kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş Yönetim Kurulu açıklaması
Akyüz: Yasa çıktı uygulama yok
Nasır: Yapanlar sapık ruhlu
Arınç: Vahşet
Fenerbahçe'den başsağlığı
Dr. Özerk: Hakemler arabulucu olmalı
Atalay:Pahalı bir ibret oldu
Şakar sabaha kadar uyuyamadım
Cavcav:Felaketin habercisi
Güler: Cinayetten herkes sorumlu

Güler: Cinayetten herkes sorumlu

İstanbul Valisi Muammer Güler, BJK İnönü Stadı'nda dün oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında bir kişinin öldürülmesi olayında, pek çok kurumun sorumluluk taşıdığını söyledi..

Vali Muammer Güler, bir gazetecinin, kulüp yöneticilerinin belli kesimlere bedava bilet dağıtması konusunda ne gibi önlemler alınması gerektiğini sorması üzerine, ''Bu konuda, Biletix üzerinden yapılacak bir oto kontrol fikri üzerinde görüş birliğine vardık. Eğer kulüp bilet veriyorsa, numaralı bilet verecek ve bu bilet satılıp da başkaları dışarıda kalmayacak. Görüşmemizde, kulüp başkanlarına bunu da ileteceğim'' dedi.

Muammer Güler, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı'nın ricası üzerine, bugün kulüp temsilcilerinin de katılacağı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının ilk bölümüne katılıp, görüşlerini açıklayacağını bildirdi.

Levent Bıçakcı da kısa açıklamasında, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği her türlü talimatı eksiksiz ve tavizsiz uygulayacaklarını kamuoyuna duyurduklarını ifade etti.

SUÇLU SADECE EMNİYET DEĞİL

Güler, yaşanan durumdan ne Futbol Federasyonu, ne Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, ne de Bakanlığın tek başına sorumlu olduğunu kaydederek, ''Bu olayın çok tarafı var. Kulüp yönetiminden taraftara, spor kamuoyundan basına, bizlere kadar ulaşan boyutu var. Herkes görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli'' dedi. Benzer olayların yaşanmaması ve tribünlerdeki sıkıntıların aşılabilmesi için bir dizi önlemler gerektiğini ifade eden Güler, şöyle devam etti:

''Fazla sayıda bilet satımının, Biletix'te ya da dağıtıldığı merkezlerde önüne geçilmesi gerekiyor. Otomatik geçişlerin, stat kapasitesinin aşıldığı durumlarda kendini kilitlemesi zorunluluğu olmalı. Buna benzer birçok önlem alınabilir. Bu bir fırsattır. Olay kamuoyunda önemli bir infiale yol açmıştır. Buradan çıkarılacak derslerle, daha kalıcı önlemler alınması gerekmektedir. Futbol Federasyonu daha ciddi tedbirler uygulamalı. Bizim de kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyorum.

Tribün kargaşası, fazla sayıda insanın içeri girmesinden kaynaklanıyor. Bu kimin sorumluluğundaysa, hakkında gereği yapılacak. Mesele A, B ya da C takımı değildir. Bu konuda kim eksik yapıyorsa, onun üzerine gideriz.''

GÜLER:KANUNLARA RAĞMEN TRİBÜN KARGAŞASININ TÜMÜYLE ÖNÜNE GEÇİLEMEMİŞTİR

İstanbul Valisi Muammer Güler, Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili, kanunlara rağmen tribünlerde yaşanan olayların önüne geçemediklerini söyledi. Futbol Federasyonu'nun Levent'teki merkezini ziyaret eden ve federasyon başkanı Levent Bıçakcı ile yaklaşık 1,5 saat görüşen Vali Güler, bir iade-i ziyaret olarak planladığı görüşmeyi, BJK İnönü Stadı'nda Cihat Aktaş adlı 16 yaşında bir gencin bıçaklanarak öldürülmesi sonrası öne aldığını, bazı tetkik ve önerilerini görüşme olanağı bulabilmek için böyle bir zamanı tercih ettiğini söyledi.

Yaşanan olayın son derece üzüntü verici olduğunu dile getiren Güler, ''İki grup arasındaki küçük bir kavga, daha sonra bıçaklanarak ölüme sebep oldu. Polisimiz derhal gerekli çalışmaları yürüttü ve olayın failini, kullandığı bıçakla birlikte ele geçirdi. Omuz atma tartışması nedeniyle başlayan kavganın ulaştığı sonuç bu. 1.5-8 santimetrelik bıçağın, ayakkabı içinde stada sokulduğu belirlendi.

Olay sonrası yaptığımız aramalarda, benzer boyutlarda 4-5 bıçak daha bulundu. Ancak bu olayı sadece sporun içinde değil, dışında da sorgulamak gerekir' dedi. Tribünlerin bugün içinde bulunduğu ortamda benzer olayların her zaman yaşanabileceğine dikkat çeken Güler, şöyle devam etti:

'İNSANLARIN GRUPLAR TARAFINDAN TACİZ EDİLMESİNE GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİL'

'Bu tribün kargaşası artık bilinen bir vakadır. Kanunlara rağmen bir türlü tümüyle önüne geçilememiştir. Maalesef tribünlere
kapasitesinin üzerinde seyirci alınmasından veya aldırılmasından kaynaklanmaktadır. Futbol Federasyonu'nun bu konuda tribün
merdivenlerinin boş tutulmaması halinde maçın başlatılmaması kararını çok olumlu buluyorum. Spor müsabakasını izlemek için gelen birçok insanın, çok küçük gruplar tarafından taciz edilmesine gönlümüz razı olmamaktadır. Stattaki güvenlik önlemlerinin alınmasında kamera sisteminin çok önemli etkileri olacağını düşünüyoruz. Ancak şu an kullanılan kamera sistemleri, önlemleri tam olarak almamıza yetmiyor. Futbol Federasyonu'ndan, İstanbul'da süper lig maçlarının oynanacağı
statlarda bu kamera sisteminin kendileri tarafından kurulması önerisini getiriyoruz. Statların, tamamen tek merkezde izlenebileceği bir sistem gerekli.'
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Cenaze dolayısıyla kapalıyız
 Kayıp Kartal
 En iyi Fener
 15 milyarlık ceza!
 Hagi'nin listesi
 Aslanlar gibi
 Memo&Hido işbaşında
 Sıra Vitaly'de
 Antep hep 'Gazi'
 Horoz Aydın'landı
 A.Gücü oruç açtı
 Gençler fren yaptı
 Koltuk sevdası
 Elazığ-Kocaeli: 2-1
 Adana-Bursa: 1-2
 İstanbul B.- Karşıyaka: 2-1
 Mersin İ.Y.- Y. Yozgat: 2-2
 Mardin- Dardanel: 0-0
 Antalya- Erciyes: 3-3
 Hem attı hem kurtardı
 Nihat mucize yarattı
 Bayern zirveye çıktı
 Porto'ya acı yenilgi
 Washington rekor kırdı
 Günün İçinden
 Maksat spor olsun
 Haftanın Programı
 Skorbord
AHMET ÇAKAR
Bosque'nin yanlışları
Beşiktaşlılar üzülmesin. Aslında...
KAZIM KANAT
Futbol bir kenara!
Müthiş üzgünüm... Sanki içim kanıyor...
RECEP GİRGİN
Miss Sural ve Sadak
1.AYAK: Sevdiği pist ve...
Kara kış etkili oldu kar köy yollarını kesti
Kara kış etkili oldu kar köy yollarını kesti
Soğuk ve yağışlı hava, Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altına...
Hastalar dertli doktorlar ondan daha çok dertli
Hastalar dertli doktorlar ondan daha çok dertli
İstanbul'da dokuz hastaneyi dolaşıp insan öğüten sağlık sistemine...
BM'den 'nişanlı'
BM'den 'nişanlı'
Birleşmiş Milletler (BM) örgütünün hayır kampanyalarına katılanlara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.