kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yuksel Aytug @ SABAH
 
İçinden reyting geçen aşklar
En iyi reklamlar G.O.R.A.'da
Trafik canavarına sağ kroşe
Ne Demiş?
GAF oloji
Alt Yazı

İçinden reyting geçen aşklar

Bazı evlerin içinden "reyting" geçiyor. Eşler ya da sevgililer oturup "izlenme oranını" konuşuyor

Eşler ya da sevgililer aynı çatı altında ne konuşur? Evin ihtiyaçları, çocukların okul taksidi, tatil planları, işyerinde yaşananlar v.s... Üzerinde çalıştıkları başlıca belge ise genellikle ya aile bütçesi dökümü, ya kira kontratı ya da vergi iadesi zarfıdır. Ama bazı evler var ki, orada "reyting" konuşuluyor. Mutfak masasının üzerinde aile bütçesi değil, reyting listesi duruyor. Eşlerin farklı televizyon projeleri için ter akıttığı bu evlerdeki sohbetlerin başlıca konusunu, izlenme oranları, izlenme payları, izleyici profili, yayın saati değişiklikleri ve bunun gibi "sektörel tartışmalar" oluşturuyor.

KARI-KOCA REKABETİ
Örneğin magazin dünyasının örnek çifti Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ı ele alalım. Çiftin arasında bir süredir mesleki bir rekabet söz konusu. Aslantuğ, atv'nin "Bir İstanbul Masalı"nda, Arzum Onan ise Kanal D'de yayınlanan "Sahra"da reyting savaşı veriyor. Yılların deneyimli tiyatro oyuncuları Zafer Ergin ile Binnaz Ergin de aynı kanalın farklı televizyon dizilerinde aynı rekabeti yaşıyor. Zafer Ergin'i Show TV'deki "Kurtlar Vadisi"nin "Baron"u olarak izliyoruz. Eşi Binnaz Ergin ise bu sezon atv'den Show TV'ye transfer olan "Ekmek Teknesi"nde rol alıyor.

AŞIKLAR RAKİP OLDU
"Akademi Türkiye"
finalistleri Özgür Çevik ile Pınar Aydın'ın koca stüdyodaki canlı yayında, yüzlerce kişi arasında nasıl birbirlerinin gözlerinin içinde kaybolduklarına ben bizzat şahidim. Ama şimdi ister istemez birbirlerine rakip oldular. Özgür, Kanal D'nin "Yabancı Damat" dizisinde esas oğlan oldu. Pınar ise çekimleri süren ve yakında atv ekranına gelecek olan "Savcının Karısı" dizisinde hostes rolüyle ekrana gelmeye hazırlanıyor. Artık sohbet konuları arasında en büyük ağırlığı "reyting" oluşturacak gibi. Peki ya çiçeği burnunda Cem Özer-Nurgül Yeşilçay çiftine ne demeli? İkili, atv'de yayınlanan "Melekler Adası"nın setinde tanıştı. Söylentilere göre aralarındaki ilişkinin diziye zarar verebileceği ihtimaline karşılık Cem Özer'in canlandırdığı "Balıkçı Rıza" karakteri senaryo gereği öldürüldü. Özer daha sonra Show TV'deki "3.Tür"de rol aldı. Acaba, Cem evde lafı fazla uzattığı zaman bizim Nurgül, "Reytingin kadar konuş kocacığım" diyor mudur?

FIRTINALI AŞKLAR
Oktay Kaynarca
ile Özgü Namal arasında da benzer bir durum söz konusuydu. İkili, "Kurtlar Vadisi"nde tanışıp, birbirlerine aşık oldular. Ama "Çakır" karakteri, senaristin bir kalem darbesiyle ölüverdi. Avukat Elif, "Kurtlar Vadisi"ndeki zorlu mesaisine devam ede dursun, Çakır şimdilerde "Aşkımızda Ölüm Var" dizisinde yine elde silah, vuracak adam arıyor. Kaynarca ile Namal arasındaki ilişki ise "bir dargın bir barışık" devam ediyor. Bir başka fırtınalı aşk ise "Kurşun Yarası" dizisinde Berdan Mardini ile Ayçim İnci arasında yaşandı. Ayçim, dizideki "Olimpia" karakterini canlandırmaya devam ediyor. Ama Trablusgarp cephesinde bir "senarist kurşunuyla" şehit düşen "Halil Efe" şimdilerde Show TV'deki "Perçem" dizisinde yeni bir aşka yelken açıyor. Gani Müjde, NTV'deki "Gündem Dışı" programına kilo aldırıp, "XL" hale getirdi ve bu yeni şovuyla büyük sükse yaptı. Eşi Belma Müjde ise "Hayat Bilgisi"nde okul müdürü Amil Bey'in eşi olarak mesaiye devam ediyor. Üstelik gerçek yaşamdaki eşi Gani Müjde'nin dizi için yazdığı diyaloglarla...

AİLE BOYU REYTİNG
İçinden reyting geçen bir başka ev ise Birsel çiftine ait... Murat Birsel, "Gündemdekiler" in eski sunucusu ve atv anchorman'i olarak eşi Gülse Birsel'den çok önce ekranlara demir atmıştı. Ama Gülse Birsel önce "G.A.G." daha sonra "Avrupa Yakası" ile eşinin televizyon başarısını gölgede bıraktı. İçinden reyting geçen evlerde yaşayan bu çiftler, evde işten fazla söz etmemeye gayret ettiklerini söylüyorlar. Ama reytingleriyle ilgili olarak birbirlerine takılmaktan da geri durmuyorlar. Çok şükür ki reyting bugüne kadar onların hayatında "bölen" değil, "birleştiren" olmuş...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Semra Hanım'da daha çook iş var!   / 19-11-2004
 New York'ta çırak olma sanatı   / 18-11-2004
 Erman Toroğlu başka neler demeli?   / 17-11-2004
 Sobe'lenmeyen futbolcu ne olacak?   / 16-11-2004
 Kusura bakma Cem, beğenmedim!   / 15-11-2004
 Bir Yanlış Doğuyor Yarışması (!)   / 14-11-2004
 Mağdur mankenlere dost tavsiyesi   / 13-11-2004
 TV'lere de ombudsman lazım   / 12-11-2004
 Reyting almanın kestirme yolları   / 11-11-2004
 Kaynana yarışması neden izleniyor?   / 10-11-2004
ATİLLA DORSAY
102 Dalmaçyalı: Kanal D 20.00
Y: Kevin Lima
O:...
YÜKSEL AYTUĞ
İçinden reyting geçen aşklar
Bazı evlerin içinden...
Pamela imzalı Şehir Rehberi çıktı
Pamela imzalı Şehir Rehberi çıktı
Teoman'ın vokalisti olarak tanınan Pamela Spence, artık kendi...
Parfümünüzü ışıktan koruyun
Parfümünüzü ışıktan koruyun
* Parfüm, vücuttaki tüm nabız noktalarına, boyun, bilek, dirseğin iç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.