kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ERDOĞANDAN İNGİLİZ TIMESA: DİNİ TERÖR SALDIRILARI ARTAR Başbakan Erdoğan, Independent gazetesine yaptığı açıklamada AB üyeliği uygarlıklara uyum getirecek. Bu asrın projesi derken Timesa da AB, bir Hıristiyan kulübü olarak kalmayı seçerse dini terör saldırıları artar. Ve AB bunun bedelini çok ağır öder diye konuştu.
Dünyanın gündemi Türkiye
Bizi en çok İspanya istiyor

Manşet Türkiye

Avrupa kamuoyu ve medyası 17 Aralık’ta bitecek en sıcak haftada neredeyse sadece Türkiye tartışıp Türkiye konuşuyor.

Nereye tıklansa gündem Türkiye
ABD ve Avrupa basınının manşetlerinde ya da birinci sayfalarında hep Türkiye var. İnternet haber arama motorlarının en yüklü dosyaları,en kalabalık sayfaları da yine aynı.

Fransa: Ermeni trajedisini tanıyın
'Müzakere başlar' diyen Fransa Dışişleri Bakanı'ndan son dakika açıklaması: Türkiye Ermeni trajedisini tanımalı. Ankara 'soykırım tanınmalı' diye algılanan açıklamaya temkinli.

Sıcak ülkelerin desteği ısıtıyor
Son yapılan bir anket Türkiye'nin AB üyeliğine en sıcak bakan ülkelerin İspanya ve İtalya olduğunu ortaya koydu: Yüzde 65 ve yüzde 49. Fransa'da bu destek yüzde 39.


Dünyanın gündemi Türkiye

Türkiye AB'yi, dünya basını Türkiye'nin AB yolunu konuşuyor. İki haftada Türkiye ile ilgili binlerce haber dünya gazetelerinde yer buldu.

Kritik kararın açıklanacağı Avrupa Birliği 17 Aralık zirvesine sadece 3 gün kaldı. Ancak zirve öncesinde iki haftadır Avrupa basının neredeyse tümünde, dünya basının da önde gelen gazetelerinin çoğunda ilk haberler hep Türkiye... Çoğu kez gazete manşetlerine taşınan Türkiye haberlerinde tarih alınıp alınmayacağı, hangi tarihin nasıl verileceği, imtiyazlı ortaklık olup olmayacağı, hangi ülkenin ne istediği, kulislerde nelerin konuşulduğu yazılıp çiziliyor. Örneğin http://news.google.com adresine İngilizce'de Türkiye demek olan "Turkey" yazınca; iki haftalık bir süre içinde yayımlanmış olmak kaydıyla her birinde ortalama 30 gazeteden haber başlığı olan yaklaşık 40 sayfa çıkıyor. Bir başka haber arama sitesi olan http://dailynews. yahoo.com adresine işlemi yaptığınızda ise karşınıza toplamda 1749 adet haber geliyor. Bunlar da dünyanın dört birALMANYADAN Alman basını da Türkiye haberlerine geniş yer verdi. Haberleri internet sitelerinde görebilirsiniz.yanındaki ülkelerde son dönemde yayımlanmış haberler. Yine aynı şeyi bu kez de www.worldnews.com adresinde, her türlü dilde arama yaparak tekrarlayabilirsiniz. Arama sonunda karşınıza her birinde 10 başlık olmak kaydıyla toplam 293 sayfa haber çıkıyor... İşte iki haftadır manşetlerini, birinci sayfalarını ya da baş yazılarını Türkiye'ye arayan gazetelerden dünün son Türkiye haberleri:

AMERİKA CNN: Türkiye'nin AB girişimi mercek altında. Türkiye'nin reform sürecinde geri adım atmasını önlemek için AB yetkilileri müzakerinin bitişi için bir süre belirlemedi.

Herald Tribune: Türkiye AB konusunda ümitli. Erdoğan, Ankara'nın demokratik dönüşümünü sürdürme sözü veriyor.

Washington Post: Türkiye AB'ye girme müzakereleri kapsamında Kuzey Kıbrıs'tan çekilme konusunu değerlendiriyor.

İNGİLTERE Times: Türk lider (Başbakan Erdoğan) eğer AB üyeliklerini reddederse terör dalgasıolabileceği uyarısında bulunuyor. AB ülkeleri, Türkiye nüfusunun birliği batıracağından korkuyor.

Guardian: İnsan hakları konusundaki sicili Türkiye'nin AB ümitlerini bulandırıyor.

Financial Times: (başyazı) Türkiye için karar anı geldi. AB, Ankara'ya verdiği sözleri tutmalı. Türkiye aracılığıyla Batı ile İslam arasındaki köprülerin tamir edilmesi de önemli bir hedef olarak görülmeli. İmtiyazlık ortaklık önerilmesi samimiyetsizlik göstergesi olacak. Türkiye olmazsa AB yarım kalır. AB aşırı uçtaki Müslüman ve Hıristiyanlar'ın kışkırtıcılığını yaptığı medeniyetler çatışmasıyla karşı karşıya gelecek.

FRANSA
Le Figaro:
Avrupa halkları, Türkiye'ye destek veren liderleri gibi düşünmüyor. Erdoğan, Fransızlar'ın değişmesini ümit ediyor. Zirve arifesinde çok çarpıcı bir soğukkanlılığa sahip. Müzakerelerin başlangıç tarihi dışındaki her konuda liderler arasında görüş birliği sağlandı.

Liberation: Türkiye için karar haftası. KıbrısKAPAK TÜRKİYE Fransada bu haftaki dergi kapağı: Türklerden korkmak gerekir mi?yüzünden zirvede son dakikada bir kriz çıkabilir. AB diplomatları bu konuda ara formül bulmak için çalışıyor.

Le Monde: (Fransız aydınlarının mektubu) Türkiye'nin üyeliği, ABD'nin Ortadoğu'da yaptığının aksine İslam dünyasıyla yakınlaşma fırsatı sunacak. Yüksek sesle Avrupa'nın dünya siyasetinde rol oynaması gerektiğini söylemeliyiz. Bunun için de Türkiye'nin üyeliği hayati önem taşıyor.

France Soir: Trükiye konusu Fransız siyasetini ikiye böldü. Olumsuzluklara rağmen Müslüman, modern, laik ve Arap dünyasına örnek olacak Türkiye'ye Ap kapıları kapatılmamalı.

ALMANYA
Bild:
(Başbakan'la röportaj yaptı) Erdoğan, "Tüm koşulları yerine getirdik. Avrupalılar hala tereddüt ediyor. Bu ayrımclıktır" diyor.

Die Welt: Erdoğan'ın AB ve Alman muhalefetini hedef alan çıkışı, Türkiye ile AB'nin birlikte olamayacağını kanıtlıyor. Türkiye, üye olmadan önce ne kadar değişmesigerektiğinin farkında değil.

Sueddeutsche Zeitung: Türkiye büyük bir iç dönüşüm geçiriyor. Sivil toplum uyandı. Siyasi tabular yıkılıyor. AB liderleri yeşil ışık yakarak bu sürece ivme kazandırabilir. Kesin üyelik hedefiyle müzakereler başlamalı.

HOLLANDA
Expatica:
Türkiye katılırsa AB'nin nüfusu yarım milyarı geçecek. AB liderlerinin tarih verilmesini onaylaması bekleniyor.

İSPANYA
El Pais:
Zirvede Türkiye'ye yeşil ışık yakılacak. Ankara-Brüksel hattındaki gerilim tırmanıyor. Güçlü ve demokratik bir Trükiye'nin varlığı AB'ye ayrı bir güc kazandıracak. Korkuların silinmesi için yeterince zaman olacak.

İSVİÇRE
SwissInfo:
Türkiye'nin üyeliğine Fransızlar ve Almanlar karşı çıkıyor. AB yetkilileri 25 liderin müzakere için tarih vereceğinden emin.

PAKİSTAN
Daily Times:
Türkiye'nin AB karar haftası korkularla başladı. Türk liderler ayrımcılık yapıldığını dile getiriyor.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Komando albay müdür olunca İETT'den ayrıldım
 Hem molla hem cengaver!
 'Gelenekler kadına engel'
 Kıyım! 1.5 milyon meşe ağacını odun yaptılar!
 'Mihrab'ı alan yaşadı
 Son dersinde ölüme gitti...
 Sınav gerginliği: 55 kişi gözaltında
 Ankara polisine 'G.O.R.A.' ödülü
ERDAL ŞAFAK
Bir seçim öyküsü
AB faktörünün bir...
ALİ KIRCA
Merdiven boşluğu!
Her şey bu kadar kolaydı yani...
ÖMER LÜTFİ METE
Köyün en büyük yalancısı
Malazgirt Zaferi, İstanbul'un...
UMUR TALU
Farklılık hazmı
Bugüne kadar hep, "Avrupalı...
ERGUN BABAHAN
Amerika'dan mesajlar
Türkiye-Amerika ilişkileri, Irak...
Hitler'e Türk işi astroloji tuzağı
Alman diktatörün zaafı olan astrolojiyi kullanan İngilizler, Türkiye...
Dioksinle zehirlenen muhalif Yuşçenko giderek kararıyor!
Doktorların muhalif lider Viktor Yuşçenko'nun "kesinlikle"...
196 gramlık uğur
196 gramlık uğur
G.Saray'a derbi zaferini yaşatan Necati, iki haftadır tüy gibi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu