kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Renkler konuşuyor
Renkler konuşuyor
Sevgi Sözcükleri

Renkler konuşuyor

Neden sürekli aynı renk giysiler aldığınızı merak ettiniz mi? Sevdiğiniz renkler kişiliğinizi ele verdiği gibi pisikolojik olarak da sizi etkiliyor. Bakın, hangi renk ne anlama geliyor....

* Kırmızı: Bu renk kendinizi daha enerjik, dışa dönük ve harekete hazır hissetmenizi sağlayacaktır. Çok göz alıcı ve dolayısıyla da dikkat çekici bir renktir. İnsanlar bu rengi ihtiraslı, vahşi ve ateşli yönlerini ön plana çıkarmak için giyerler. Heyecanı ve hareketi sevenler, genellikle bu rengi seçerler. Ayrıca cinsel açıdan güçlü olan insanlar, bu özelliklerini kırmızı yoluyla ifade ederler.

* Turuncu: Kırmızı renk kadar olmasa bile, enerji ve heyecan verici bir renktir. Turuncu giymeye düşkün biriyseniz, cesur ve maceracı bir kişiliğe sahipsiniz demektir. İlgilendiğiniz her şeyi, büyük bir azim ve coşkuyla yerine getiriyorsunuz. Bu rengin insanları, kendilerine çok güvenirler. Gülmeyi ve güldürmeyi iyi başarırlar.

* Sarı: Bu renk daha çok entelektüeller tarafından tercih edilir. İnsanların, yönetmeye ve hükmetmeye olan ilgilerini gösterir. Sarı renk, zihni açar ve dikkati artırır. Güneşle bağlantılı karakter özellikleri taşıdığından "insanlara ışığı getiren" renk olarak bilinir. Bu özelliğinden dolayı da, kullananlara pozitif ve iyimser duygular aşılar.

* Fuşya: Bu renk, insanlardaki yumuşaklık, ağırbaşlılık ve nezaket duygularını harekete geçirir. Ayrıca aşk ve şefkat hislerini ön plana çıkaran bir renktir. İçinde yoğun olarak kırmızı renk bulunduğu için, güçlü cinsel mesajlar verir. Bu rengi kullananlar, duyarlılıklarını dışa vurmak isteyen kişilerdir.

* Yeşil: Bu renk dinlendirici, yatıştırıcı ve dengeleyici bir atmosfer yaratır. Dengenin ve uyumun sembolüdür. Bu rengi giysilerinizde kullanmanız, örf ve adetlere bağlı olduğunuzu ve insan içine çıkmaktan pek hoşlanmadığınızı gösterir.

* Turkuvaz: Bu renk dikkatlerin size yönelmesini sağlar. Genellikle insanlara açık bir iç dünyanız vardır. Bu renkten hoşlanmanız, duygularınızın veya düşüncelerinizin saf ve açık olduğunu gösterir. Kurduğunuz ilişkilerde de açıklığa önem verirsiniz. Turkuvazı giysilerinizde bolca kullanmanız, genç ve dinamik kalmak istediğinizin işaretidir.

* Mor: Mor renk, kendine güven ve özgürlük duygularını harekete geçirir. Kutsallığın ve alçakgönüllülüğün ifadesi sayılır. Görüntüsünden dolayı, monarşiyi ve aşırı zenginliği çağrıştıran bir renktir. Yaratıcı ve ruhsal özellikler taşıdığından 'sanatçı rengi' olarak bilinir.

* Siyah: Siyah renk çoğu Batı toplumunda ölümü ve kederi sembolize eder. Bu renk, genellikle toplumu ve toplum kurallarını reddeden kişiler tarafından tercih edilir. Işığı inkar eden bir renktir. Bu rengin insanları, ruhlarındaki ışığı söndürmeye çalışırlar ve ışık enerjisini hiçbir zaman vücutlarına sokmazlar. İşadamları, güvenlik görevlileri ve papazlar; güç, otorite ve saygı ifadesi sayıldığı için siyah giyinirler. Siyah giymeyi seviyorsanız, oldukça gizemli ve seksi biri sayılırsınız. Ayrıca bu rengi seçenler, geleneklerine bağlı ve düzenli insanlardır.

* Beyaz: Giyimde beyaz kullanımı, saflığın, temizliğin ve masumiyetin ifadesidir. Doğu toplumlarında, ölen kişinin daha temiz ve ruhsal bir dünyaya gittiğini göstermek için, ölüm ve matem beyaz renkle sembolize edilir. Beyaz, tarafsızlığın rengidir.

* Kahverengi: Bu renk daha çok toprak ve bağlılık ile ilgili nitelikler taşır. Kahverengi, kırmızı ve siyah renklerinden elde edildiği için, her ikisinin özelliklerini bünyesinde toplamıştır. Kahverengi giymek, gelecek için sağlam ilişkiler kurma isteğini gösterir.

* Mavi: Mavi giymek, düzenin ve ruhsallığın ifadesidir. Bu rengin insanları huzur, barış ve sadelikten hoşlanırlar. Giysilerinizde maviye ağırlık veriyorsanız, sadık ve dürüst bir insansınız demektir.

Hazırlayan: SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 100 Türk erkeğinden 20'si estetik yaptırıyor
 Bir erkeği 10 dakikada nasıl tanırsınız
 Sahne tozuna anne karnındayken alıştı
 80'li yılların kayıp yıldızları
 Times 'Ney'i yerden yere vurdu
 Ersoy zor anlar yaşadı
 Kore dilinden Türkçe'ye ilk çeviri
 Romantik adada bol bol kahkaha
 Peşinci G.O.R.A.
 Miki Fare de yaşlandı
 Hem ödül hem yıldız yağmuru
 'Mini Pamukkale' turizmin emrinde
 Kilo sorunu olan için 'unsuz' simit
 İlişkinizde tehlike çanları çalıyorsa...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı toplu gösterisi
"Beyaz gül... Kırmızııı gül...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mantarlı badem çorbası
Tencereye...
Diyabetli kadın anne olmak istediğinde uzmana başvurmalı
Diyabetli kadın anne olmak istediğinde uzmana başvurmalı
Diyabetli olmak ne anneliğe, ne de emzirmeye engel değil. Ancak, her...
Düşük şeker de yaşam kalitesini bozuyor
Düşük şeker de yaşam kalitesini bozuyor
Şekerin yüksekliği kadar düşüklüğü de yaşam kalitesini olumsuz...
Her sevgilisi için özel bir şarkı yazdı
Her sevgilisi için özel bir şarkı yazdı
Türk popunun en büyük isimlerinden Sezen Aksu, ocakta çıkacak...
Podyumlardaki kriz mankenleri telaşlandırdı
Podyumlardaki kriz mankenleri telaşlandırdı
Mankenlikten eskisi gibi büyük paralar kazanamayan podyumların kağıt...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.