kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Ozan'ı çok beğeniyorum...

Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir

Akman 'Bir İstanbul Masalı'nda neler olacağıyla ilgili de şunları söylüyor: Ben Demir'in Esma'yı unutucağını sanmam!... Genç oyuncu Seda Akman, yeni neslin kuralcı olmadığını vurguluyor: Öpüşme ve sevişme sahneleri sorun edilmemeli.

atv'nin sevilen dizisi 'Bir İstanbul Masalı'nda Demir Arhan'ın çılgın sevgilisi Pelin'i canlandıran Seda Akman, ilginç bir yaşam öyküsüne sahip... 98 'de katıldığı bir güzellik yarışmasında derece aldığı halde, sigortacılık yapmaya devam eden Akman'ın barmeidlik deneyimi de olmuş. Reklam filmleriyle kamera tecrübesi edinen genç oyuncuyu ilk keşfeden kişi ise Uğur Yücel...

ADINDAN ÇOK SÖZ ETTİRECEK
'Bir İstanbul Masalı'ndaki Pelin karakteriyle geniş kitlelerce tanınan Seda Akman, Teoman'ın yönettiği 'Balans ve Manevra' filmindeki cesur sahneleriyle adından daha çok söz ettirecek... Dream TV'de VJ'lik yapan ve yaz aylarında bikiniyle sunduğu programlarla da dikkat çeken Akman'a hakkında merak edilenleri sorduk...

* Oyunculuktan önce ne yapıyordunuz? Ankara'da yaşarken İstanbul'da bir güzellik yarışmasına katıldım. Çok ilginçti. Kısa saçlı olduğum halde beni 'Palmolive Güzeli' seçtiler. Tacımı veren Berna Laçin'e bile saçlarım kısa olduğu halde neden beni seçtiklerini sordum. O da bana, "Olsun benim de saçlarım kısa" demişti...

'İSTANBUL'A GELMEK İSTEMEDİM'

* Merak edip sormadınız mı neden seçildiğinizi?
Sordum... "Bizim için saçının uzunluğu veya kısalığı önemli değil. Sadece şampuanlarımız değil başka ürünlerimiz de var" dediler. Onlar için doğallık, gülüş, bakış önemliymiş. Bir bütün olarak bakmışlar. Benimle Şenay Akay arasında kalmışlar...

* Bu yarışmadan sonra çok uzun süre ortalarda görünmediniz. Neler yapıyordunuz? İçimden İstanbul'a yerleşmek gelmedi. Zaten Ankara'da bir sigorta şirketinde çalışıyordum. Ona devam ettim. Çok keyifliydi. İşimin saatlerini kendim yönlendiriyordum. Gelirimi bile belirleyebiliyordum. İstanbul'da kalsaydım belki de hiçbir şeyi düşünmeden kabul edecektim. Daha 20 yaşındaydım ve yanlış kararlar verebilirdim.

* Tescilli bir güzel olmanın sigortacılığınıza olumlu ya da olumsuz etkisi oldu mu? Bir bankanın genel müdürüyle görüşmeye gitmiştim. İşe de pek hakim değildim o dönem. Adam, "Bırak sigortayı, gel akşam yemeğe çıkalım" dedi. Ama ona rağmen işten soğumadım. Her cins insan var ve onlarla baş edebilirdim.

'BUNUN CESARETLE İLGİSİ YOK'

* Oyunculuğa nasıl başladınız?
1.5 yıl önce 'Yazı Tura' filmiyle başladı oyunculuk maceram. Onun öncesinde hayaldi benim için. Reklam filmlerinde oynamıştım. Uğur Yücel beni reklam filminden görmüş. Çağırdı, prova yaptık. Beni seçti. Çok gurur duydum. Kenan İmirzalıoğlu'nun sevgilisini oynadım. Ucundan köşesinden de olsa öyle bir projede yer almak, Uğur Yücel ile çalışmış olmak çok gurur verici. Hemen arkasından da 'Ölümsüz Aşk' adlı dizide oynadım. Orada da Şebnem Dönmez'in fahişe arkadaşını canlandırdım.

* Öpüşme ve sevişme sahnelerine 'hayır' demeyişinizin nedeni cesaretiniz mi? Bunun cesaretle hiç alakası yok. Ben doğru olduğuna inandığım şeyleri yapıyorum. Bir insan sokakta soyunursa, hem cesurdur hem de deli. Ben böyle bir şey yapmıyorum. Benim yer aldığım projenin konsepti neyse onu yerine getiriyorum. 'Ben göğsümü açmam' diyen oyuncu değildir.

* Bazı oyuncuların kuralları vardır da... Çok yanlış bunlar. Dünya sinemasına baktığınız zaman böyle bir şey yok. Yeni jenerasyon olaya bu gözle bakmıyor. Bunun bir rol olduğunu, gerçek olmadığını herkes anlamalı. Bunları aşmalıyız. Bir projeyi beğenmeyebilirsiniz, parasını az bulabilirsiniz. Ama içinde sevişme, öpüşme sahnesi var diye reddetmek çok saçma.

* Aynı zamanda da Dream TV'de VJ'siniz. Bikiniyle sunduğunuz programlar çok konuşuldu... O yazlık bir programdı. İstanbul'a yakın beach'leri dolaşıyordum. Her yerde bikinili değildim. Mesela Bodrum Barlar Sokağı'nda bikiniyle dolaşmıyordum. Ama deniz kıyısında plajda bikiniliydim. Orada herkes öyleydi. Bazıları röportajdan utanıp kaçıyordu.

* 'Bir İstanbul Masalı'ndaki Pelin rolünüz çok beğeniliyor. Pelin'i anlamakta güçlük çekiyor insanlar. Pelin nasıl bir karakter? Pelin zengin bir ailenin kızı. Radyoda DJ'lik yapıyor. Rallici ve arabaları da çok seviyor. Nişantaşı'nda oturuyor ama bisiklete biniyor. Delikanlı bir kız. Ardında da duygusallık yatıyor. Demir'e karşı bir şeyler hissediyor ama onları rahatlıkla dile getiremiyor. İlişkiye dair korkuları var.

'SADECE SEMPATİĞİM'

* Demir ile Pelin'in ilişkisi nereye gidiyor?
Demir'in Esma'yı unutacağını sanmıyorum. Bunlar benim tahminlerim. Biz ancak iki bölüm sonrasını biliyoruz. Bizim bildiklerimizi söylememiz de yasak.

* Benzer yönleriniz var mı Pelin'le? Kıyafetlerimiz, yaşam tarzımız benziyor ama ben erkek arkadaşıma öyle davranmam. Gerçek hayatta bir tamirciyle evlenmeme benim ailem karşı çıkmaz zaten. Arabalar konusunda da Pelin gibi değilim. Aksine hiç ilgim yok.

* Kendinizi seksi ve güzel buluyor musunuz? Kendimi ne güzel ne de seksi buluyorum. Kendimi sadece sempatik ve farklı buluyorum, o kadar.

ZAFER AKBAŞ MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Harç bitti yapı paydos!
 Her yerim gıcır gıcır
 Özcan'ın çıtırı gelin oldu
 Davetlerin gözde çifti
Türkçe seslendirme ayağa düştü!
Türkçe seslendirme ayağa düştü!
Yabancı filmleri kendi dilinde seslendiren en iyi ülke olan...
Balıklar ruhsal anlamda kendilerini aşacak...
Balıklar ruhsal anlamda kendilerini aşacak...
Yeni yılda kariyer gelişmelerine açık olacak olan Balıklar, aşk ve...
Mortgage
2005 yılında yasal düzenlemeler tamamlanırsa ipoteğe dayalı, kira...
CMUK (Ceza Muhakemesi Kanunu)
TBMM Genel Kurulu’nda, Ceza Muhakemesi Kanunu Tasarısı maddelerinin...
Dünya Engelliler Günü
Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, nüfusun yüzde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.