Karamel soslu browni
Tereyağı, çikolata ve şekeri benmari usulü eritin. Yumurta, vanilya ve unu karıştırarak ilave edip, hazırladığınız karışımı 6 adet muffin kabına paylaştırın. Üzerlerini folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Folyoyu alıp, 5 dakika dinlendirin. Brownileri servis tabağına alıp, üzerlerine sırasıyla vanilyalı dondurma ve karamel sosunu koyup, badem serperek servis yapın. Karamel sosu: Bütün sos malzemelerini pürüzsüzleşene kadar orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin ve ateşi kısıp, 2 dakika kaynatın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 80 gram tereyağı * 150 gram bitter çikolata (iri doğranmış) * 1 su bardağı esmer şeker * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un (elenmiş) * 300 ml vanilyalı dondurma * 1 çorba kaşığı badem (iri doğranmış)
Karamel sosu: * 1 su bardağı krema * 60 gram tereyağı * 1 su bardağı esmer şeker
|