kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dikkat geliyorlar
Dikkat geliyorlar
CHELA ilk kez çeyrekle tanıştı

Dikkat geliyorlar


Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası yıldızı parlayanların arenası oldu. Rus Sharapova Alman Weingartner'i, Dementieva Davenport'u, Fransız Mauresmo ise Maleeva'yı yenip son 8'e kaldı.

Soğuk Savaş döneminde Amerikan bloğundaki ülkelerin klasik paranoyasıydı, "Eyvah! Ruslar geliyor." Aradan zaman geçti. Glasnost, perestroika, tankın üzerindeki Yeltsin derken Rus tehdidi bitiverdi. Şimdi Rus tenisinin özellikle bayanlarda yakaladığı ivme yeni bir korku yaratmaya başladı. Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda 32 bayan seribaşının 8'inin Rus olması ve 4.tura çıkan 16 tenisçinin 4'ünün bu ülkeden gelmesi yeterince ürkütücü. 2 Rus'un zorlanmadan ik 8'e girmesi de alarm zillerini çalıyor.

Davenport stop
Elena Dementieva 9 numaralı seribaşıydı ve rakibi 5 numaralı seribaşı ABD'li Lindsay Davenport'tu. Davenport klasik bir toprakçı değildi. Zaten erkek vatandaşlarının uğradığı hüsran ona gerekli mesajı vermişti herhalde. Buna bir de sakatlık ve eklenince Dementieva'ya yenilmesi sürpriz olmadı. 59 dakika süren karşılaşmada rakibini 6-1 ve 6-3'lük setlerle geçen Dementieva sadece 2.setin ortalarında anlamsız bir panik yaşadı. 3-1 öndeyken işi bitirecek servisleri kullanıyordu. İşte o anda artık Enrique Iglesias'la ilişkisi tenis kariyerini sıfıra indiren Anna'yı hatırladı herhalde. Anna'nın iyi giderken ortaya çıkardığı çift hatalar, Elena'ya bulaşmıştı. Böyle olunca Davenport, bitkisel hayattan çıkıp rakibinin servisini kırdı. Ama peş peşe alınan 2 sayı bile Dementieva'nın crosscourt winner'larını ve galibiyetini engelleyemedi.

Maria gümbür gümbür
Peki çıtır kız Maria Sharapova ne yapıyordu? 18 numaralı seribaşının rakibi Alman Marlene Weingartner'di. 17 yaşındaki Maria, kariyerindeki ilk Grand Slam çeyrek finaline uzanırken 6-3 ve 6- 1'le sıkılmıyordu. Zaten Maria eğer 25 basit hata yapmasaydı 9 winner atabilen Weingartner'in maçı 67 dakikaya taşıyabilmesi pek de mümkün olmayacaktı. Sharapova'nın dünya tenisine gümbür gümbür geldiğini söyleyebiliriz. 2002'de Teen People dergisi, onun dünyayı değiştirecek 20 gençten biri olacağını iddia etmişti. USA Today gazetesi, Maria'yı ABD'nin(Flori-da'da yaşıyor) en 'cool' kızlarından biri ilanedivermişti. Bunları yazıp ona nazar değdirmek niyetinde değiliz. En kötü ihtimalle sonu Anna Kournikova gibi olur. Bu da kötü bir seçenek değil galiba (!) 1999 yılında Avustralya Açık'ta final oynarken rakiplerinin "erkek gibi" suçlamalarına maruz kalmıştı Fransız Amelie Mauresmo. Cinsel tercihini saklamaması ve bu yüzden ailesiyle bile kavga etmesi biraz sevimsiz yapmıştı Mauresmo'yu. Ama artık bu kavgalar bitti. Şimdi Fransız kamuoyu tamamıyla bu sert kızın arkasında. Fransa Açık'ta Williams Kardeşler'e ve Ruslar'a meydan okuyabilecek tek isim o zaten.

Mauresmo şaşırtmadı
3numaralı seribaşı Mauresmo'nun 4.turdaki rakibi 21 numaralı seribaşı Bulgar Magdalena Maleeva'ydı. Seyircinin de rüzgarını arkasına alan Amelie'nin bu maçı kaybetmesini kimse beklemiyordu zaten. Çeyrek finalde rakibi Dementieva olacak. Bu maçın heyecanı şimdiden tenisseverleri sardı bile.

SHARAPOVA GÜZELİ
Uzun boyu ve zarif fiziğiyle defileye çıkmış top model gibi. 17 yaşında ve güzel olduğu kadar da yetenekli. Paris'te ilk 4 maçta rakiplerine set kaptırmadı, gönülleri kaptı.

DEMENTIEVA TEKNİĞİ
23 yaşında ve 1.82 boyunda. Çapraza attığı sert toplar rakipleri için bir kabus. En büyük başarısı ABD Açık'ta oynadığı yarı final. Paris'te bunun ötesine geçmesi sürpriz olmaz.

MAURESMO GÜÇLÜSÜ
Toplara öyle sert vuruyor ki, bu konuda Williams kardeşlerle baş edebilecek tek isim olarak görülüyor. Katıldığı son 5 Grand Slam'de 3 yarı, 2 çeyrek finali var.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Başkan Demirören
 Yeni hoca Matthaeus
 Başarı hayal
 Şans meleği
 Savaş baltası
 Hakan'dan erken uyarı
 Trabzonspor'a Şota şartı
 Aslan'da sıcak hafta
 Schumacher'in molası kısa sürdü
 Ümitler Fransa'da görücüye çıkıyor
 Oğuzhan Too rüzgar gibi
 Garnett istemezse
 Cimbom kupalandı
 Günün İçinden
 Kazanan Beşiktaş oldu
 Transfer haberi değil 1001 Gece Masalları
 Ölümden döndü
 Sandık Sandık Beşiktaş Kongresi
 Kongre Notları
Erdoğan'a Beckham benzetmesi
Erdoğan'a Beckham benzetmesi
Başbakan Oxford'da şu sözlerle tanıtıldı: Futbola devam etseydi David...
Binbaşıya rüşvet tutuklaması
Oğulbey Özel Kuvvetler ihalesi nedeniyle başlatılan yolsuzluk...
Kültür ihraççısı Türkler
Kültür ihraççısı Türkler
Fransa'nın ciddi gazetesi Courrier International'dan büyük jest...
Heyecanını yenen kazanacak
Heyecanını yenen kazanacak
13 Haziran ilköğretim, 20 Haziran ise lise öğrencileri için...
Dünyaya açılmak istiyor
Dünyaya açılmak istiyor
Almanya doğumlu 32 yaşındaki seksi oyuncu Xenia Seeberg, şu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.