kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir de alacaklı çıktı

Yaptığı okul çürük çıkan CHP Milletvekili'nden şaşırtan sözler "Herkes hata yapar. Üstelik o inşaattan devlet bana borçlu".

Meclis Bayındırlık Komisyonu Üyesi ve Ağrı Milletvekili Naci Aslan, Ağrı'da müteahhitliğini yaptığı ilköğretim okulunun yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılmasına çarpıcı açıklamalar getirdi.

"Sonunda kul yapımı çok şükür çökmedi"
"Okul evimin yanında ama, boşaltıldığından haberim yok. Çok şükür çökme ve can kaybı olmadı. Sonuçta kul yapımı, her insan hata yapabilir. Binanın duvarlarında, kolonlarında dökülmeler olabilir. Bu normaldir."

12 yıl önce yapıldı zaman aşımı var
Aslan, Milli Eğitim'in "Onarın" talebi için de "12 yıllık okulun yükümlülükleri beni ilgilendirir mi? Zaten o zamanın parasıyla 1.5 milyar lira alacağım var" dedi.


Pişkinliğin bu kadarı

'Oturulamaz' raporu verilen okulun müteahhiti CHP Ağrı Milletvekili Aslan'dan şaşırtıcı savunma: Çok şükür can kaybı olmamış, ölüm olabilir, kaza olabilirdi. Herkes hata yapabilir. Üstelik devlet bana hâlâ borçlu" dedi..

Meclis Bayındırlık Komisyonu üyesi ve Ağrı Milletvekili Naci Aslan, Ağrı'da müteahhitliğini yaptığı ilköğretim okulunun yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılması konusunda "pişkin" açıklamalar yaptı. Kapısına kilit vurulan okulun müteahhiti Naci Aslan, okulun durumundan haberi olmadığını söyledi. Hiç bir şey olmamışçasına konuşan Aslan, "Herkes hata yapabilir, çok şükür çökme veya can kaybı olmadı. Ölüm olabilir, kaza olabilir, sonuçta kul yapımı bir şey. Ama herhangi bir olayın meydana gelmemesi sevindirici. Bu konuda bana bugüne kadar ne yazılı ne sözlü hiçbir bilgi gelmedi. Benim bir yere kaçtığım gizlendiğim de yok. Okul burada, ben buradayım, devlette burada. Ortada yanlış olan bir şey varsa düzeltilir" diye konuştu.

'BARİ CAN KAYBI YOK'
Kendisine gönderilen iadeli taahhütlü iki adet resmi yazının kendisine ulaşmadığını belirten Milletvekili Aslan, "Bu imza karşılığı alınan bir mektup ama ben almadım. Benim yanımda çalışanlar almış olabilir. Benim elime bugüne kadar böyle bir şey ulaşmadı" dedi. Milletvekili Aslan, Bakanlık tarafından hazırlanan raporun siyasi komplo olduğuun iddia ederek, "Binanın sıvaları soğuktan ve yağmurdan dökülmüş olabilir. İçerdeki kolonlarda dökülmeler yaşanabilir, bu kum yıkanmamış kumdur. Bunların olması normaldir. İnsanlardaki deprem korkusu ve siyasetin işin içine bulaşması olayları buAslan'ın kendini savunurken boşaltılan okulun öğrencileri başka okulda eğitimde.noktaya getirdiğine inanıyorum. Siyasi bir polemiğe girmek istemiyorum ama olaylar sanki oraya doğru kayıyor. Önemli olan can kaybının olmaması, kimsenin başına bir şey gelmemesi. Gerisi bir şekilde halledilir" dedi.

'BAŞKA OKULLAR DA YAPTIM'
Ağrı'da başka bir okul daha yaptırdığını ifade eden Aslan, "Bir de gidip o okula bakın, nasıl olmuş. Ben çok bina yaptım ama birinde bir arıza çıkınca hemen insanlar siyasi malzeme yapıyorlar. Olayı büyütüyorlar" dedi. Aslan, "Yaptığınız işe saygı duyuyorum. Sizin yaptığıınız gayretleri de insanlık adına takdir ediyorum. Herkes hata yapabilir, çok şükür çökme veya can kaybı olmadı" diye konuştu.

'ZAMAN AŞIMI VAR'
Milletvekili Naci Aslan, "Ortada 12 yıllık bir okul var. Bu okulun şu andaki yükümlülükleri beni ilgilendirir mi? Yani ortada bir zaman aşımı süresi var, buna da sığınmak istemiyorum ama böyle bir şey de var. Benim hala devletten 1.5 milyar alacağım var. Ben yine de bu olayı yerinde görmek için Ağrı'ya gideceğim, okulda incelemeler yapacağım ve ilgililerle konuşacağım. Sonuçta ortada bir okul var. Bunu Milli Eğitim, devlet veya ben biri yapacak. Olmazsa elele vereceğiz bunu yapacağız" dedi.

Kenan TAŞKIN / AĞRI - MERKEZv

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ölümle savaşına devam ediyor
 Tutuklulara da tahliye yolu göründü
 Hepatit hastaları askere alınmayacak
 Sezer'den Kadın Statüsü'nün yasal dayanağına onay
 YÖK duruyor protesto sürüyor
 Gazeteci Şehnaz Pak kazada öldü
 Üniversitede kavga: 2 yaralı
 20 bin Taksi AB'ye uyacak
 Adli Tıp'a AB merceği
 Göğsüne saplanan tahta çırağı öldürdü
 Simitçiye kurs
 Hâkim Nusret İnce müfettişlere ifade verdi
ERDAL ŞAFAK
İyi ki Bush kazandı
Sır değil; Avrupa liderleri, aylar...
'Avrupa Türkiye'nin katılımı ile çok daha güçlü olacaktır'
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne uyumunun AB'nin de yararına olduğunu...
İlk defa bir başkan baskıyla değişiklik yaptı
Avrupa Parlamentosu'ndan güvenoyu alamayacağını anladıktan sonra...
100'de 100 kusurlu: 2-0
100'de 100 kusurlu: 2-0
100'üncü yıl coşkusuyla gaza basan G.Saray, evindeki Sebat maçında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu