kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yabancı annenin kalbi kimsesizler için atıyor
Yabancı annenin kalbi kimsesizler için atıyor
'Devam etmeyecek olan hiç başlamasın'

Yabancı annenin kalbi kimsesizler için atıyor

SHÇEK ve bağlı yuvalarda uzun zamandır devam eden gönüllü annelik uygulaması, eşlerinin işleri nedeniyle İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu kadınları kimsesiz yüreklerle buluşturdu. Bahçelievler Çocuk Yuvası'nda 'anne' olan Julia, Hsne ve Myunghee, çocuklarla sevgi' diliyle anlaşıyor.

Gönüllü annelik uygulaması, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve bağlı çocuk yuvalarında uzun süredir devam eden bir program. Aile ortamından ve anne sevgisinden uzak yaşayan 0-6 yaş grubu çocuklara daha fazla ilgi, şefkat ve anne sıcaklığı götürmeyi hedefleyen uygulamada; gönüllü sayısı henüz istenilen seviyede olmasa da gönüllü anneler arasında yabancı uyruklular bile var. Düzenli olarak Bahçelievler Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden, gönüllü annelere ihtiyaç olduğunu öğrenen bir grup yabancı kadın, ilgiye ve sevgiye muhtaç çocukların annelik özlemini biraz olsun giderebilmek için çalışıyor Almanya, İngiltere, Amerika ve Kore'den gelerek eşlerinin işleri nedeniyle İstanbul'da yaşayan gönüllü anneler, yuvada görev aldıkları saatler içinde çocukların yemeğini yediriyor, bezlerini değiştiriyor, oyunlar oynayıp sevgi dolu yüreklerini çocuklara açıyorlar. Çoğu evli ve çocuk sahibi olan gönüllüler, programa katılmaları konusunda eşlerinden ve çocuklarından büyük destek gördüklerini söylüyorlar.

TAYVANLI DU CHAN: BURAYA DAHA ÇOK GÖNÜLLÜ LAZIM
Hsne Du Chan 55 yaşında. Bankacı kocasıyla birlikte Tayvan'dan gelmiş İstanbul'a. 28 yaşındaki oğlu ve 22 yaşındaki kızı ise İngiltere'de yaşıyor. Kocasının işi dolayısıyla üç yıldan beri Türkiye'de olduğunu belirten Du Chan, çocukları Türkiye'ye geldiğinde onları da yuvaya götüreceğini söylüyor. Boş vaktini iyi bir şekilde değerlendirmek için gönüllü anneliğe başladığını ifade eden Du Chan, "Düşündüm ki, çocuk bakmak için çok yaşlı değilim. Yetim çocuklar için ben de birşeyler yapabilirim. Bu çocukların şimdi alacakları ilgi ve sevgi, onların gelecekteki yaşamlarını belirleyecek. Daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Ben gücüm yettiğince gönüllü anne olmaya devam edeceğim" diye konuşuyor.

ALMAN JULIA: İLGİYE VE ŞEFKATE İHTİYAÇLARI VAR
Almanya'dan birkaç ay önce gelen 44 yaşındaki avukat ve ressam Julia Latein Kimming, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine yuvada çalışmaya başlamış. 19 ve 13 yaşlarında iki oğul sahibi, eşi Dünya Bankası'nın İstanbul ayağında görevli bir ekonomist olan Kimming, şunları söylüyor: "Bu tür bir çalışmanın yetim çocuklar için faydası büyük bence. Çocuklarla iletişim içinde olmak, onlar adına birşeyler yapabilmek çok önemli. Benim psikolojim üzerinde de olumlu etkilerini gözlüyorum. Bu çocukların ilgi ve şefkate ihtiyaçları var. Bazen kendi çocuklarımı da buraya getiriyorum. Onlar için önemli bir hayat tecrübesi çünkü. Çocuklarım da, ben de burada yaptığımız şeylerden keyif alıyoruz. Kimsesiz çocuklar kendileriyle yakından ilgilenen, sevgi ve ilgi gösteren annelere ihtiyaç duyuyorlar. Öksüz çocuklar için ten teması hayati önem taşıyor."

KORELİ SCHWARZ: AİLEM BENİMLE GURUR DUYUYOR
Myunghee Ryu Schwarz da geçtiğimiz yıl İstanbul'a gelmiş. Koreli olan Schwarz'ın 9 yaşında bir kız çocuğu var, kocası ise Alman Konsolosluğu'nda görevli. Gönüllü anneliği arkadaşlarından duymuş. Önce yuvaya gidip çocukları, kaldıkları ortamı incelemiş. "Gerçekten sevgiye muhtaç olduklarını gördüm. Kapıdan girdiğiniz anda size doğru koşup sarılmak istiyorlar" diyen Schwarz şöyle konuşuyor: "İstanbul'da kaldığım sürece buraya gelmeye devam edeceğim. Bu konuda en büyük destek kızımdan geliyor. Bazen yorgun olduğumu söylediğimde 'Hayır anne, sana ihtiyaçları var, gitmek zorundasın' diyor. Kızım da tatillerde benimle birlikte gelip, çocuklarla oyunlar oynuyor. Ailem benimle gurur duyuyor."

Gönüllü anne olmak isteyenlerin nüfus cüzdanı sureti, ikametgah, savcılıktan sabıka kaydı, 2 fotoğraf ve bulaşıcı hastalıkları olmadığına dair belgeyle İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurmaları gerekiyor.

Gönül KORKUT / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 5 yıldızlı yılbaşı eğlenceleri
 İngiliz çocuklar şöhret ve mutlu aile istiyor
 Denge kurmak şart
 Aşklarının sonu tek celselik oldu
 M.Ali de Okan da evlilik yolunda
 Soğuktan tir tir titredi
 Kimse o yüzüğü elimden alamazdı
 Gençlik SMS'le iletişim kuruyor
 Problemli evliliklerde 'çocuk' faktörü
HAKAN & UTKU
Uykusuz her gece
(Karı koca yatakta yatarlarken adam...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mantarlı ravyoli
Unun ortasını...
Uzmanlar her bel fıtığı olanı ameliyat masasına yatırmıyor
Uzmanlar her bel fıtığı olanı ameliyat masasına yatırmıyor
Uzmanlar, bel ağrılarının ancak yüzde üçünün ameliyat gerektiren bel...
Yüz akupunkturu ile botoksa elveda
Yüz akupunkturu ile botoksa elveda
Uzakdoğu tedavi yöntemi akupunktur artık genç görünmek isteyenlerin...
Penelope kendini tutamadı!
Penelope kendini tutamadı!
İspanyol yıldız Penelope Cruz, Meksikalı güzel Salma Hayek'in...
Sevgilisi hamile mi?
Sevgilisi hamile mi?
Ünlü aktör Ben Affleck, sevgilisi Jennifer Garner'le mutlu sona doğru...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.