kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kış hanım hanımcık giysileri broşlar süsleyecek
Bu kış hanım hanımcık giysileri broşlar süsleyecek

Merhaba! Yaz günlerinin keyfini sürerken, kış aylarının çizgileri de ortaya çıktı. Bu kışın trendlerini incelemeye devam edeceğiz bu hafta da... Trendler çok dikkat çekip, takip edilse de aslında senenin genel çizgileri günlük yaşama daha kolay adapte ediliyor. Senenin çizgileri hakkında fikir edinmek için hazır giyim koleksiyonlarını gözden geçirdim. Moda geçen dönemlere göre daha karmaşık bir hal aldı. Her şey moda gibi görünse de, yenilikçi olup, bu kadar alternatifin içinden insanın kendi tarzını belirlemesi zor.

NOSTALJİ GERİ DÖNÜYOR
Bu kış koleksiyonlara baktığımızda 'nostaljik, şık ve elegans' ilk akla gelen tanımlamalar. Hani 'tip top kadın' deyince aklımıza gelen 'küçük hanımefendi' fotoğrafları gibi... Dar vazo eteği, mini ceketi, fuları, broşu, topuklu ayakkabı ve minik çantasıyla göreceğiz bu kadını 2005 kışında. Dar paça, sigaret pantolonların yanı sıra düz çizmelerle giyilen jokey pantolanları, kalın topuklu ayakkabılarla giyilen yüksek belli bol pantolonlar da senenin pantolon trendleri. Dar vazo eteklerin yanı sıra; plise, dizaltı etekler ve ampir kesimli elbiseleri de bu kış çokça göreceğiz. Ayrıca, ipek şifon, saten ipek kumaşlarden dökümlü gömlekler ve bluzlar dar pantolonların veya vazo eteklerin üstünde; mini tweed ceketlerle kullanılacak. Yün hırka ve süveterler; saten, şifon elbiseler, bluzlar, gömleklerle kombin edilebilir. Bu kış, alışık olduğumuzun dışında kokteyl elbiseleri kategorisinde kullandığımız dizaltı elbiselerde ince şifon ve saten kumaşlar oldukça fazla kullanılmış. Bu tip elbiseleri açık bantlı topuklu ayakkabılar ve mini el çantaları tamamlıyor. Bu kokteyl elbiselerinizi de kaşmir, ince yün bir hırkayla veya kürk bir etolle tamamlamanız mümkün.

ÇANTALAR ZORLAYACAK
Sanıyorum çanta ve ayakkabı merakı olanların seçim yapmakta zorlanacağı bir sezon olacak. Çizme ve günlük ayakkabılarda yuvarlak burun ve kalın küt topukların yanı sıra; gece için sivri topuklu, swarovski taşlarla işli ve nakışlı, kadife, saten kumaşlardan çok şık, zarif terlik ve ayakkabılar var. Ayakkabılarımızı tamamlayan en önemli, vazgeçilmez aksesuvar çantalarda da günlük kullanımlar için bu kış öne çıkan kürk ve çok iri çantalar var. Günlük kullanımlar için de tercih edilebilecek gece çantalarında ise minik, işlemeli veya taşlı kumaş, deri çantalar yer alıyor. Ve uzun süredir gündemde olmayan broşlar. Broşlar bu sezonun olmazsa olmazlarından. Gece kıyafetlerinin yanı sıra günlük kıyafetlerin de yakalarını süsleyecek. Özellikle de iri broşlar kürkten şifona her dokunun, her şeyin üzerinde var. Sezonun ana dokuları krokodil, süet, deri, saten, şifon, kadife, tweed, işlemeli ve parlak kumaşlar. Senenin renklerine bakınca en öne çıkan tonlar mor ve lacivertin karışımı morcivert, plum yani mürdüm ve eflatuna kadar giden tonları, yeşil ve tonları, kamel ekru, beyaz, bordo, lame ve dore. Diğer bir alternatif ayakkabı, çanta, kemer ve giysilerde leopar desenler. Tüm bunların yanı sıra, daha spor tarzları benimseyenler için eğlenceli, canlı bir 'rock' şıklığı sezonun alternatiflerinden. Sanırım önümüzdeki sezonun çizgileri hakkında yavaş yavaş fikirler edinmeye başladınız. Önümüzdeki haftalarda da sizlerle kışın modaya getirdiği yenilikleri, detayları paylaşmaya devam edeceğim. İyi haftalar...

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tiyatroyu su bastı
 Anadolu Ateşi bomba gibi başladı
 Erkeklerin dünyasında bir kadın: Lorraine Sinclair
 Bu işte asıl mağdur benim!
 Kadınlar kaprisleri yüzünden aldatılıyor
 Erol Taş'ın değerli tablosunu kim aldı?
 'Ölümüne taraftarların mezarı sipariş alınır'
 Konuşan karga için doğum günü partisi
 Sevdiğini belli et
HAKAN & UTKU
I. Simitçi İsyanı
İstanbul Belediyesi'nin seyyar...
AYŞE TÜTER
Vişneli irmik
İrmiği çok kısık ateşte ve yağsız olarak...
İhtiyaçtan değil, kendinizi bütünlemek için aşık olun
İhtiyaçtan değil, kendinizi bütünlemek için aşık olun
İnsanlar her yaşta aşık olsa bile, bunun biçimi değişebiliyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.