kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile
'Biz de taciz edildik'
Vali: Yurt yönetimi kabahatli değil
'Kilis'teki yurtta tacizler yaşanıyor'

Alo Savaş Abi

Usta gazeteci Savaş Ay "Alo Savaş Abi" hattında sizi bekliyor. Çözemediğiniz her sorun için....

Bu hatta gelen ilk ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki korkunç skandalı ortaya çıkardı. Koruma altındaki bu devlet yurdunda 18 yaşın altındaki üç küçük kız defalarca tecavüze uğradı.

KIZLARDAN BİRİ HAMİLE
17 yaşındaki F.Ş.'nin şikâyetçi olmasıyla, devlet hastanesi küçük kıza tecavüze uğramadığı yönünde rapor verdi. Ancak 4 ay sonra F.Ş.'nin hamile olduğu anlaşılınca tecavüzcüler hakkında yeniden dava açıldı.


Bakire raporlu yurt kızı 8 aylık hamile

Gelen ihbar, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndaki bir skandaldan bahsediyordu. Biri zekâ özürlü üç yurt kızı, tecavüze uğramış, içlerinden biri hamile kalmıştı.

Alo Savaş Abi hattına, Rize'den gelen ihbarla bir bomba düştü sanki. Küçük yaşta iki yurt kızı, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'ndan üç arkadaşıyla birlikte kaçtıklarını, geri döndüklerinde ise kendilerini 4 kişinin kaçırarak alıkoyduğunu ve tecavüz ettiklerini ileri sürüyorlardı. Bu olayı araştırırken bir başka skandal patladı ve 4 kızdan biri olan F.Ş.'nin karnı burnunda hamile olduğu belirlendi. Asıl ilginç olanı F.Ş. tecavüz edildiğini söylediğinde kendisine yapılan ilk muayeneden 'bakire' raporuyla çıkmıştı. Şimdi olayı başından sonuna şöyle bir anlatayım size...

ANNESİ YURDA TERK ETTİ
Gaziantep'inS. kardeşlerin küçük olanı ablası ve arkadaşları T. beyaz pantolonlu) ile yurttan kaçıp Rize’ye döndüklerini söylüyor.İslahiye ilçesinde M. T. Ş.'nin ikinci eşinden doğan F.Ş., 6 yaşında babasını kaybetti. Anne A. Ş., eşi öldükten sonra eğitilebilir orta dereceli zeka özürlü olan kızı F.'yi Gaziantep Şahinbey Çocuk Yetiştirme Yurdu'na bırakarak, ortalıktan kayboldu. Anne A. Ş., yuvaya bıraktığı kızını bir daha arayıp sormazken, talihsiz F.'ye kardeşleri de dahil hiç kimse sahip çıkmadı.

YURTTAN KAÇTILAR
Kilis Yetiştirme Yurdu'nda kalan 4 genç kızın başına gelen ve zihinsel engelli bir kızın hayatını karartan tüyler ürpertici olay iddiaya göre şöyle gelişti: 200116 yaşındaki F.Ş., tecavüze uğradığını iddia etti. Eğitilebilir zeka özürlü olan genç kız şimdi 8 aylık hamile.yılında Gaziantep Çocuk Yetiştirme Yurdu'ndan Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen F.Ş. yurtta birlikte kaldığı arkadaşları D.T. (16), A.D. (16) ve Ö.E. (17) ile 5 ay önce yurttan kaçtı. Kızlar şehir merkezinde Nuri Güler (18), Zekeriya Uzunoğlu (18), Metin Dokumacı (20) ve Mehmet Tohumcu (20) ile buluştu. Kızlardan D.T ve A.D, Nuri Güler ile birlikte bir eve, F.Ş, Zekeriya Uzunoğlu ve Metin Dokumacı ile birlikte başka bir eve, Ö.E. ise, Mehmet Tohumcu ile bir başka eve giderek geceyi birlikte geçirdi.Kilis Kız Yetiştirme Yurdu’ndaki F.Ş.’ye tecavüz etmek suçundan yargılanan Metin Dokumacı.Ayrı evlerde kaldıktan sonra buluşan grup, D.T'nin Nuri Güler ile birlikte kaldığı eve gitti. Burada Güler D.T'yle, Tohumcu Ö.E. ile Dokumacı ile Uzunoğlu ise F. ile birlikte oldu. Zanlılar tecavüz iddialarını reddetmesine rağmen, F.Ş.'nin Gaziantep Devlet Hastanesi tarafından 16 haftalık hamile olduğunun rapor edilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı alıkoymak suçundan cezaevinde iki buçuk ay yattıktan sonra tahliye olan sanıklardan Metin Dokumacı ve Zekeriya Uzunoğlu hakkında, bu kez tecavüz ve alıkoymak iddiasıyla 7 yıldan az olmamak kaydıyla ağır hapis istemiyle Kilis AğırF.Ş.ye tecavüz suçundan yargılanan bir diğer sanık ise Zekeriya Uzunoğlu.Ceza Mahkemesi'ne ikinci bir dava açtı. Zanlılar önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak.

SIĞINMA EVİNE YOLLANDI
F.Ş. başına gelen korkunç olayın ardından Kilis Kız Yetiştirme Yurdu tarafından karnında bebeğiyle Samsun Kadın Sığınma Evi'ne nakledildi. F.Ş., şimdi babasının kim olduğunu dahi bilemediği bebeğinin doğumu için gün sayıyor. 8 aylık hamile olan F.Ş.'nin bebeğinin babasının kim olduğu ise yapılacak olan DNA testinden sonra belli olacak. Olayla ilgili yurt yönetimi açıklama yapmaktan kaçınırken, adı tecavüz skandalına karışan üç kızın akıbeti hakkında bilgi verilmedi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İşte ABD'nin kasım ayı seçimi: Daha fazla ölüm
 Cheney'ye 'infial' uyarısı
 Kar Geliyor
 Kalp krizini bitirecek
 Anti-depresanla tedavi çocukluktan başlıyor
 Pıhtıyı ultrasonla çözdüler
 Çakıcı hakim karşısına çıktı
 ABD'den PKK için yardım sözü
 Irak'ta 4 ayda 72 Türk öldürüldü
 Sivas Davası'nda 9 hükümlü tahliye
 Bombalanan Hayaller 5: 'Büyük bir acı yaşadık ama hayat...
ERDAL ŞAFAK
Bir "dev"in ölümü
Bünyesine partizanlık virüsü giren bir...
ÖMER ÇELİK
Demokrasiye düşmanlık dersleri
Bu yüzyılın fotoğrafına...
ÖMER LÜTFİ METE
İki şeytan bir şeytandan daha mı iyi?
Rusya'nın hiç...
UMUR TALU
Yedek parça
Tabii ki hepimiz gibi irkilmiş, çoğumuz gibi...
Avrupa Parlamentosu onay verdi yeni komisyon krizi sonunda bitti
Avrupa Birliği'ndeki güven oyu krizi dün Avrupa Parlamentosu'nun...
Düğümü kuzen Arafat çözecek
Arafat'ın ölüm nedenini, hastane raporlarını gören tek kişi olan...
En sevilmeyen hoca
En sevilmeyen hoca
G.Saraylılar ve Beşiktaşlılar Yanal'a kızgındı. Ve Ukrayna maçı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu