kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayarlanmış tanışmalar
Ayarlanmış tanışmalar
Kaleyi içten fethedin
Sevgi Sözcükleri

Ayarlanmış tanışmalar

Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Neslihan Tamay'ın 'Evlenmek İstiyorum' isimli kitabı, 30'unu geçmiş bekar kadınlar için ilaç kadar gerekli bilgilerle dolu... İşte size bu rehberden önemli bir alıntı.

Neslihan Tamay'ın 'Evlenmek İstiyorum' kitabının varlığını, sevgili arkadaşım Belgin Çoban'ın 'Satır Arası' köşesi sayesinde öğrendim... Kitabın içindeki değerli bilgileri de siz 'Sevgi Bahçesi' okurları ile paylaşmak istedim... İşte Neslihan Tamay'ın kaleminden 'Ayarlanmış tanıştırmalar'ın artıları: "Bu erkek olsun, bayan olsun insanların en çok karşı çıktıkları ve kendilerini en fazla huzursuz hissettikleri bir tanışma biçimidir. Öte yandan en fazla sonuç getiren yöntemlerden biri de budur. Bu tür tanıştırma teklifleri arkadaşlarınız ya da tanıdıklarınız tarafından hemen hemen hepinize en az bir kez yapılmıştır.

İYİLİĞİNİZİ İSTERLER
Genellikle sizin iyiliğinizi düşünen kişiler; size denk olduğunu düşündükleri adaylarla sizi bir araya getirip, güzel bir evliliğe vesile olmak ister. Amaçları, normal yaşantıları içerisinde karşılaşma imkanı olmayan iki insanın tanışmasını sağlamaktır. Birçok genç kız bu tür teklifleri olumsuz karşılar, hatta ısrar edildiğinde hırçın davranır. Bazı kişiler de bu tür yapay tanıştırmaların tamamıyla yararsız olduğunu ve bu şekilde birini sevmenin imkansız olduğunu düşünür. Aslında bu tür tanışmaların gerçekten çok avantajlı yönleri vardır.

ÖN ELEMEDEN GEÇER
Birincisi, size bu teklifi getiren dostunuz "koca adayı"nı ciddi bir ön elemeden geçirir. Kendisi de size mahcup olmak istemeyeceğinden, erkeği öncelikle herkesçe kabul edilen kötü alışkanlıklar bakımından değerlendirmeye tabi tutar. Size getireceği adamın kesinlikle kumarbaz, alkolik, kaba saba biri olmayacağı kesindir. Mutlaka bir işi gücü olacaktır ve karşınıza bekar rolü oynayan evli bir adam çıkmayacaktır. Hatta arkadaşınız sizi karakter olarak da gayet iyi tanıdığından, huyu suyu size ters gelmeyecek birini önermeye de azami dikkat gösterecektir.

BİR PARTİDE TANIŞIN
Eğer bu tür bir randevu sizi fena halde geriyor ve stres yaratıyorsa, çöpçatan arkadaşınızdan sizi rahatlatacak birtakım özel isteklerde bulunabilirsiniz. Örneğin ilk görüşme o arkadaşınızın ve fazladan birkaç kişinin bulunduğu bir ortamda, sizin hiçbir şeyden haberiniz yokmuş gibi bir mizansen hazırlanarak yapılabilir. Arkadaşınız evinde düzenlediği küçük bir partiye onu da çağırabilir. Hafta sonu bahçelerinde yapılan bir mangal partisine o da davetli olabilir. Eğer sizinle aynı işyerinde çalışıyorsa, erkek tesadüfen arkadaşınıza uğramış gibi davranabilir.

BİR CEVHER OLABİLİR
Sözü geçen erkek çekingen karakterli olabilir, ama bu onun aptal, çirkin ya da başarısız olduğunu göstermez. Zaten asıl kadınlar konusunda çok rahat olan erkeklerden korkmalısınız. Çekingen erkekler genelde karısına daha çok kıymet verir; iyi bir koca ve aile babası olurlar. Bu erkek işindeki basamakları hızla çıkmak için hırsla çalışırken, hayatın diğer yönlerini bir parça ihmal etmiş olabilir ve dostları bu yüzden evlenmesi için ona birazcık yardım etme çabası içinde olabilirler. Çevresi fazlaca geniş olmayan, işi ve evi arasında mekik dokuyan bir insan olabilir. Belki siz de öylesiniz ve bu yüzden onca zamandır hayatınızda kimse yok. Ama bu sizin keşfedilmemiş bir cevher olmadığınız anlamına gelmez. Tabii onun da..."

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türk olmaktan onur duyuyorum
 Diplomalı aşçılar geliyor
 Koçlar'ın başı ağrır, Boğa ve İkizler bronşitle uğraşır
 Bu 'Büyü'ye inanmayan hiç kimse kalmayacak
 Buse satıştan mutlu baba da gidişattan
 12 bin 322 iğne ampulüyle camdan maket ev yaptı
 Paris'te üç farklı modacı
 Kenya modası
 Atkı biçimli kısa perde
 '50 Cent' geliyor
 Köln'de Athena rüzgarı
 Minik Serçe caz yaptı
 Oturan Boğa Sebahattin: Böyle iyiyim
 'Herkül' bioenerjiyle rahatlatıyor
 Memleketimden insan manzaraları
 Mardinli gastronomiye merak saldı
AYŞE TÜTER
Lezzet güneşi
İtalyan püreli nugget
Patatesleri...
Altın soruları sormadan estetik ameliyat olmayın
Altın soruları sormadan estetik ameliyat olmayın
Amerikan Estetik Cerrahları Birliği, hazırladıkları raporda, her 300...
Faydalı bilgiler
Faydalı bilgiler
Ofis malzemeleri mikrop yuvası
ABD'de yapılan bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.