kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arkadaşlar veda ediyor
Arkadaşlar veda ediyor

Senaryoyu okuduğumda Chandler karakterinden çok etkilendim, Deli dolu biriydi, tıpkı bana benziyordu. Ben de 20 yaşına kadar tıpkı Chandler gibi yaşamıştım; hayatı ciddiye almıyor, insanlarla dalga geçip eğleniyordum. Rolüme kendi hayatımdan da bir şeyler katarak oynuyordum. Diziye başladığımda 24 yaşındayım, önümüzdeki yıl 34'üme basacağım. Dizideki altı kişinin hayatı da, benimle benzer ölçüde değişti... Bu dizi oyunculuk adına çok şey öğretti bana..

Yaklaşık 10 yıl önce Amerikan televizyonlarında yayınlanmaya başlayan 'Friends' dizisi 6 Mayıs'ta hayranlarına veda edecek. Kısa sürede tüm Amerikalılar'ı etkisi altına alan dizi, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de izleyicileri ekran başına kilitledi. Arkadaşlığın, aşkın, komedinin, romantizmin kimi zaman da duygusal anların dizisi olarak tanımlanan 'Friends', karşılıklı dairelerde oturan 3 kız, 3 erkeğin sıkı dostluklarını anlatıyor. Ev arkadaşı olan kızlar ile yine ev arkadaşı olan erkeklerin aralarındaki diyalog ve esprilerle izleyenlerde alışkanlık yaratan bu dizide, aşk da yaşanıyor elbette. Örneğin geçen bölümde Joey ve Rachel, son kez birlikte olmayı denemişti. Şimdi herkes merakla son bölümde neler olacağını bekliyor. Öte yandan yapımcılar diziye gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı hayranlarının çok hoşuna gidecek bir karar verdiler ve diziyle ilgili her şey bir kitapta toplandı.
Kitabın ismi "Friends, 'Til the end". Bu kitapta daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış set fotoğrafları, oyuncularla ilgili bilgi ve diziye ait tüm detaylar yer alıyor. Son bölümü merakla bekleyen Amerikalılar, dizinin bitmesine ilişkin büyük üzüntü yaşadıklarını çeşitli yayın organlarında belirtiyorlar ama kitapla teselli olacakları da aşikar...

Hayatları değişti

ROSS (David Schwimmer)
Ben dizinin başarısını 'komedi' olmasına değil, herkesin kalbine ve duygularına hitap ediyor olmasına bağlıyorum. Karakterlerin arasındaki sevgi ve bağlılık herkesin ilgisini çekti. Oyuncuların hepsi de birbirini çok sevdi ve bu sevgi bizim performansımızı da çok olumlu etkiledi. Burada herkes birbirini dinliyor ve herkes anlayışlı... Böyle bir ortamda çalışmak çok keyifli ve başarıyı da beraberinde getiriyor.

PHOEBE( Lisa Kudrow)
Bir gün 7 yaşında bir kızın gelip, "Dizinizi çok seviyorum" demesi beni çok şaşırtmıştı. Biz bu dizide hep birbirimizi kontrol ederek oynadık, böylece kimsenin egosu diğerini ezmeye çalışmadı. Bu dizi ile hepimiz çok şey öğrendik. Courteney Cox) bize her zaman Birbirimize yardım ederek, bu işi daha da eğlenceli hale getirelim" derdi.

RACHEL (Jennifer Aniston)
Dizinin başlarında henüz 23 yaşındaydım, şu anda ise 30'lu yaşlarımdayım. Dizi süresince kimimiz evlendik, kimimizin çocukları oldu. Bence en ilginç şey, diziyle gerçek hayatlarımızın iç içe geçmiş olması. Bence herkes birbirinin gözü önünde büyüdü ve olgunlaştı çünkü çok uzun zamandır bir aradayız. Başta sit-com çekmekte biraz zorlandıysam da seyirciden gelen olumlu tepkiyle her şey kolaylaştı. Dizidekiler ailem gibi oldu.

JOEY(Matt LeBlanc)
Dizinin ilk sezon bölümlerinde, binada kadınlar ve erkekler için ayrı birer oda bulunuyordu; bu odalarda giyiniyorduk ve makyajlarımız yapılıyordu. İlk başlarda Jen (Aniston) ile biraz sürtüşme yaşıyorduk ama zamanla Jen evin küçük kız kardeşi, Courteney ve Lisa ise ablaları oldu. Oynadığım karakter, benim hayatımı değiştirdi. Nasıl Joey büyüyüp olgunlaştıysa, ben de onunla büyüdüm.

MONİCA (Courteney Cox)
Friends benim hayatımı birçok anlamda değiştirdi... Karşıma birçok fırsat çıktı, bana en az ailem kadar yakın diyebileceğim bir set dolusu arkadaş kazandırdı, komedi ve ilişki nedir, öğrendim. Monica ile Chandler'in arasında gelişen aşk beni heyecanlandırdı. Matthew çok komik ve zeki biri. Ondan oyunculuk adına çok şey öğrendim. O ailemden biri. Onu çok seviyorum. En çok da Chandler'a benimle evlenmesi için teklifte bulunduğum bölüm hoşuma gitmişti.

CHANDLER (Matthew Perry)
Senaryoyu okuduğumda Chandler karakterinden çok etkilendim, Deli dolu biriydi, tıpkı bana benziyordu. Ben de 20 yaşına kadar tıpkı Chandler gibi yaşamıştım; hayatı ciddiye almıyor, insanlarla dalga geçip eğleniyordum. Rolüme kendi hayatımdan da bir şeyler katarak oynuyordum. Diziye başladığımda 24 yaşındayım, önümüzdeki yıl 34'üme basacağım. Dizideki altı kişinin hayatı da, benimle benzer ölçüde değişti... Bu dizi oyunculuk adına çok şey öğretti bana.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dünya kadınlarının bisikletli barış turu
 Zeki Triko Sezonu Açıldı
 Dizinin daha 1.5 yılı var
 Alasya'dan Erdoğan'a ağır eleştiri
 50'sinden sonra soyundu
 Yıldızların hareketi stilinizin rehberi
 Hacıhüsrev'de değişim rüzgarı
 Haftalık Keyif Rehberi
 Küçük hanımlara cici elbiseler
GÜLSE BİRSEL
Ceyar'ın karaciğeri bitmiş
Siz de görmüşsünüzdür o...
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Almazsam çıldırırım!
Bu sezon inci...
AYŞE TÜTER
Romen türlüsü
Ön hazırlık olarak kuru fasulye ve...
"Tarih"e can suyu
Eyüp'te 20 yıl önce kapısına kilit vurulan Türkiye'nin ilk termik...
İşte gerçek bayram
Bursa'daki bir okulda öğrencilere "23 Nisan'ı nasıl kutlamak...
Köpek Migi davasını AİHM kabul etti...
İşadamı Mustafa Beyhan'ın eşi Tülay Beyhan'ın, şikayet üzerine...
50'sini daha kurtardılar
50'sini daha kurtardılar
Sokak çocuklarını topluma kazandırmayı amaçlayan "Geleceğin Çocukları...
Moda Polisi
Moda Polisi
Karalar bağlamış!
Giyiminde etnik detaylara...
Milenyum kadını
Milenyum kadını
İspanyol top model Luisa Corna, podyumlardaki başarısını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.