kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Özal Ailesi'nde ikinci Zeynep krizi
Özal Ailesi'nde ikinci Zeynep krizi
Ne yazdıysam o!

Özal Ailesi'nde ikinci Zeynep krizi

Abla Zeynep Özal'ın, ailenin bütün sırlarını açığa çıkaran kitabının ardından, 13 yıllık eşi Efe Özal'dan boşanmak için mahkemeye başvuran gelin Zeynep Özal da aileyi şok edecek ve uzun süre konuşulacak iddialarda bulundu.

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'ın bir süre önce "Bir Kadın Birkaç Hayat" isimli kitapta ailenin sırlarını açığa çıkarması Özal Ailesi'nde şok etkisi yaratmıştı. "Birinci Zeynep" şokunu henüz atlatamayan aile, şimdi de 13 yıldır Efe Özal'la evli olan gelinleri Zeynep Özal tarafından açılan boşanma davası dilekçesindeki iddialar yüzünden zor günler geçiriyor. Gelinlerinin mahkemeye sunduğu 10 sayfayı bulan dilekçede bir süredir huzursuz olan Özal Ailesi'ni şok edecek iddialar bulunuyor.

Bütün Gün Uyuyor
İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvuran Zeynep Özal, dilekçesinde Efe Özal'la 26 Nisan 1991 tarihinde evlendiklerini bu evliklerinden 11 yaşındaki Kaan Turgut ile 9 yaşındaki Semra Naz'ın dünyaya geldiğini hatırlattı. Eşinin, Turgut Özal'ın oğlu olması nedeniyle evliliklerinin hassas bir dengede yürüdüğünü anlatan Zeynep Özal, evliliğin başındaki zorlukları da bu özel duruma bağladığını ve anlayışla yaklaştığını ifade etti. Efe Özal'ın geçici işler dışında hiçbir işte çalışmadığını ve hazır para tüketerek bu günlere geldiğini vurgulayan Zeynep Hanım, "Ailenin özel konumundan kaynaklandığını düşündüğüm bu durum, ne yazık ki sonrasında da değişmedi. Eşim çalışmak yerine zamanın tümünü geceleri geç saatlere kadar film seyrederek, gündüzleri de uyuyarak geçirdi. Düzenli bir aile hayatı ve çocuklarımıza doğru örnek olması için çalışması gerektiği yönündeki uyarılarımı da dinlemedi" dedi. Karşılaştıkları maddi zorlukları, bazı mallarını ve ziynet eşyalarını satarak atlatmaya çalıştıklarını öne süren Zeynep Özal, Efe Özal'ın eğitimini aldığı işi yaparak değil, kısa yoldan para kazanmaya çalıştığını iddia etti. Eşinin borçlandığını ve kendisini de zor durumda bıraktığını vurgulayan Zeynep Özal, "Eve gelen icra memurları huzurumuzu kaçırdı. Çocuklarımın 'Babam yine mi uyuyor? Babam nasıl para kazanıyor?' gibi sorularına maruz kalıyordum" dedi.

Çocukların Velayetini İstiyor
Eşinin, annesini ve kardeşini de istemediğini belirten Zeynep Özal, "Ailemle görüşme isteğim kavgalara neden olmaya başladı. Ailem hâlâ beni ziyaret edemiyor. Çünkü eşimin hakaretlerine maruz kalıyorlar. Ben ailemin yanına gitmek istediğimde ise cep telefonuma el koymayla tehdit ediyor" dedi. Efe Özal'ın hiçbir veli toplantısına gitmediğini, çocuklarıyla ilgilenmek yerine de bilgisayar oyunları oynayarak korku filmi seyretmeyi tercih ettiğini ifade eden Zeynep Özal, korku filmlerini bazen de çocuklarına izlettiğini ve bunun sonucunda çocukların geceleri korktuğunu belirtti. Bu nedenlerle çocukların velayetlerinin kendisine verilmesini isteyen Zeynep Özal, ayda 30 milyar nafaka talebinde bulundu. Rumelihisarı'nda oturdukları evin kendisine ait olduğunu, bunun eşi ile aralarında yaptıkları mal ayrılığı rejimi sözleşmesinde de açıkça yer almasına rağmen Efe Özal'ın hukuka aykırı bir şekilde tapuya "Aile Konutu" şerhi koydurduğunu öne süren Zeynep Özal, bu işlemin iptalini de istedi.

NESLİHAN KESKİN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Antalya'da yaz koleksiyonunu sergiledi
 Klimayı doğru kullanın yazın hasta olmayın
 Çin'den gelen sağlık: Qı Gong
 Çakıl taşlarının gizli dilini biliyor
 Paris evleniyor
 Minik yavruya parti
 Bu aşk bitsin mi, devam etsin mi?
 Bursalı öğrenciler su altında başarıyı kucakladı
 Yemek yarışmasında bir buçuk kilo tatlı yiyen Kırkpınar...
HAKAN & UTKU
Lucescu'dan Del Bosque'ye öğütler
Beşiktaş'ın eski...
AYŞE TÜTER
Dağ köftesi
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar...
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Çocukların zekasına 6 trilyon liralık 'demir' takviyesi
Türkiye'de bebeklerin ve anne adaylarının yüzde 50'sinde demir...
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Güneş lekeleri cilt kanserinin habercisi
Bronz görünmeyi sevsek de, bunun artık bir bilinçsizlik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.