kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yağmurun öncüsü de yetti 2 bin 500 konutu su bastı
Yağmurun öncüsü de yetti 2 bin 500 konutu su bastı
Trafik akışı gözaltındaydı
Sel korkusu erken paydos ettirdi

Türksel

Günlerdir yapılan "sağanak yağış uyarı"larına rağmen ilginç manzaralar ortaya çıktı. 50 yıllık çarpık kentleşme yüzünden belediye aldığı önlemlere karşın yetersiz kaldı.
Tuğlalı önlem
Dere yataklarına kurulu evlerini boşaltmaktansa halk tuğla ve kum torbalarıyla set çekti! Afetzedelere tahsis edilen salonlarda ne yatak vardı ne de gelen...

Zabıta işbaşında
Riskli bölgelerde oturanlar evlerinden çıkmamakta direnince İstanbul Valisi Muammer Güler el koydu: Gerekirse zabıta zoruyla çıkarırız.

Telefonlar susmadı
İstanbul'da 2458 baskın
Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi çeşitli semtlerden 2458 su baskını ihbarı aldı. 845 personel ve 425 araç çalıştı.

En şiddetli yağış bugün
Meteorolojiye göre şiddetli yağış en fazla bugün etkili olacak. Rüzgâr da fırtına şeklinde sürecek.



Yağmurun öncüsü de yetti 2 bin 500 konutu su bastı

İstanbul'un son 10 yılın en yoğun yağışını alacağı açıklanınca, halk sel baskınlarına karşı kum torbalı siperler oluşturdu. 2458 su baskını ihbarı yapıldı.

Kışı karla mücadele ederek geçiren İstanbul, ağustos ortasında yağmur felaketi yaşıyor. Meteoroloji uzmanlarının aşırı yağış geleceğini bildirmesi üzerine megakentte, ilgili birimler ile vatandaşlar dün tüm gün yağmur bekledi. Sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan yağmurun krize yol açmaması için Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliği alarma geçti. Bir gün önceden mazgalların temizlendiği ve tüm hizmet birimlerinde izinlerin kaldırıldığı İstanbul'da gün boyu endişeli bir bekleyiş yaşandı.

KUM TORBALI SİPER
Sel suları altında kalması muhtemel risk bölgelerinde yaşayanlar ilçe belediye ekipleri tarafından tek tek uyarıldılar. Bunun üzerine bazı vatandaşlar evlerini boşaltarak, yakınlarının yanlarına gitmeyi tercih ederken bazıları kum torbalarıyla ev ve işyerlerine siper yapmayı tercih etti. Belediye ekipleri ise tahliye planlarıyla bu bölgelerde hazır tutuldu. Kadıköy Atatürk Mahallesi Şeytan Deresi'nde bulunan 14 ev de belediyenin yaptığı tebligattan sonra boşaltıldı. Belediye ekipleri, Bahçelievler, Alibeyköy, Tavukderesi, Kasımpaşa ve Küçükköy'de de teyakkuz halinde beklerken Eyüp Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Karadolap ve Çırçır Mahallesi'nde anonslar yaparak, vatandaşlardan evlerini boşaltmalarını ve önlem almalarını istedi. Bunun üzerine kendi önlemlerini kendileri alan vatandaşlar, evlerinin ve işyerlerinin çevresini kum torbaları ve barikatlarla çevirerek, sel baskınlarına karşı hazırlık yaptılar. Ancak Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Müdürlüğü'ne çeşitli semtlerden 2458 su baskını ihbarı yapıldığı belirtildi. Bu ihbarlardan 412'sine ekipler tarafından müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, çalışmalarda toplam 845 personelin görev aldığı, 169 motopomp, 25 kombine vidanjör, 134 kuka pompa, 41 kamyonet, 8 iş makinası, 24 servis aracı, 24 ilçe belediye aracı olmak üzere toplam 425 aracın kullanıldığı ifade edildi.

MAĞDURLARA YARDIM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yağmur nedeniyle, ev ya da işyerlerini su basarak mağdur olan vatandaşlara yardım edileceğini bildirdi. Belediye geçtiğimiz hafta meydana gelen yağmur felaketinde, mağdur olan 350 vatandaşa 300 ila 500 milyar arasında bir yardım yapılacağını açıkladı. Alınan tüm önlemlere rağmen zaman zaman etkili olan yağmur şehrin en işlek merkezlerinde hayatı felç etti. Sabah saat 11.00 sıralarında Anadolu yakasında başlayan ve Kadıköy'de etkili olan yağmur nedeniyle Rıhtım Caddesi'ndeki bazı işyerlerinde su baskınları yaşandı.

DENİZ OTOBÜSÜ İPTAL
Sağanak yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri iptal edildi. 18.15 Bostancı - Yenikapı-Mudanya-Armutlu;, 17.55 Avcılar-Bakırköy, 18.30 Bostancı- Kabataş-Yenikapı-Çınarcık- Esenköy; 19.20 Bakırköy-Avcılar seferleri iptal edildi. Ayrıca Esenköy- Yenikapı-Kabataş-BostancıÇınarcık; Avcılar-Büyükçekmece- Bakırköy, Mudanya-Armutlu-Yenikapı- Bostancı; Kadıköy-Bakırköy- Avcılar ve Bostancı-Yenikapı seferleri bugün de yapılmayacak.

Celal YILDIZ-Güngör KARAKUŞ-Gülcan DEMİRCİ-Mustafa

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Topbaş: Bu öncüydü, artçısı gece yarısı
 Nurcan kaldırdıkça onlar gözyaşı döktü
 Trilyonluk vurgunun bankacı sanıkları birbirlerini suçladı
 Deprem fena 'korkuttu'
 Zeytin ağaçları kanserle savaşıyor
 Birkaç gün sonra denize giremeyecekler
ERDAL ŞAFAK
Türkiye fotoğrafı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de,...
AHMET HAKAN COŞKUN
Hariçten gazel
Ey hükümet yetkilileri!
Biliyorum...
HINCAL ULUÇ
İlkler olimpiyatı.. Zaferler.. Fiyaskolar..
Atina...
Açlık grevine karşı barbekü partisi
İsrail'de tutuklu Filistinli mahkumlar, açlık grevi başlattı.
Dokuz canlı Chavez
4 yılda bir darbe, bir de referandum atlatan Venezüela Devlet Başkanı...
Sergen Aslan'a
Sergen Aslan'a
"Sağ gözümü kapatsam, sol ayağımı kullanmasam bile oynarım" diyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.