kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gelibolu Cinayeti
Gelibolu Cinayeti
Kocam İsmail tüm Saros esnafının gözbebeğiydi

Baba işe gitti

Gelibolu cinayetinden geriye gözü yaşlı iki aile kaldı. Bir de öldürülen babasını hâlâ dizi çekiminde sanan küçük Deniz

Gelibolu Bolayır'da tatil sitesindeki cinayet, biri mezarda biri tutuklu iki gencin ailelerini perişan etti. Ama aileden biri var ki, hâlâ cinayeti ve korkunç sonucunu bilmiyor. Kimse ona babasız kaldığını söyleyemedi. 5.5 yaşındaki Deniz Sunat, soranlara "Babam film çekmek için gitti" diyor.

Sekiz Kurşun Var
Öldürülen tiyatrocu İsmail Hakkı Sunat'ın eşi Deniz Sunat, cinayette nefsi müdafaa iddiasına tepkili: "Ortada tam 8 kurşun var..." Tutuklu Ali Fuat Özgen'in babası da üzgün: "İkisine de yazık oldu."


***

Gelibolu Cinayeti

'Babam çekimler için işe gitti'.

Eşi İsmail Hakkı'yı cinayet sonucu kaybeden oyuncu Deniz Sunat, evinin kapısını ve yaslı yüreğini ilk kez SABAH'a açtı. İşte sarsıcı tesadüfler ve olay gecesine kadar olan sevgi yolu haritası.

Ölen tiyatrocu Sunat'ın 5.5 yaşındaki oğlu Deniz olaydan haberdar edilmiyor. Küçük Deniz, arkadaşlarına "Babam film çekmek için attaya gitti" diyor.

Bir bahar akşamı rastladım size. Sevinçli bir telaş içindeydiniz. Derinden bakınca gözlerinize, neden başınızı öne eğdiniz?..' diyen. Bunu şarkı edip, dillere destan edip, bize miras bırakan dev adam Selahattin Pınar üstat malum... Ve aynen de şarkıdaki gibi; bir bahar akşamı, bir dizi film setinde rastlaşılan o mahçup sevgili, karşısındaki delikanlının, gözlerine o derin bakışından çok etkilenmiş. Yalan Dünya adlı senaryoda, bilmeden geleceklerini yazmışlar sanki bu çocukların. Güyasında iki sevgiliyi oynarken, oynarken bir de bakmışlar ki, o rol icabı sevgililik essah olmuş... Sonra yıllar boyu ortak şarkıları olmuş bu şarkı. Diz dize, el ele oturup hep bunu söyler olmuşlar...

BABASI EMNİYET AMİRİYDİ LAKABI DELİ FİŞEK VEDAT'MIŞ
Yaman bir rastlantı daha diyeyim mi? Evelsi gecenin orta yarılarından başlayıp sabah ezanlarına dek acıya-acılanmaya durduğumuz o evleri var ya. İşte o evin adresi Kadıköy diye başlayıp Selahattin Pınar Sokağı'nda bitiyor bak Allah'ın işine... Soru sormak beter iştir böylesi durumlarda. "Bir tılsım olsa, dili kendiliğinden çözülse, sormasam da anlatsa anlatsa" diyesi gelir bazen bizlerin. Ama öyle bir tılsım olsa önce giden canı geri getirmekte kullanır onu karşındaki, yalan mı?.. Deniz kız özel bir kız. Bağırtısız, haykırışsız, intikamsız bir kız Deniz Sunat. Bakışımdan çözüyor sanki içimi ve durmaksızın anlatıyor hayat arkadaşını; "O polis çocuğuydu biliyor musun abi?" diyor ve devam ediyor; "Polis teşkilatının "Deli fişek" lakaplı emniyet amirlerinden Vedat Sunat'tı benim kayınpederim. En önemli şubelerde, kısımlarda çalışmış yine de dikili ağaç bile bırakamamış vefat ettiğinde çocuklara. "Onurumu, mertliğimi bıraktım size evlatlar" diye bir yazı bulmuşlar ardından. Böyle bulunmadık bir babaymış, dede de müthiş bir adammış çünkü. Aşkımın adını aldığı dedesi İsmail Hakkı Sunat da Galatasaray Lisesi eski Edebiyat okutmanlarından. Pek çok çocuk onun yazdığı alfabe ile okuma yazmayı öğrenmiş abi.

OĞLUM ADINI DENİZ GEZMİŞ'TEN ALDI
O daha tanışmamızdan çook önceleri karar vermiş. Çocuğu kız ya da erkek olsun adını Deniz koyacakmış. Hem Deniz Gezmiş'e hem de denizlerin maviliğine hayranlığından. Benim adım da Deniz olduğu halde sözünü tuttu ve çocuğumuzun adı da Deniz oldu böylece. Hayatımız dünya güzeli rastlantılarla dolu bizim. Her ikimiz de 17 Ekim'de doğmuşuz bak. 8 yıldır birlikte kutlarız, yemeği bile aynı tabaktan yeriz." Anlattıklarının hiçbir sıralaması yok Deniz kızın. Yüreğinden imbikliyor, usuna, hayaline ne düşerse bölük bölük anlatıyor yitik eşini. Sanki puzzle'ı tamamlayın ve ortaya çıkan bir melek huy siluetini tanıtın, iletin herkeslere der gibi. Devam ediyor sonra; "Profesyonel dağcıydı, fotoğrafçıydı o abi. Marmara Depremi sırasında İngiliz kurtarma ekibiyle birlikte 1.5 ay boyunca çalıştı. Enkaz altından kurtardığı kadın yakın arkadaşının annesi çıktı diye, onu kurtaramadı ölümden diye nasıl yandı görmeliydin. Gitar çalardı bana. Şarkılar yapardı. Dizilerin bazılarında kendi yaptığı müzikler yayınlandı onun... Mezarı bir süre sonra evinin bahçesine naklolacak. Bunun için her yan duvarla çevrilip kimse tarafından rahatsız edilmeyecek... Oğlumuzla çekilen fotoğraflarını gördün mü abi? Hiç baba oğul der misin onlara?.. Sanki iki büyük adam, iki arkadaş, iki sıcacık dost onlar. Bebeklikten kalma yarım yamalak laflarını öyle severdi ki oğlumuzun hâlâ turnenin, çekime gidilen yerin adı attaya gitmekti ve biz sete, oyuna gidince kod adı "Atta" olmuştu gittiğimiz yerin. Şimdi annemin yanında yavrumuz. Ve hiçbir şey söyleyemiyorum ben ona abi. "Babam çekime attaya gitti" diyor, kahroluyoruz hepimiz...

SEKİZ KURŞUNLA NEFSİ MÜDAFAA MI OLUR?
Sen meslek ahlâkı sağlam adamsın abi. Konu mahkemeye gitti diye olayı bile sormuyorsun biliyorum. Ama geçen gün telefonda söyledim ya bu kaza ya da ani bir olay değil. Planlanmış bir şey bu. Çünkü evimizin bulunduğu arsada nicedir gözleri vardı onların. Mahkemeler açıldı, kavgalar çıktı bu yüzden. Bizi çok rahatsız ettiler baba oğul. Tehditler sürekliydi. Bütün bu bölgeye olduğu gibi evimizin arsasını da almak, kendi tapusuna katmak istiyordu. Çünkü denize açılan yerdi orası. Ne yapılınca damarına basarlar, ne hareket çekerlerse dellenirdi kocam adları gibi ezberlemişlerdi. Yine öyle yaptılar, onu en hassas konudan çocuğunun huzurundan vurdular önce. Laftan anlamadılar, üstüne yürüdüler, alay ettiler ve korkutmak için o kurusıkıyla caydırmak istedi. Nefsi müdafaaymış ha.. 8 kurşunu da nefsi müdafaaya mı sıktı o adam abi?.."

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Avusturya'ya 'ilticaya hazırlanıyordu' iddiası
 'İkisine de yazık oldu'
 Yok pahasına satılan arsayı geri alacaklar
 Konsolosluk mağduru sekiz ay sonra görecek
 Mağdurlara terör tazminatı için süre başladı
 Devlet AİHM'e gidene 'kolaylık' sağlayacak
 Tuvalet yok diye kız öğrenci okulsuz kaldı
 Nâzım'ı okumayan diploma alamayacak
 Samsunlu ev kadınları kadın merkezi kurdu
 Şehit erin organları 4 kişiye hayat verdi
 Türk askerleri bomba atmada Avrupa ikincisi
 Hırsızlara karşı uyarı afişi çalındı
 Bergamalılar savaşa devam
 İnternet cafe haraçcısı müdür
 A Takımı'na Konuştu
Ferrari Ferrari olalı böyle olay görmedi!
Belçika'da yaşayan Türk tekstilci, çok benzin tüketiyor diye...
Filistin'de Felaket
Gazze’de 10 saatte biri emniyet müdürü 6 kişi kaçırıldı. "Bu bir...
Fener idare etti: 3-2
Fener idare etti: 3-2
3. dakikada perdeyi açan Murat, 15'te Serhat'a asist yaptı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.