kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Fincan muhallebi
Sütü nişastaya yavaş yavaş karıştırarak katın. Tozşeker ve vanilyayı da ilave edip, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve damla sakızını ilave edip, mikserle 15 dakika çırpın. Porsiyonluk 6 adet kabı suyla ıslatın, hazırladığınız muhallebiyi kaplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Muhallebiyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine toz şamfıstığı serpip, tane fıstıklarla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg. süt
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 6 çorba kaşığı vanilya
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
* 6 çorba kaşığı şamfıstığı (1 çorba kaşığı süslemek için ayrılmış, kalanı dövülmüş)

Hindili salata
Suya 1 çorba kaşığı sirke ve etleri katıp, orta ateşte 10 dakika pişirin ve kendi suyu içinde soğutun. Süzdükten sonra haşlama suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Ispanak, kıvırcık, marul, yeşil biber, kırmızıbiber, kırmızı soğan ve eti harmanlayıp, salata tabağına yerleştirin. Biberiye, limon kabuğu, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu ve etin haşlama suyunu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Sosu, salata malzemesinin üzerine gezdirin, buzdolabında 15 dakika dinlendirip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket hindi bonfile (enine 3'e kesilmiş)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 150 gram ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)
* Yarım demet kıvırcık marul (iri doğranmış)
* 1 adet yeşil etli biber (ince halka doğranmış)
* 1 adet etli kırmızıbiber (ince halka doğranmış)
* 1 adet orta boy kırmızı soğan (halka doğranmış)
* 1 çay kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* Tuz (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Amerikan patatesi   / 01-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 31-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 30-05-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-05-2004
 Ayşe Tüter'le Lezzet Güneşi   / 28-05-2004
 Pekmez soslu hindi   / 28-05-2004
 Kartopu   / 27-05-2004
 Patatesli piliç   / 26-05-2004
 Piliç biryani   / 25-05-2004
 İrmik pastası   / 24-05-2004
HAKAN & UTKU
Yeni cezalar
BDDK'ca hazırlanan ve tartışmaya açılan...
REFİK DURBAŞ
Rahmi'nin türküleri...
Ne zaman Rahmi Saltuk'un...
AYŞE TÜTER
Hardallı piliç
Piliç, hardal tohumu, limon suyu,...
Yumrukla hayata döndü, şimdi kendi 48 kalbi 14 yaşında
Yumrukla hayata döndü, şimdi kendi 48 kalbi 14 yaşında
Mustafa Atan, doktorunun göğsüne attığı yumrukla ölümden döndü. Beş...
İki kere ölüp geri geldi
İki kere ölüp geri geldi
Ölümüne büyük bir sükunet içinde hazırlandı, hatta ölümü iki kez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.