kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir saat içinde hayatım karardı

Aileden 6 kişinin öldüğü kazaya giderken minik kızını kaybeden öğretmen baba Saygılı feryat etti.

"Yaşadıklarıma inanamıyorum. Eşimin ailesinin öldüğü kaza yerine giderken kaza geçirdik. Kızım hastane hastane dolaşırken öldü. Hayatım bir saat içinde altüst oldu."
"Kızımın 'baba' deyişi hâlâ kulaklarımda. Eşim Özlem ağır yaralı. Yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Ben ona 1.5 yaşındaki kızımızı kaybettiğimizi nasıl söyleyeceğim."


'Kızım yaşayabilirdi'

Trafik kazası geçiren akrabalarına giderken yolda yaptığı kazada 1.5 yaşındaki kızını kaybeden, eşi de ağır yaralanan öğretmen baba, kızının hastanelerdeki yetersizlikten öldüğünü öne sürdü.

Adıyaman'da eşinin ailesinin trafik kazası geçirdiğini öğrendikten sonra çıktıkları yolda kaza yapan ve tek kızlarını yitiren Saygılı ailesinin acısı yürekleri dağladı. 1.5 yaşındaki kızını feci kazaya kurban veren, eşi de ağır yaralanan genç okul müdürü Fatih Saygılı (29) kızının ölümünden yaralı olarak götürdükleri hastanelerin sorumlu olduğunu öne sürdü. Kızının kaza anında "baba" diye bağırışının kulağından gitmediğini söyleyen Saygılı, hastanede yaşadıkları sağlık rezaletine lanet yağdırdı. Kahta Devlet Hastanesi'nden sevk edildikleri Adıyaman Devlet Hastanesi'nde geldiklerini ancak burada da elektriklerin kesik olduğunu görünce çılgına döndüğünü söyleyen acılı baba, "Elektrik yoktu, jeneratör de çalışmıyordu. 25 dakika elektriklerin gelmesini bekledik. Daha sonra çocuk doktoru olmadığını gerekçe göstererek bizi Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Biricik yavrum hastane hastane gezerken yolda hayatını kaybetti. Bir saat içinde hayatım karardı" dedi.

DRAM ÜZERİNE DRAM
6 kişinin yaşamını yitirdiği kazada ise korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Anne, baba, kardeşleri ve komşunun kızının bulunduğu otomobili kullanan 25 yaşındaki Mehmet Özkan Işık'ın ehliyetsiz olduğu belirlendi. Gencin, bir hafta önce aldıkları otomobili kullanma sevdası nedeniyle kazaya neden olduğu öğrenildi. Kazada Mehmet Özkan Işık ile birlikte baba Hüseyin Işık (61), anne Cemile Işık (56), kardeşler Öznur, Özge (10) ve Ahmet Işık yaşamını yitirdi. Aileyle birlikte arkadaşını görmeye gelen komşu kızı Meral Şaroğlu da (23) kazanın kurbanlarından oldu. Eşinin kardeşi olan Işık'ın yaptığı kaza yerine giderken trafik canavarının tuzağına düşen Fatih Saygılı'nın, 1.5 yaşındaki çocuğu Zeynep Çağla da bir anlamda yine ehliyetsiz sürücü Işık yüzünden can verdi. Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlik yapan Özlem Saygılı (29) iftara gelecek olan ailesiniFatih Saygılıbeklerken aldığı kaza haberi üzerine eşi ve biricik çocuğu Zeynep Çağla ile yola çıktı, bindikleri araç aşırı hızla şarampole yuvarlanınca da hem kendisi, hem de kızı ağır yaralandı. Anne hala yaşam savaşı verirken, minik kız hastane yollarında hayatını kaybetti. Kazayı hafif yaralı atlatan Fatih Saygılı (29) ise olanlara inanamıyor. Eşinin ailesinin ölüm haberini aldıklarında apar topar yola çıktıklarını belirten Saygılı, "Eşim arabada feryat ediyordu. Her zaman küçük kızımız arabanın arkasındaki koltuğunda otururdu. Ancak nasıl olduysa acıdan ne yaptığımızı bilemediğimiz için kızım annesinin kucağında öne oturdu. Ben feryat eden eşimi sakinleştirmek isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmişim. Kızım ve eşim arabadan fırladılar" dedi. Eşine, ilk götürüldüğü Kahta Devlet Hastanesi'nde hiçbir müdahalenin yapılmadığını, kızının ise ciğerlerine kan toplandığı belirtilerek Adıyaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyleyen genç adam, "Adıyaman Devlet Hastanesi'nde elektrik yoktu, jeneratör de çalışmıyordu. 25 dakika elektriklerin gelmesini bekledik. Daha sonra çocuk doktoru yok diyerek bizi Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Biricik yavrum yolda hayatını kaybetti. Şimdi ben bunu eşime nasıl anlatacağım" dedi. Kızına müdahale yapılsaydı yaşayacağına inandığını söyleyen baba eşinin kendine gelebilmesi için dua ediyor.

BEYİN ÖLÜMÜ OLMUŞTU
Adıyaman Sağlık İl Müdürü Emin Taş, minik kızın hastaneye getirildiği sırada elektriklerin kesik, jeneratörün de çalışmadığını doğrularken, "O bölgede onarım yapıldığı için elektrikler kesikti. Jeneratör olmasına rağmen ise teknik nedenlerden dolayı devreye girmemiş" dedi. Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet İnan da "Babanın iddiaları doğru ancak küçük kız hastanemize geldiğinde beyin ölümü gerçekleşmişti. Beyin ölümü gerçekleştiği için doktorlarımız röntgene gerek duymamış" dedi.

Sırrıberk ARSLAN - Meral KINACILAR / GAZİANTEP-MER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bayan Arafat: Eşimi diri diri gömecekler
 Eylemciyi tren biçti
 AB'nin takibe aldığı sürgün
 Azınlık okulunda Türk müdür şartı kalkıyor
 'Yiğidolar' neden durdu?
 Ablasına verdiği sözü 5 yıl sonra yerine getirdi
 Ağca'ya tahliye umudu nisana kaldı
 Şoför değiştirirken otobüsü devirdiler
 Ya kimliği değişecek ya da fişlenecek
 Dil Tarih fakültesi savaş alanı gibi
 Hollanda, Kesbir'i iade etmiyor
 Haydi memurlar mahkemeye
 İstanbul halkını yem etmeyeceğiz
 Aile hekimliği hizmeti ücretsiz olacak
ERDAL ŞAFAK
Duvar'dan kalan
Kitaplığımın hemen görülebilecek bir...
ÖMER LÜTFİ METE
Diyanet ve Yayın Kongresi
Üç gün boyunca, Diyanet İşleri...
UMUR TALU
Yine (u)mutluyum!
Bu meslekte insanın gurur duyabileceği...
'Barış için artık çok geç'
Irak Başbakanı İyad Allavi, Felluce operasyonu için izin verdi. ABD...
Eşcinsel evliliklere yasak
Bush'un seçim zaferinin mimarı olan danışmanı Rove, ilk kez konuştu:...
Emekler çöpe gidiyor
Emekler çöpe gidiyor
Del Bosque, Konya maçı öncesi toplantıda futbolcularını 'Sakın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu