kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MEHMET ELKATMIŞ'TAN BİLGİ İSTENDİ: Özgür Nizam'a Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen zorunlu tayin yazısında, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de ismi geçiyor. İsveçli parlamenterler, konu hakkında TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'tan bilgi istedi.
Polis istedi tayini çıktı

Tek göğüs cerrahı olduğu Zonguldak'tan Emniyet'in "Kürtler'le görüşüyor" yazısıyla Yozgat'a sürülen Op. Dr. Özgür Nizam'ın durumu AB gündeminde.


AB'nin takibe aldığı sürgün

Zonguldak'taki tek göğüs cerrahı olan Operatör Dr. Özgür Nizam'ın 'Emniyet'in yazısı' üzerine Yozgat'a tayinini İsveç ve Almanya incelemeye aldı. Konu AB Parlamentosu'nda gündeme getirildi.

Zonguldak'ın tek göğüs cerrahı Özgür Nizam, Emniyet'in talebi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat'a tayin edildi. "Siyasi partilere girip çıktığı, bölgedeki Kürt kökenli vatandaşlarla görüştüğü" öne sürülen Dr. Nizam'ın zorunlu tayini AB'nin de gündemine girdi. Avrupa Parlamentosu ve İsveç Parlamentosu'nda tayin ile ilgili önerge verilirken, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth da Nizam'ın durumunu yakın takibe aldı. İsveçli parlamenterler, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'tan bilgi istedi.

10 BİN İMZA TOPLADILAR
1998'den bu yana Zonguldak Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve bölgede yaptığı ameliyatlarla bin 200 kişinin yaşamını kurtaran Göğüs Cerrahı Op. Dr. Özgür Nizam için Almanya üzerinden sivil toplum örgütleri tarafından faks eylemi başlatıldı. Zonguldak'ta da hastaları tarafından imza kampanyası düzenlendi. Zonguldaklılar, doktorları için 10 gün içinde 10 bin imza topladı. Özgür Nizam'a Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen zorunlu tayin yazısında, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de ismi geçiyor. Türkiye'de ilk kez bir tayin yazısında böyle bir durumla karşılaşılıyor. Söz konusu yazıda, "Dr Özgür Nizam'ın Zonguldak Valiliği'nin 29/09/2004 tarih ve 8317 sayılı yazısına ekli İl Emniyet Müdürlüğünün yazısı üzerine naklen tayinini tensiplerinize arz ederiz" deniliyor.

'DOKTORUM, GÖRÜŞÜRÜM'
Aynı zamanda Zonguldak Tabip Odası Üst Kurul delegesi ve 2002 yılından bu yana Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Sekreteri ve KESK üst kurul delegesi olan Özgür Nizam'ın daha önce herhangi bir idari soruşturma geçirmediği bildirildi. Op. Dr. Nizam, "Herhangi bir idari ve hukuki soruşturma söz konusu değilken, inzibati tedbirler öne sürülerek zorunlu tayinin gündeme getirildiğini" ileri sürerek SABAH'a şunları söyledi: "16 yıllık doktorum, şu güne kadar çalıştığım hastanede sonuçlanmış ve sonucunda ceza aldığım soruşturmam yok. Kararı neye göre aldıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Sendika üyesi olduğum için mi böyle ceza veriliyor. Gerekçeler arasında 'siyasi partilere girip çıkmam, bölgedeki Kürtlerle ilişki içinde olmam' gibi nedenler bulunuyormuş. Bunların doğru olup olmadığını öğrenmek için 'Bilgi Edinme Hakkı'mı kullanıyorum. Henüz bu sorularıma yanıt alamadım. Romanlarla, Çerkezlerle ve Lazlarla da görüşürüm. Ben doktorum. Dr. Nizam dört yıl önce Mardin, Diyarbakır veya İstanbul'a tayin edilmesi için başvuruda bulunduğunu ancak reddedildiğini söyledi. Nizam, "O zaman tayin isteğim, 'Hayır bulunduğunuz yerde teksiniz ve Zonguldak'ın size gereksinimi var" denilmişti. Şimdi ne değişti, artık Zonguldak'ta göğüs cerrahisi uzmanına gerek kalmadı mı?" diye sordu.

Betül KOTAN / ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bayan Arafat: Eşimi diri diri gömecekler
 Eylemciyi tren biçti
 Azınlık okulunda Türk müdür şartı kalkıyor
 'Kızım yaşayabilirdi'
 'Yiğidolar' neden durdu?
 Ablasına verdiği sözü 5 yıl sonra yerine getirdi
 Ağca'ya tahliye umudu nisana kaldı
 Şoför değiştirirken otobüsü devirdiler
 Ya kimliği değişecek ya da fişlenecek
 Dil Tarih fakültesi savaş alanı gibi
 Hollanda, Kesbir'i iade etmiyor
 Haydi memurlar mahkemeye
 İstanbul halkını yem etmeyeceğiz
 Aile hekimliği hizmeti ücretsiz olacak
ERDAL ŞAFAK
Duvar'dan kalan
Kitaplığımın hemen görülebilecek bir...
ÖMER LÜTFİ METE
Diyanet ve Yayın Kongresi
Üç gün boyunca, Diyanet İşleri...
UMUR TALU
Yine (u)mutluyum!
Bu meslekte insanın gurur duyabileceği...
'Barış için artık çok geç'
Irak Başbakanı İyad Allavi, Felluce operasyonu için izin verdi. ABD...
Eşcinsel evliliklere yasak
Bush'un seçim zaferinin mimarı olan danışmanı Rove, ilk kez konuştu:...
Emekler çöpe gidiyor
Emekler çöpe gidiyor
Del Bosque, Konya maçı öncesi toplantıda futbolcularını 'Sakın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu