kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Çilek' şarkıcısını solladı
'Çilek' şarkıcısını solladı
Bu şarkıda herkes kendini buldu

'Çilek' şarkıcısını solladı

Bu yaz dillere dolanan "Çilek" şarkısı, solistini gölgede bıraktı. Şarkının nakaratını ezbere söylesek de seslendirenin genç şarkıcı Berksan olduğunu çoğumuz bilmiyoruz. "Çilek", o kadar sevildi ki Hülya Avşar yeni albümüne bile aldı.

Son günlerde herkes "Çilek" adlı şarkıyı dinliyor. "Çilek dudaklarına yapışıp kalıcam / gözlerinden kalbine akıcam / yar senin için bu şehri yakıcam / yar senin aklını, aklını alıcam" nakaratı radyolarda, otomobillerde, kafelerde çok sık duyuluyor. Bu yaza damgasını vuran şarkıyı kimin söylediğini ise birçok kişi bilmiyor. Kimileri şarkıyı Atilla Taş'ın, kimileri Mustafa Sandal'ın, kimileri ise Ümit Sayın'ın söylediğini sanıyor. Oysa şarkıyı Berksan adlı genç bir şarkıcı söylüyor. Başta müzik dünyası olmak üzere herkesin merak ettiği Berksan sonunda ortaya çıktı. Bir ayda ortalama 50'ye yakın popçunun albüm yaptığı piyasada hiç reklamsız şarkısını büyük kitlelere ulaştıran bu genç şarkıcıyla, şarkısının başarısı hakkında konuştuk.

GÖKHAN ARKADAŞIM
* Şarkını herkes biliyor ama kimse seni tanımıyor... Berksan'ı biraz anlatır mısın?
1979 Ankara doğumluyum. Müziğe ilkokulda Ankara Radyoevi'nde başladım. O dönem sınavla TRT'nin Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu'na girdim. Beş buçuk yıl bu koroda görev aldım. Gökhan Özen de o korodaydı. Çocukluğum onunla beraber geçti. Turnelere gittiğimizde onunla aynı odayı paylaşırdık. Hatta bir keresinde Moskova'da yüzlerce böceğin cirit attığı bir odada kalmıştık. Şimdi çok üzülüyorum Gökhan'ın içeride olmasına. Sonrasında 16 yaşındayken babamın sahip olduğu Atakule Kabare Bar'da sahneye çıktım. Babamı kaybettikten sonra bar kapandı. Bir hayalin peşinden, kaset yapmak için beş yıl önce İstanbul'a geldim.

* Beş yıl önce gelmişsin ama albümün daha yeni çıktı, bu beş yılda neler yaptın?
Pop müziğin en çok satan, Sezen Aksu'nun "Gülümse" albümünün yapımcısı, prodüktör Metin İlhan ile tanıştım. Onun dışında kimsenin kapısını aşındırmadım, kimseye demo falan götürmedim. İlk etapta Metin Ağabey bana pek sıcak bakmadı. Bu tavrın hırslandırma politikası olduğunu da sonradan öğrendim. İlk geldiğimde albüm yapsaydım, ki yapabilecek durumdaydım, böyle bir albüm olmazdı.

* Bu kadar yıl sabrettikten sonra "Çilek" adlı bir albüm çıkardın. Albüme adını veren Çilek şarkısı herkesin diline dolandı. Bu çileğin öyküsünü anlatır mısın?
İstanbul'a yerleşmeden önce Ankara'da yaşadığım bir ilişki vardı. Şarkıyı bu ilişki bittikten sonra İstanbul'da yaptım. Şarkıda bu aşkın öyküsünü anlattım. Çok güzel dudakları vardı ve gerçekten de çileğe benziyordu. Kendisi şu an Amerika'da yaşıyor. Görüşmüyoruz ama şarkının ona yazıldığını biliyor. Yaşandı bitti; artık geri gelse de bir faydası yok. Bir şeyler bittiğinde tekrar başlamanın bir manası yok.

* Sence bu şarkı neden bu kadar çok sevildi?
Çok samimi bir şarkı. Herkesin günlük hayatında kullandığı sözleri içeriyor. Bu şarkıda tüm aşıklar kendinden bir şey yakalayabiliyor. Mesela "kapına güller koyan" cümlesi... Her aşık sevdiğinin kapısına gül koymuştur. Hepimiz mutlaka birine telefon açıp susmuşuzdur. Ben yaptım. Sonra da bunları şarkı haline getirdim. Abartısız kolay bir şarkı.

* Şarkı senin önüne geçti. Kimin söylediğini bile bilmiyor çoğu kişi... Mustafa Sandal'ın, Atilla Taş'ın söylediğini sananlar var. Bu seni rahatsız etmiyor mu?
Bu bir şirket politikasıydı. Gerçi bu tarz politikayı kaldırabilecek sabra sahip değilim. Çünkü şarkılarımı kendim yapıyorum ve tüm dünyayla paylaşmak istiyorum. Ama bu politika başarılı oldu. Şarkı kulaktan kulağa yayıldı, ben sır kaldım. Şimdi ben de görünmeye başladım.

* Albümünün 500 bin adet sattığı doğru mu?
Hayır o kadar satması şu an imkansız. Kim söylüyorsa doğru söylemiyor. Bu satış rakamları tüm şarkıcılar için hayal artık.

* Bayhan'ın bir günde 250 bin sattığı söyleniyor ama!
100 bin satılmış, peşinden hemen 150 bin daha dağıtılmış, o da satmış ve tüm bunlar bir günde olmuş. Bilemiyorum. Ben 'şu kadar sattı diye bir rakam veremem ama çok iyi sattığını söyleyebilirim.

* Çilek şarkısını ünlü sanatçılar istiyormuş. Hülya Avşar, yeni albümünde bu şarkıyı okumayı çok istiyormuş diye duyduk...
Hülya Hanım ile görüşme yaptık ve prensipte anlaştık; ama henüz kağıt üzerinde bir anlaşma yapılmadı. Böylesine güzel, ünlü ve sevilen bir ismin bu şarkıyla ilgilenmesi ve söylemek istemesi çok onur verici. Gerçekleşirse çok mutlu olurum.

İNSANLARIN BAKIŞINI
* Hülya Avşar okuduktan sonra muhtemelen herkes şarkıyı onunla anacak. Bu seni rahatsız etmeyecek mi? Sonuçta şarkıyı ilk sen okudun.
Hayır, hiçbir şekilde rahatsız etmez beni. Öyle dev bir ismin dudaklarında, benim yazdığım bir şarkının olması bana büyük onur verir. Tek kelimeyle gurur duyarım. Başka birçok isimden de talep var ama resmiyet kazanmadığı için söylemek istemiyorum. Güzel teklifler geliyor. Bunları yaşamak beni daha da hırslandırıyor. Üstelik bu şarkı, sadece Türkiye'de değil, Arap ülkelerinde de duyuldu. Mısırlılar şarkıyı satın aldılar. Bu ayın sonunda Mısır'da konser vereceğim.

* Zorluklarla karşılaştın mı, sonuçta gençsin ve tecrübesizsin?
Bu piyasada dost ve arkadaş edinmek çok zor. Bu piyasanın içine girmeden önce anlam veremezdim. Ama öyle değilmiş. Herkes birilerini kendine rakip olarak görüyor. Ben böyle görmüyordum, ama böyle görülmeye başladım ki, mesela dışarıdan çok sıcak gördüğüm insanların soğuk tavırlarıyla karşılaştım. Üzülüyorum bunlara.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İflas borçtan kurtaracak mı?
 'Gençler marka mankeni gibi ruhsuz giyiniyor'
 Her derde deva kutsal mekânlar
 Güldüren fotoğraflar
 TRT'den belgesel atağı
 Dekorasyonda tarihin izleri
 Vitrin Meleği
 Bach evlere konuk olacak
 Dikkat İstanbul'da caz var!
 Tiplere göre kişilik
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Peynirli burgu
Unları ve tuzu bir...
Bilgisayar oyunu gözü test ediyor
Bilgisayar oyunu gözü test ediyor
Uzmanlar bilgisayar oyunlarının okul dönemi çocukları için iyi bir...
Rumeli bir sanatçı için ödül gibi bir şey
Rumeli bir sanatçı için ödül gibi bir şey
Rumeli Hisarı'ndaki ilk sahne performansı hâlâ konuşulan Ferhat...
Sonbahar Konserleri
Sonbahar Konserleri
Kraliçe Ege'de
Türk pop müziğinin kraliçesi Sezen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.