kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tüm Türkiye kışın etkisi altında
AKOM: Perşembe'ye kadar kar var
Yağış hayatı felç etti
Tüm Türkiye kışın etkisi altında
Olimpiyat meşalesi ödülleri töreni ertelendi
Yoğun trafik kalp krizi sebebi
Taşucu'nda feribot seferleri yapılamıyor

Tüm Türkiye kışın etkisi altında

Kar yağışı ve fırtına, Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Ağır kış şartları nedeniyle bir kişi donarak ölürken, bin 576 köy yolu ulaşıma kapandı. 9 ilçede eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi..

Adana'nın Feke İlçesi'nde, Tortulu Köyü'ndeki yakınlarını ziyaret ettikten sonra Feke'ye dönmek üzere yola çıkan Ali Güler'in (63) cesedi Karagediği mevkiinde, soğuktan korunmak için sığındığı yol kenarında bulundu. Donarak ölen Ali Güler'in sara hastası olduğu ifade edildi. Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 25 köy yolunda, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Tufanbeyli Kaymakamlığı yetkilileri, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını, kar yağışının durması halinde kapalı köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydettiler.

ORTA KARADENİZ

Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop'ta kar yağışı nedeniyle 800 köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksek ve iç kesimlerde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolunun da kapanmasına neden oldu. Samsun'da 290, Ordu'da 350, Amasya'da 50, Sinop'ta ise 110 köyle ulaşım sağlanamıyor. Samsun-Ankara karayolunun Kavak İlçesi Kazancı yöresinde buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

KASTAMONU

Kastamonu'da Önceki geceden beri aralıksız yağan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Karadeniz üzerinden gelen yağışın etkisine giren Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bildirildi. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde dün gece meydana gelen arıza nedeniyle tesislere gece boyunca elektrik verilemedi. TEDAŞ ekiplerince arızanın giderilmesi üzerine erken saatlerde tesislere yeniden elektrik verilmeye başlandı.

Öte yandan merkez ve ilçelere bağlı köylerde toplam 480 köy yolu aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

KAYSERİ

Kayseri'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımın aksamasına neden oldu. Pınarbaşı, Sarız, Tomarza ve Develi ilçelerine bağlı 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı 5 ayrı ekibin yol açma çalışmalarına başladıkları bildirildi. Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ve Sarız İlçesi'ne saat 01.00'den itibaren elektrik verilemiyor. Yetkililer, buzlanma nedeniyle kopan elektrik hatlarının onarımının sürdürüldüğünü kaydettiler.

TRİBÜN ÇÖKTÜ

Pınarbaşı İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle ilçe stadyumunun kapalı tribünlerinin bir bölümü çöktü. Çökme nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde 12 köyde ise taşımalı eğitim yapılamadı. Kar kalınlığı Pınarbaşı'nda 40, Sarız'da 38 santimetreye ulaştı.

DÜZCE


Düzce'de kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 4 köy, Gölyaka İlçesi'nde 7, Cumayeri 7, Yığılca'da 10, Gümüşova 4, Çilimli 2 köy yolu olmak üzere toplam 34 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Köy yollarının ulaşıma açılmasına çalışıldığını kaydeden yetkililer, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığını, kar yağışının sürdüğünü bildirdiler.

BOLU

Bolu'da etkili olan kar yağışı sonrasında 88 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı sonrasında kent merkezinde 1, Dörtdivan'da 2, Gerede'de 80, Kıbrısçık'ta 2, Seben'de 2 ve Yeniçağa ilçesinde 1 köy yolun ulaşım yapılamıyor.
Köy Hizmetleri ekiplerinin kar temizleme ve yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

KONYA

Konya Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise 37 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. Kapalı köy yollarında, 3 ekibinin 3 adet greyder ve 1 adet kamyonla çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

BARTIN VE KARABÜK


Bartın ve Karabük'te, gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımın aksamasına neden oldu. Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı 9 ve Karabük'ün ovacık İlçesi'ne bağlı 15 köy olmak üzere 24 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının neden olduğu arızalardan dolayı Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Muharremşah ve Devrek İlçesi'ne bağlı Karakavuz köylerinde haberleşme sağlanamıyor. Bu arada, Trafik Müdürlüğü ekipleri, buzlanma nedeniyle sürücüleri araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarıyorlar. Bazı servis aracı sürücülerinin zincir takmadan yola çıkmaları nedeniyle öğrenci taşıyamamaları ise velilerin tepkisine neden oldu.

SAKARYA

Sakarya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Taraklı, Kocaali, Hendek ve Kapapürçek ilçelerinde toplam 8 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan, karayollarının D-100, E-25 ve TEM otoyolunda ulaşımın aksamaması için gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kar yağışının etkili olduğu Adana'nın Tufanbeyli, Samsun'un Ladik ve Asarcık, Tokat'ın Reşadiye, Trabzon'un Çaykara, Van'ın Gevaş, Konya'nın Bozkır, Yunak ve Ahırlı ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Buralarda eğitim ve öğretime yarın devam edilecek.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 ÖSS'ye başvurular başladı
 Celebrex ilacı toplatılıyor
 'Rüzgâr' tekrar esecek
 Alex'in eşi de kapkaç kurbanı
 Öldürüp başında ağladı
 Üvey anneyi isyan ettiren işkence
 Anne, baba ve kızları trafik kazasında öldü
 Başına çatı düşen kız öldü
 Düğün alayı kana bulandı
 Hastanede zehir sattılar
 Otomobil tutkusu yolları kilitledi
 Kan Bingöl'e sıçradı
 Beş aylık çift şofben kurbanı
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
Tavuklara karşı biraz anlayışlı olalım..
Sofra da bazen...
EMRE AKÖZ
Çöpünüzü sokağa atacaksınız
Eskiden sık kullanılan,...
REFİK DURBAŞ
Bizans'ın çocukları mıyız?
Fransa Cumhurbaşkanı ...
SAVAŞ AY
Bir çocuk maça gitti eve ölüm haberi geldi
Dün gece...
Cenaze dolayısıyla kapalıyız
Cenaze dolayısıyla kapalıyız
Dün Beşiktaş-Ç.Rize maçına evsahipliği yapan İnönü Stadı'nda 1988...
Kayıp Kartal
Kayıp Kartal
Lige havlu atan Beşiktaş, İnönü'de Rize'ye de 2 puan ikram etti.
'Hastane' kavgası
Sendikacılarla Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki polemik, hafta...
Herkes kendi raporundan korksun
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül "CHP'de herkesin hakkında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu