kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir oyuncak, küçük bir kalp ve kocaman bir gülümseme
Bir oyuncak, küçük bir kalp ve kocaman bir gülümseme
Yeni yılda iki yeni ürün

Bir oyuncak, küçük bir kalp ve kocaman bir gülümseme

Dünyaca ünlü Starbucks, geçtiğimiz sene başlattığı Kardeş Okullar Projesi ile yardıma muhtaç çocukları sevindiriyor. Ayrıca, 16 Starbucks mağazasında toplanacak oyuncaklar, ihtiyacı olan çocuklara yılbaşında hediye olarak verilecek.

Dünyaya yayılmış 8 bin şubesi ile kahveyi layığıyla sunan Starbucks, açıldığı günden beri bizlerin de gözdesi haline geldi. Starbucks, birbirinden lezzetli kahveleri, frappuccino'ları, lezzetli muffin'ları, tatlıları ve sandviçleri ile her yaştan insanı kendine çekiyor. Dünyanın en lezzetli kahve çekirdeklerini damaklarımıza taşıyan Starbucks, İstanbul'da 15 ve Ankara'da iki tane olmak üzere, Türkiye'de 17 noktada hizmet veriyor. Bir yıl içinde hızlı bir büyüme sağlayan Starbucks, bu başarısına sosyal sorumluğu da ekleyerek, geçen sene başlattığı 'Kardeş Okullar Projesi' ile ihtiyacı olan okullara yardım ediyor.

'BU BÜYÜME KAÇINILMAZDI'
1971 yılında Seattle'da açılan ilk mağazasıyla kahveseverlere 'merhaba' diyen Starbucks, bugün dünyanın hemen hemen her ülkesinde yer alıyor. Ülkemizde de geçen sene ilk kez Bağdat Caddesi'ndeki mağazasıyla hizmet vermeye başlayan Starbucks, bir yıl içerisinde 16 mağaza daha açtı. Bu hızlı büyüme için Shaya Kahve Sanayi ve Tic. A.Ş.'den Starbucks Bölüm Direktörü Kılıç Arslantürk şu yorumu yapıyor: "Starbucks dünyanın en iyi kahve markası. Dünyanın en iyi kahvelerini sunduğumuza inanıyoruz. Türkiye'deki mağazalarımızda da Starbucks'ın müşterilerine hissettirmeyi amaçladığı üçüncü adres vurgusunu hem hizmet standartlarımızla, hem çalışanlarımızla, hem de mağaza ortamımızla birebir sağlayabildiğimize inanıyoruz. Bu özelliklerle, bu büyüme kaçınılmazdı." Starbucks kahve üreten ülkelere verdiği destekle de tanınıyor. Kahve yetiştiren ülkelerde, özellikle de ekonomisi iyi olmayan ülkelerde, şartları iyileştirmek adına Starbucks bazı projeler geliştiriyor.

İHTİYACI OLANA DESTEK
Ülkemizde de bu bilinçle çalışan Starbucks, her mağazasına birer kardeş okul seçerek, maddi anlamda yardıma muhtaç okul ve öğrencilerine destek veriyor. Bu projeyi Starbucks Pazarlama Müdürü Gülben Tuncaakar şöyle anlatıyor: "Biz geçen seneden beri her mağazamız için bir tane okul belirlemeye çalışıyoruz. Her mağazamızda sosyal sorumluluktan sorumlu arkadaşlarımız oluyor. Öncelikle çalışanların içinden oluyor, o olmazsa her mağazada sosyal sorumluluk temsilcisi en az bir kişi muhakkak oluyor. Kardeş okullarda Milli Eğitim'le direkt çalışıyoruz, onların bize önerdiği bir okul listesi olabiliyor. Yardımlar, mağazalardaki partnerlerimizin iletişimi doğrultusunda yapılıyor. İlk kez geçen yılbaşında başladık; oyuncak toplayarak, kardeş okullarımızda eşit olarak dağıttık. Bizim arzumuz; okulların ihtiyaç duyabileceği fiziksel destekleri verebilmek." Geçen sene bir de kitap toplama kampanyası düzenleyen Starbucks, mağazalarda toplanan kitapları yardıma ihtiyacı olan öğrencilere göndererek, bu projeyi geliştirdi. Okulların fiziksel ihtiyaçları ile öğrencilerin eksik araç ve gereçleri konusunda destek veren bu projede, Starbucks'ın çalışanları gönüllü olarak bizzat kendileri de çalışıyor. Bir okulun sıralarını zımparaladıklarını söyleyen Tuncaakar, bir okulun boyanması gerekiyorsa, o okula boya temin ettiklerini de belirtiyor.

OYUNCAK TOPLANIYOR
Starbucks bu yılbaşı için de yine oyuncak toplama kampanyası yürütüyor. "Bir Oyuncak, Küçük Bir Kalp, Kocaman Bir Gülümseme" adıyla yürütülen etkinlikte, 16 Starbucks mağazasında toplanacak oyuncaklar, yine ihtiyacı olan çocuklara yılbaşında hediye edilecek. Kampanya için Starbucks'lardaki sosyal sorumlu temsilcilerden bilgi alabilirsiniz. Kılıç Arslantürk, bu projeye katılmak isteyen şirketlerin de kendileriyle temasa geçebileceklerini belirtiyor.

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sekstroloji ile kadınların gizli fantezi dünyasını keşfedin
 Bebek Ten'i kadar yumuşak
 Mirage'da mobilyalar kişiye özel
 AÇEV'den anne adaylarına mektup var
 Eğlencenin sonu yok
 Ölümsüz Kareler
 Kocaeli'ne şöhret yağdı
 Azralı reklama ödül
 Berna'nın Ada'sı da oyuncu oldu
 Sosyetenin tarz sahibi kadınları
 İşte liste başı ilk 10 elmas
 40 yıldır Las Vegas'ta olan yarışma İstanbul'da
 Özgentürk: Hayata dair her şey bu filmde
 Operacılar ÇYDD için bugün AKM'de
HAKAN & UTKU
TRT'de marjinal bir yılbaşı eğlence gecesi
TRT'nin...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, AIDS ve...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Lahana küpü
Isıtılmış yağda...
Yaramaz çocuk daha mı zeki
Yaramaz çocuk daha mı zeki
Yaşıtlarına ya da anne babasına vuran, saldırgan davranışlar gösteren...
Ninelik rötuşu!
Ninelik rötuşu!
Ender Mermerci, doğum günü 1 Ekim'de torunu Alexander Ata'yı...
'360İstanbul'a yıldız yağacak!
'360İstanbul'a yıldız yağacak!
Number One TV'nin ortağı Ömer Karacan, Beyoğlu'ndaki Mısır...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.