|
|
|
|
Her eve lazım
Besinleri çok iyi saklayın Uzmanlar, pirinç, bulgur, kuru fasulye, nohut gibi besinlerin bez torbalarda saklanmasını öneriyor. Yağların serin bir yerde korunması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, diğer besinlerle ilgili şu bilgileri veriyorlar:
* Ispanak, marul gibi sebzeleri, köklerindeki çamur, toz ve toprakları gidecek şekilde yıkadıktan sonra naylon torbalara koyarak buzdolabında 3-5 gün saklayabilirsiniz.
* Patatesi orta nemli, karanlık, hava akımı olan yerde, kuru soğanı ise serin ve kuru yerde saklayın.
* Yumurtayı buzdolabında bir-iki hafta saklayabilirsiniz. Yumurtayı kullanacağınız zaman yıkayın.
* Her türlü sütü buzdolabında saklayınız. Uzun ömürlü sütü açtıktan sonra en geç üç gün içinde tüketiniz.
Şiş gözlere acil yardım *Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10-20 dakika arası tutun. Antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.
* Fazla zamanınız yoksa, bir parça buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp dayanabileceğiniz kadar beklemek. İşe yaradığını göreceksiniz.
Mutfağa özel öneriler... *Kesik limonu saklamak için küçük bir tabağa tozşeker serpin. Limonun kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. Böylece limonu iki hafta kurumadan saklayabilirsiniz.
* Karidesin kokusunu önlemek için, baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve karidesleri bir dilim limon ile kaynatın.
* Patates haşlarken haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyarsanız, patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Üstelik daha çabuk pişer. Soyulmuş patateslerin kararmasını önlemek içinse, bir kabın içine su ve biraz tuz koyun. Böylece buzdolabında saklayıp, gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|