kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fethiye'de bir dağ evinde 4 gün
Fethiye'de bir dağ evinde 4 gün
Antik şehirler

Fethiye'de bir dağ evinde 4 gün


Sırtını dağlara yaslamış, geniş vadiye bakan The Mountain Lodge yan yana üç evden oluşuyor. Bir yandan dinlenip bir yandan da antik kentleri keşfedebilirsiniz
Kış ayları boyunca bol bol dünyanın sıcak olan bölgelerinden bahsettim. Aklım hep tropik adalardaydı. Gözümün önünde palmiyelerin denize uzandığı, bembeyaz kumsal görüntüleri... Ama artık bahar geldi, tropik arayışlara veda ve yurtiçi programlara merhaba. Aslında bugünkü seyahati aralık ayında yapmıştım. Çok güzeldi ama bu mevsimde çok daha güzel olduğuna eminim. Dört günlük seyahat İstanbul - Dalaman uçuşu ile başladı. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile gittiğim The Mountain Lodge havaalanına bir buçuk saat mesafede.

Ormanlar arasında kıvrılarak giden yoldan aşağıya inerken pırıl pırıl bir deniz ve Göcek çıkıyor karşıma. Yelken programlarımı hatırlayıp yola devam ediyorum. Bir sonraki yer Fethiye ve yarım saat mesafede ise sırtını dağlara yaslamış, geniş vadiye bakan The Mountain Lodge. Yan yana üç evden oluşan minik otelin ilk görüntüsü tamamen masal kitaplarında ya da çizgi filmlerde karşınıza çıkacak cinsten. Yan yana iki evde girişte ve üst katta birer daire var. Ben sağdaki evin üst katında yüksek tavanlı, çok şirin bir cibinliği olan balkonlu odada kaldım. Tüm odalar gayet sade döşenmiş, sıcak renkler kullanılmış.

Konfor için her şey var; banyo, klima dahil Üçüncü ev ise evsahipleri, Mick, Melahat (kısaca Mel) ve kızları Melodi ile Tanyeli'ye ait, tabii bir de kocaman mutfak var. Burada Melahat yardımcısı ile güzel yemekler hazırlıyor. Yemekler basit ama çok lezzetli. Kahvaltıda sürprizler var. Bir sabah sucuk, bir sabah menemen, bir sabah krep. Kahvaltıyı hep açıkhavada havuz başında, vadi manzarasına karşı yaptık. Ev sahiplerinden Mick İngiliz, eşi Melahat ise Türk. 1988 yılında Marmaris'te tanışan çift 1989 yılında evlenmiş ve hayallerindeki evi yapmak için buralara gelmiş. Zorluklarla geçen üç yıldan sonra bugün sekiz odası ile The Mountain Lodge keyifli bir yer olmuş. Bahçelerini bozmadan ancak bir ev daha ilave edebilecekler.

Seneye onu da tamamlamayı düşünüyorlar. Çok emek vermişler, sıkıntı çekmişler bu güzel yer için ama başarmışlar bana kalırsa. Mick'in elinden her iş geliyor. Evlerin çizimini yapmış, bizzat yapımında çalışmış ve birçok eşyanın yapımı da ona ait. Yani elinden her iş gelen becerikli bir adam. Ama tuhaf bir merakı var. Yılanlarla çok ilgili. Akşam yemeğini yediğimiz yerde, şömine başında yılanlarla ilgili birçok kitap vardı. Mick anlatınca yılandan değil de sevimli tavşandan bahsediyor sanırsınız.

FOSİL AVCILIĞI
Birinci gün denizden 1200 - 1300 metre yüksekte bir yere gittik. Kayaların içinde deniz kabukları vardı. Binlerce yıl önce sular altında olan bu bölgede karaların birleşmesi ile bu deniz kabukları kayalara sıkışmış. Herkes küçük bir parça fosil aldı. Programa küçük bir göl kenarında Mick ve Mel tarafından hazırlanan barbekü ile devam edildi. Sonrasında bazıları kitap okudu, bazıları da yürüyüşe çıktı. İkinci gün ise yine arabalar doluşup dağ bayır dolaşmaya çıktık. Bu kez rotamız antik şehir Pınara oldu.

Tiyatrosu, kaya mezarları, tepeye yerleşmiş şehir merkezi ile Pınara'da Likya antik şehirleri ile tanıştım. Günün en ilginç tarafı ise Pınara'dan dağ yolunu takip edip sahile uzanan yolculukta. Çok güzel ormanlık yollardan geçip metrelerce yüksekten denizin pırıltısını yakaladık. Son gün ise yine çok güzel bir programla bölgenin en iyi korunmuş Antik kenti Ksanthos'a gittik. Çok büyük kilisenin yer mozaikleri sapasağlam duruyor. Ama bazı büyük kaideler üzerindeki yazılar ile kabartma levhalar İngilizler ve Fransızlar tarafından götürüleli çok olmuş. Agoranın geniş alanında futbol oynayan ve yan tarafta piknik yapan aileye bakarak çıktık Ksanthos'tan. Sonraki durak ise kırk beş dakika mesafede Kalkan oldu. Deniz kenarına kurulan masamızda çok güzel bir akşamüstü balığı yedik. Yine keyifli ve güzel bir gün oldu.

The Mountain Lodge'da kalmak başlıbaşına bir keyif. Yakınlarda görülecek antik şehirleri ve Kalkan'ı ilave edince zenginleşiyor. Ama yemyeşil bahçede tüm bir günü yatarak geçirmek de fena olmaz.
The Mountain Lodge Telefon: 0252 63 82 515
Email: mick@themountainlodge.co.uk
www.themountainlodge.co.uk
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Güzellikleri genlerinden
 İspanya'da bir otel: Parador Lerma
 Evlerde eski ve yeni bir arada
 Tasarım Türkleşiyor
 Uçak zamlanacak
 Havacılık dünyası Berlin'de buluştu
 Kısa...kısa...kısa...
 Dijital teknoloji işkenceyi tanıttı
 Bir erkeğin anne olarak günlüğü
 Sinemaların da ruhu varsa biri yeniden aramıza döndü
 Bildiğim tüm dualar kızım için
 50'ler ve 70'ler bugüne geldi
 Üniversitelerimiz daha kalabalık ve siyasileşmiş liselere...
 Mağaralarda apart otel keyfi
 Birgi'nin incisi
 Annelerin annesi Zübeyde Hanım
 Bodrum'da şenlik var
 Yelkenleri başarıyla dolduruyor
 Havacılığın gözdesi Airport başlıyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
THY'ye pervaneli geliyor
Türk Hava Yolları (THY)...
REFİK DURBAŞ
Rüzgarın anayurdunda
Girne - Zephyros, mitolojide...
ALİ POYRAZOĞLU
Benim oğlan, onun kız!!.
Bütün yıl para biriktirdi..
ERGUN HİÇYILMAZ
Mazinde bir tarih yatar
Sarılacivertliler bugün yeni...
TURGAY NOYAN
Amatör ve Deniz bir yaşında
Dostlar, Amatör ve Deniz...
Bitkisel proteinleri tercih edin
Bitkisel proteinleri tercih edin
Çin'de yapılan bir araştırma hayvansal yiyeceklerin tüketimi arttıkça...
Havuz mevsiminden önce aşı
Havuz mevsiminden önce aşı
Dünyanın en bulaşıcı ve en önemli hastalıklarından biri olarak kabul...
Bu Bayhanca bir albüm, ne pop ne arabesk
Hayatımıza bir yarışmayla giriverdi. Kimileri onu çok sevdi ama...
Caddeleri boşaltın, Harleyciler geliyor
Dünyanın dört bir yanından yaklaşık bin Harleyci 21-23 Mayıs tarihleri arasında...
Polisler kalpten ölüyor
Son 4 ayda 7 polis memurunu kalp krizinden kaybeden, kendisi de kalp hastası...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.