: "Sayın Denktaş, hepimizin sevdiği, saydığı, hürmet ettiği çok önemli bir devlet adamı. Şimdi bu neviden toplantılar daha fazla yapılmaya başlandığında herkesin sevip saydığı değil, ancak bir kesimin saygı duyduğu insan durumuna gelir. Yani kendisini Türkiye'de marjinal gruplara istismar ettirmemesi lazım."

ARINÇ

Evladı yaşındayım ve rica ediyorum Türkiye'de kampanya yapmasın

ERDOĞAN
Git Kıbrıs'ta konuş. Marjinallerle aynı karede Denktaş'ı görmek çok üzücü

Bülent AYDEMİR Banu AKTAŞ TOKYO ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Türkler evet derse, Kıbrıs ikiye bölünecek
 Komplocularla işbirliği yaptınız, hepinizi biliyorum
 Talat: 'Evet' bizi dünyaya bağlayacak
 Bahçeli: Ülkücüler Kıbrıs'a gidiyoruz
 Kıbrıs Rum kilisesi de 'hayır' oyu istedi
 Annan Planı 4 günde Türkçe'ye çevirilecek
 Güney'den Kuzey'e "Hayır" propagandası
 Arınç'tan eş sitemi: Fedakarlık hep bizden
 Arınç'tan vekillere 'cinsel bilgilendirme'
YAVUZ DONAT
Tarih gibi
Süleyman Demirel dün bize "Sabancılar'la...
 atv 14.05
"Hayat Bağları"
 Star 15.00
"Ebruli Günler"
 Kanal D 15.50
"Lezzet Kulübü"
 TRT 1 14.00
"Kardelen"
 TRT 1 14.55
"Damak Tadı"
 Habertürk 14.30
"Barış Çağan..."
Trilyonluk miras için kiralık katil tuttu
Eşinin trilyonluk mirasına konmak için kiralık katil tuttuğu iddia...
Askere giderken boğazını kestiler
İstanbul'da geçtiğimiz yıl üniversiteden mezun olan 26...
Abla-kardeş komşu oluyor
Abla-kardeş komşu oluyor
Ayşegül Tecimer'in kızkardeşi Ceylan Tecimer, geçen yıl İstanbul'u...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Sarı Sayfalar | Otomobil | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.