|
|
|
|
|
|
Yengeç'in sinirleri, Aslan'ın kalbi, Başak'ın midesi zayıf
Sağlıklı bir ömür sürmek isteyen herkesin sağlıklı beslenmesi şart. Bu durum, Başak burcu üyeleri için çok daha önemli bir ihtiyaç. Çünkü, onların midesi diğer burçlara göre daha hassas.
Yaşları ilerledikçe kilo alırlar
YENGEÇ Gerçek Yengeç burcu insanı fiziksel olarak; soluk, beyaz tenli, orta ve kısa boylu, yuvarlak yüzlüdür. Gözleri genelde gri veya mavidir.
Duyguları daha çabuk hastalanır Yengeç burcunun yöneticisinin Ay olması nedeniyle, duygusal dalgalanmaları çok olan bu kişiler kolay hastalanır. Zodyak'ın, en çok psikosomatik rahatsızlıklarına yakalanan burcu olan Yengeçler, Ay etkileşimi altındadır. Fiziksel olarak hiçbir şeyleri olmasalar bile, sık sık doktorların kapılarını aşındırırlar. Vücut sıvılarının dengelerine dikkat etmeleridir. Suyu yeterince tüketmedikleri zaman hücre içi sıvıları dengelenmeyerek üreme organlarında düzensizlikler olacaktır. Kandaki maddelerin oksidasyonunu sağlamayarak, kolay hastalanabilirler. Bu durum karşısında Yengeçler kendilerini mutsuz ve depresyonda hissederler.
SİNDİRİM SİSTEMİ HASSAS Ay açıları, bozuk olan kişilerin, mideleri ile ilgili problemleri olur. Yengeçler'in ilaçlara karşı hassasiyetleri herkesten fazladır. Bilmedikleri ilaçları kullanmamalıdırlar. Zengin yiyeceklere düşkün oldukları için de, çok kolay şişmanlarlar. Fazla hareketli olmadıkları bilinen özellikleridir. Yaşamlarında sporun olmadığı bir hayat sürdürürlerse, yaşlandıkları zaman metabolizma rahatsızlıklarına en çok onlar yakalanırlar. Yengeçler en çok mide ülseri, on iki parmak bağırsağı ilgili rahatsızlıklar ve süt bezlerini ilgilendiren problemler yaşarlar.
Asitli gıdalarla vedalaşmak gerek Bu diyet sırasında asitli yiyeceklerden uzak kalınacak, kahve ve çay yerine bol su içilecek, spora daha çok ağırlık verilecek.
BİRİNCİ GÜN: * KAHVALTI: Aç karnına 2 bardak su. 1 porsiyon meyve salatası, arada kahve 2 galeta ve bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir. * ÖĞLEN: 1 tane haşlanmış patates, salata, ayran. Arada yarım simit ve ayran. * AKŞAM: Yağsız ıspanak yemeği, limonlu havuç salatası, 1 dilim kepek ekmeği, arada bol yeşil çay.
İKİNCİ GÜN: * KAHVALTI: Bir bardak ılık suyun içine 1 kaşık bal koyun ve 10 dakika sonra için. 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 2 dilim diyet ekmeği, şekersiz çay. Arada 1 tane elma. * ÖĞLEN: Izgara tavuk, 2 kaşık pilav, bol salata. Arada 3 tane kayısı. 1 fincan yeşil çay. * AKŞAM: Közlenmiş patlıcan ile yapılmış karnı yarık, bol salata arada bir tane armut. 1 fincan yeşil çay.
ÜÇÜNCÜ GÜN: * KAHVALTI: Bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı bal 1dilim kepek ekmeği. Arada 1 meyve. * ÖĞLEN: 1 tabak taze fasulye, bol salata. Arada 1 bardak portakal suyu ve 2 galeta . * AKŞAM: Tavuk butunu domates sosu ile pişirin. 2 kaşık yağsız pilav. Arada 1 tane kivi.
FİLİZ ÖZKOL
|
|
|
|
|
|
|
|
|