kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Boğazkere'den yapılan şaraplar
Hırçın, sert ama çok çekici
Boğazkere'den yapılan şaraplar

Boğazkere'den yapılan şaraplar


Cankara Boğazkere 2002
(Elazığ-Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo renkli. Burunda belli belirsiz kırmızı meyve kokuları hissediliyor. Ağızda dolgun ve yoğun. Tanenleri güçlü ama rahatsız etmiyor. Şimdi de içilebilir. Ancak birkaç yıl bekletildikten sonra içilmesi daha yerinde olur.

Kavaklıdere Boğazkere 1999
(Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Canlı yakut rengi. Burunda hafif baharat ve meşe kokuları. Tatlı kırmızıbiber ve pestil tatları hissediliyor. Tanenler oldukça yumuşamış, ortaya güçlü, damakta dengeli bir şarap çıkmış. Halen olgunluğunun zirvesinde.

Kocabağ Boğazkere 2002
(Kapadokya bölgesi üzümlerinden)

Canlı yakut rengi. Burunda ahududu, dağ çileği gibi orman meyvelerinin kokuları hissediliyor. Ağızda taze, ferahlatıcı ve epey yumuşak. Canlı, diri. Yaz aylarında serince de içilebilecek, zarif bir kırmızı şarap.

Küp Boğazkere 2002
(Denizli-Bekilli bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo rengi. Burunda böğürtlen ve vişne ağırlıklı kırmızı meyveler, ağızda yoğun vişne aromaları hissediliyor. Meyvemsiliği yüksek. Rahat içilebilecek bir şarap. Serince içilmesinde yarar var. Orta gövdeli, Boğazkere'nin hakkını veren oldukça iyi bir kırmızı şarap.

Turasan Boğazkere 2001
(Diyarbakır bölgesi üzümlerinden)

Koyu bordo renkli. Yabani kırmızı meyve, özellikle de vişne kokuları hissediliyor. Ağızda yoğun, güçlü. Damakta hafif tanenli, ancak itici değil. Meyvemsi, dengeli bir şarap. Yıllandırılmaya uygun. Bir süre bekletilmesinde yarar var.

Yazgan Kulüp Boğazkere 2002
(Elazığ bölgesi üzümlerinden)

Koyu yakut rengi. Burunda ağaç ve baharat kokulu. Ağızda fazlasıyla tanenli, damağı ve boğazı kurutuyor. Orta gövdeli ve damakta oldukça kısa kalıyor. Umulan meyvemsilik şarapta hissedilmiyor. Yoğun fıçı aromaları ağır basıyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Her damlası lezzet
 O aslında kul aşı çorbası
 Yine yeşerdi fındık dalları
 NewYork esintileri
 Sultan ahırında film ve yemek
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Paskalya çikolataları yapabilirsiniz
 Sushi sevenlere müjde!
 Türk mutfağına bulaşmayın!
 Kebap makarnayı unutturdu
 Doğu'da sadece kebap yok
 Komşudan seçme lezzetler
 Kebabın en lezzetlisi nerede yenir?
 Caddenin değişmeyen adresi
 Hayatınıza keyif ve tat geliyor
 Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var
 Yemeklerimizin gizli mesajı
 Kursiyerleri devrede
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Kıyametin 3661 yıllık formülü
Mayalardan ve Babillilerden kalan bilgilere bakılırsa kayıp gezegen...
Bağlar kültür mirasıdır
Bağlar kültür mirasıdır
Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun bir kültür mirası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.