kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye üzüntüsünü belirtti
Yaser Arafat öldü
Filistin devrimcisi Arafat'ın hayatı
FKÖ yeni lideri Mahmut Abbas
Dünya liderlerinden Filistinlilere başsağlığı
İsrail'in tepkisi
İsrailli Bakan sevindi
Radikal gruplar: İsrail'i vurmaya devam edin
İsrail'e karşı mücadele veren Filistinli radikal örgütler
Türkiye üzüntüsünü belirtti
İsrail - Filistin çatışmasının kronolojisi

Türkiye üzüntüsünü belirtti

Arafat'ın ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Filistin tarafına yazdıkları mesajla taziye dileklerini iletti..

Sezer'den başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Filistin Devlet Başkanı Yasser Arafat'ın yaşamını yitirmesi üzerine, Filistin Ulusal Yönetimi Yasama Meclisi Başkanı Rawdi Fattouh'a
başsağlığı mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında, ''Değerli devlet adamı ve Filistin Ulusu'nun önderi, dostum ve kardeşim Yasser Arafat'ın yaşamını yitirmesini derin bir üzüntüyle öğrendim'' dedi.

Sezer, mesajında şöyle dedi:

'Filistin'in haklı davasını uluslararası kamuoyuna maleden ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilerek güçlendirilmesine büyük katkılarda bulunmuş olan YasserArafat'ın yaşamını yitirmesi, Filistin Ulusu'nda olduğu kadar, Türk Ulusu'nda da derin üzüntü yaratmıştır.

Filistin Ulusu'nun esenlik ve gönenci için gösterdiği çabaların yanında, Yasser Arafat, tüm Ortadoğu bölgesinin barışın egemen olduğu bir coğrafyaya dönüşmesine yönelik çabalarıyla da her zaman anılacaktır.

Yasser Arafat'ın değerli katkılarıyla yürütülen Filistin davasının onun kaybından etkilenmeyeceğine, aksine, onun kararlılığından güç alan Filistin halkının kendisini bağımsızlığa götürecek bir önderi çıkarmayı başaracağına inanıyorum. Türkiye, uluslarımız arasındaki ilişkilerin dayandığı sarsılmaz temellerden güç alarak Filistinli
kardeşlerini bu yolda desteklemeyi sürdürecektir. Ülkelerimizin gelecekte de omuz omuza hareket edeceğine ve Uluslarımız arasındaki güçlü ilişkilerin önümüzdeki dönemde daha da
ileriye götürülerek barışı ilke olarak benimseyecek gelecek kuşaklara taşınacağına olan inancımı dile getirmek istiyorum.

Türk Ulusu ve kendi adıma merhuma Tanrı'dan rahmet diler, size, ailesine ve dost Filistin Ulusu'na en içten başsağlığı dileklerimi sunarım.''

ERDOĞAN'DAN, KUREY'E BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölümü nedeniyle Filistin Başbakanı Ahmed Kurey'e başsağlığı mesajı yolladı. Mesajında, Filistin halkının lideri ve Devlet Başkanı Arafat'ı yitirmiş olmaktan derin üzüntü duyduklarını ifade eden Erdoğan, Türk halkı ve hükümeti adına Filistinlilerin acısını paylaştıklarını belirterek, Arafat'a Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan, 'Filistinlilerin bu derin acılarını kendilerine yakışır bir metanetle göğüsleyerek ilerlemelerini sürdüreceklerinden şüphe duymamaktayım. Türkiye de Filistin'i bu doğrultuda desteklemeyi sürdürecektir'' ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

'Filistin'in haklı davasının savunucusu ve Filistin Devleti'nin kurucusu olan Arafat'ın aramızdan ayrılması sadece Filistinliler için değil, bizim için de bir kayıp olmuştur. Haklı davasını kararlılıkla savunan ve bu yolla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Arafat, aramızdan ayrılmış, ancak yaptıklarıyla dünya siyasetinde her lidere nasip olmayan edebi bir yere kavuşmuştur. Filistin ulusunun refahı için sarf ettiği çabalara ek olarak,
Arafat'ın tüm Ortadoğu bölgesinin barışın hüküm süreceği bir coğrafyaya dönüşmesi için gösterdiği çabalar unutulmayacaktır. Onun buçabaları yeni Filistin neslinin hatırasına saygı ile barış yolunda daha kararlı adımlarla yürümesine ışık tutacaktır.

Arafat'ın Filistin Devleti ve halkı ile Türkiye ve Türk halkı arasındaki bağların her alanda güçlendirilmesi için sarf ettiği ve bu yönde yaptığı şahsi katkılar her zaman şükranla anılacaktır.

Türk Devleti ve halkının bu üzüntülü anınızda yanınızda olduğunu ve sizlerle dayanışma içinde bulunduğunu teyit eder, Arafat'ın tüm Filistinlilerin olduğu gibi, Türk halkının kalbinde de güzide yerini aldığını bilmenizi isterim.''

GÜL, ŞAAT'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Filistin lideri Yaser Arafat'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Gül mesajında, Arafat'ın ölüm haberini almaktan çok büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, onun, Filistin halkının mücadelesine yönelik uzun yıllardır sürdürdüğü liderliği boyunca halkına rehberlik ettiğini ve ilham verdiğini kaydetti.

Arafat'ın, Filistin davasının ön sıralara taşınmasında eşsiz bir rol oynadığını, ölümünün, sadece Filistin halkı için değil bütün dünya için büyük bir kayıp olduğunu belirten Gül, ''Arafat'ın şimdi, halklarının haklı davalarına kendilerini adayan siyasi liderler arasında yerini aldığını'' ifade etti.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

'Arafat'ın geride bıraktığı denge, Filistinlileri sadece yeni başarılara taşımakla kalmayıp, ülkelerimiz arasında zaten varolan güçlü dostluk ve işbirliği bağlarını daha da geliştirmemiz ve çeşitlendirmemiz için hepimize yol gösterecektir.

Bu üzücü olay karşısında Türk halkı ve kendi adıma size, Arafat'ın tüm ailesine ve kardeş Filistin halkına kalpten başsağlığı dileklerimi iletiyorum.'
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Arafat'ın cenazesi Kahire yolcusu
 600 militan öldürüldü
 Japonya'da 6.3'lük deprem
 Bağdat'ta patlama: 7 ölü
 Kara kaplı defteri kimde?
 Türkiye AB'ye üye olur, medeniyetler çatışması sona erer
 Selanik'te 10 Kasım
 Kerry kaybedince ABD ikiye bölündü
 Raffarin: Son saatlerini yaşıyor
 ABD'de Türkler'e sistematik gözaltı
 Yusuf İslam'a 'Nobeller Nobeli'
 Çay tüketiminde dünya yedincisiyiz
 Benetton, sen etme
 "Sigara-diyet" hapı 2006'da
 Kadın askerlere 'g-string' yasağı
 Çamaşır turnesi
 Sıra günlüğün ikinci cildinde
SOLİ ÖZEL
İhtiyar adam
İki gün önce Berlin duvarının yıkılışının...
Ata'ya 2006 sözü
Ata'ya 2006 sözü
Ulu önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü Milli Takım kampında unutulmadı.
Ocak'ta hareket var
Ocak'ta hareket var
Transfer yeniden başladığında F.Bahçe'de sıcak gelişmeler bekleniyor.
'Azınlık Raporu' ve Lozan'da birleştiler
'Azınlık Raporu' ve Lozan'da birleştiler
10 Kasım törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan...
Oğlumu evimizin bahçesine gömdüm
Felluce'de sivil halk "trajedi" yaşıyor. 9 yaşındaki oğlu vurulan...
Hoşgörü ülkesinde medeniyetler çatışması
Özgürlük ve hoşgörü ülkesi olarak bilinen Hollanda'da İslami yaşamı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu