kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SEZER DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADI: Cumhuriyet'iin 81. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi. Sezer ve eşi davetlileri Büyük Resepsiyon Salonu'nda kapıda karşılayarak tek tek tokalaştı. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök resepsiyona eşi Özenç Özkök'le geldi.
Türk kimliği Türkiyeliliktir
Büyükanıt Ve Türkeri Paşa'nın resepsiyondaki sigara kaçamağı
Özkök: Yaşar Paşa'dan sonra G.Saraylı komutan gelecek

Üst kimlikte korkulacak bir şey yok

Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu'nda AB sürecinde "Azınlık ve Türk kimliği" tartışmaları gündemdeydi. Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, "Türk kimliğinin üst kimlik olmasından korkulacak bir şey yok. Türk kimliği Türkiyeliliktir" yorumu yaptı.

Türk kimliği Türkiyeliliktir

Türkiyeli deyince ne değişiyor
"Türk yerine Türkiyeli deyince ne değişiyor" diyen Özkök şöyle dedi: "İçinde Türk yok mu? İkisi de aynı şey. Türk kimliği Türkiyeliliktir"

Üst kimlikten korkulmamalı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Türk kimliğinin üst kimlik olmasından korkulacak ya da çekinilecek bir şey yok" dedi

Resepsiyonda "azınlık" mesajı
Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonunda komutanlar "azınlık ve Türk kimliği" ile ilgili tartışmalara ılımlı mesajlarla katıldı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çankaya Köşkü'nde verdiği 29 Ekim Resepsiyonu'na katılan komutanlar, "azınlık ve Türk kimliği" tartışmalarını ılımlı mesajlarla yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, Cumhuriyet Bayramı mesajında gündeme getirdiği Türk üst kimliği kavramına açıklık kazandırdı ve "Türk yerine Türkiyelilik deyince ne değişiyor? İçinde yine Türk yok mu? İkisi aynı şey. Türk kimliğini değiştirmeye kalkmak, bu kimliği kabullenmekten daha zor olur" dedi. Org. Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın değerlendirmelerinin önemli bölümleri şöyle:

17 ARALIK HASSASİYETİ:
Org. Özkök, AB'den tam üyelik müzakereleri için tarih beklenen 17 Aralık Zirvesi'ne kadar hata yapılmaması gerektiğini söyledi. Org. Özkök, "Müzakerelerde geniş katılım oluşturmak gerekiyor. Hükümet siyasi ve güvenlik konuları da olduğu için bize danışıyor. Müzakere sürecinde gençler çoğunlukta olmalı. Biz bir tarafta AB diğer tarafta mermer bir heykel oluşturuyoruz" dedi.

HÜKÜMETLE İLİŞKİLER
Askerlerin hükümetle ilişkilerinin "şiir" gibi olduğu yönündeki yorumlara ise tepki gösteren Org. Özkök, "Bunlar uydurma şeyler" dedi ve şunları söyledi: "Harekat planlarını yaparken bile komutanlar olarak zaman zaman farklı düşündüğümüz olabiliyor. Erdoğan başka, AKP başka, hükümet başka. Son noktada uyum önemli. Ben tüzel kişiliği olan hükümete bağlı bir organım. Hükümet Türkiye Cumhuriyeti'nin Hükümeti."

TÜRK ÜST KİMLİĞİ:
Genelkurmay Başkanı, "Türk kimliği" konusunda şöyle dedi: "Türk kimliğinin üst kimlik olmasından korkulacak ya da çekinilecek bir şey yok. Toplumu bir arada tutmak için herkes bir üst kimlik yaratmak zorunda. Herhangi bir ülkeden ABD'ye yerleşen bir kişiye nereli olduğu sorulduğunda, bu kişi "Ben US'im" diyor. Refah toplumu onlara öyle söyletiyor. ABD'nin başı derde girse bakalım öyle düşünürler mi? Türk yerine Türkiyelilik deyince ne değişiyor? İçinde yine Türk yok mu? İkisi aynı şey"

AZINLIK YAKLAŞIMI:
Azınlık kavramının uluslar arası ortak bir tanımını araştırdık ama ortak tanım bulamadık" diyen Org. Özkök, şöyle devam etti: "Herkesin sosyal bünyesi, güvenlik anlayışı, jeopolitik konumu farklı. Keşke bizim de kişi başına milli gelirimiz 30 bin dolar olsa, ortak uzlaşma noktalarımız bulunsa... İncelediğimiz dokümanlarda azınlıklarla ilgili hep kişilerden sözediliyor. Bunlar bir gruba ait kişilerdir. Bölücülüğü hiçbir ülke kabul edemez. Azınlık, bir ülkenin bütünlüğünü bozacak tarzda anlaşılmamalı, öyle yorumlanmamalı."

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESI:
"Ortadoğu'ya demokrasi gelmesi benim güvenliğim için önemli. Totaliter rejimlerde bir gecede her şey değişir. Demokratik rejimlerde kurumlar ve kurallar vardır" diyen Org. Özkök, yaklaşımını şöyle özetledi: "Demokrasinin yayılması Ortadoğu'da birçok kişiyi, 'Hesaplarımız bozulacak' diye korkutuyor. Türkiye'nin güvenliği açısından etrafımızda demokratik ülkeler olmasını tercih ederiz. Büyük Ortadoğu Projesi'ne sadece insan hakları, refah ve demokrasi açısından değil tüm boyutlarıyla bakmak lazım. Bu bir arayış. Dikkatle izlemek lazım."

PKK CEZAEVİNDEN YÖNETİLİYOR:
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt şunları söyledi: "Teröristlerin Kuzey Irak'tan geldiği belli. Savaş sırasında El Kaide bağlantılı Ansar El İslam diye küçücük bir örgüt vardı. ABD onlara füze attı, bombaladı. Neden aynı şeyi PKK-Kongra Gel için yapmıyor? Güneydoğu'da şu anda 2 bin terörist var. Sayıları bir ara 400'e inmişti. 1998'de Öcalan yakalandığında bu sayı yine 2 bin civarındaydı. ABD, K.Irak'taki teröristleri gitar çalıyor sanıyor, Türkiye'ye gelmesini istiyor. Öcalan talimatlarını avukatlarıyla yayıyor. Dünyanın neresinde terör örgütü cezaevinden yönetilir? Avukatlarla ilgili 30'dan fazla suç duyurusunda bulunduk. Dava açıldı, mahkemeler neticelenmedi."
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yaz saati sona eriyor...
 Erdoğan'dan gecekonducula-ra: Yok öyle yağma
 Cumhuriyet hep yaşayacak
 Yedi tepeli şehrin her semtinde coşku vardı
 CMUK'a Avrupa makyajı
 Azınlık Raporu AB'de incelemede
 Öğretmene ders kitabı uyarısı
 İranlı gazeteci basın kartı için türban çıkarttı
 Gazeteci Oral'ı sevenleri uğurladı
 Şırnak'ta 4 PKK'lı öldürüldü
ERDAL ŞAFAK
Roma, Chirac, Brüksel
Çapkın Papa 10'uncu Innocente'nin...
ERGUN BABAHAN
Hâkim ve hakem
Türkiye'nin gözü bu akşam oynanacak...
MEHMET ALTAN
Cumhuriyetçilerin anlamadığı..
Dün Cumhuriyet...
Ölmeden mezara koydular
Sağlık durumu ciddileşen Filistin lideri Yaser Arafat, Fransa...
380 ton Bush'a "patladı"
Pentagon, Irak'taki askeri tesisten kaybolduğu ortaya çıkan 380 ton...
Bir İstanbul Masalı
Bir İstanbul Masalı
İnönü'de 20.00'de başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Toplamda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu