kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HALEPTE SEMAH GÖSTERİSİ İZLEDİ: BAŞBAKAN ERDOĞAN, Şamdan sonra geldiği Halepte Suriye müziklerinin seslendirildiği geceye katıldı. Erdoğan semah gösterisi yapan küçük çocuğu yanaklarından öptü. Başbakan ve beraberindekiler gece yurda döndü.
Suriye'de İsrail sürprizi
Arap mutfağı diyeti bozdurdu

Suriye'de İsrail sürprizi

Suriye Devlet Başkanı, İsrail'le Suriye arasındaki ihtilafın çözümünde Erdoğan'dan öncü rol istedi. Erdoğan kabul etti ve Gül'ün İsrail'e gideceğini, uygun olursa kendisinin de gidebileceğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye gezisinin ikinci gününde, programda olmadığı halde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ikinci kez bir araya geldi. Sürpriz görüşme sabah kahvaltısında yapıldı ve Türkiye'nin Suriye-İsrail arasındaki sorunların çözümünde arabuluculuk rolü üstlenmesi isteği bir kez daha gündeme geldi. Başbakan'ın Suriye gezisinin ikinci günü, sürpriz bir programla başladı. Daha önce biraraya gelmelerine karşın, Suriye Devlet Başkanı Esad, dün sabah da Erdoğan'ı çalışma ofisinde kahvaltıya davet etti. Kahvaltı yaklaşık iki saat sürdü. Erdoğan'ın Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun tercümanlığındaki görüşmede, Görüşmede Irak ve Filistin'de yapılacak seçimler ile bölgedeki barış süreci ayrıntılı olarak ele alındı. Esad, İsrail ile Suriye arasındaki ihtilafı gündeme getirerek, Türkiye'nin bölgesel sorunların çözümünde öncü rol oynamasının ve Suriye ile yakın işbirliğine gitmesinin bölge barışının tesis edilmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

GÜL, İSRAİL'E
Erdoğan da, ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, 'arabuluculuk' sinyali verdi. Erdoğan ve Esad, Filistin- İsrail gerginliğinin çözümünde, iki ülkenin inisiyatif üstlenebileceğini kayda geçirdi. Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 4-5 Ocak'ta İsrail ve Filistin'e gideceğini söyledi.

"BEN KASIMPAŞALI'YIM"
Erdoğan'ın Esad'la görüşmesi sürerken, Esad'ın eşi Esma Hanım da kendi kullandığı otomobille, Erdoğanlar'ın kaldığı Meridien Otel'e gelerek Emine Hanım ve kızı Sümeyye'yi aldı. Emine Hanım ön koltuğa, Sümeyye ise arka koltuğa oturdu ve Esma Hanım'la gün boyu şehrin tarihi mekanlarını gezdiler. Türk diplomatlar, Esma Esad'ın 17 Aralık'ta doğum yaptığını, lohusadöneminde olduğu halde, Emine Erdoğan ile yakından ilgilenmesinin önemli bir jest olduğunu belirttiler. Erdoğan da kahvaltının ardından, Devlet Bakanı Doktor Muhammed Yahya Kharrat'ın eşliğinde Meçhul Asker Anıtı, Selahaddin Eyyübi Türbesi, 1. Dünya Savaşı'nda Mart 1914'te şehit olan iki üsteğmen ile bir yüzbaşının yattığı İlk Türk Hava Şehitliği'ni gezdi. Erdoğan, Emevi Camisi'ni gezerken de, 85 yaşındaki imam Abdulrezzak El Halebi ile de sohbet eden Erdoğan kendisine, "Nerelisin?" diye soran Halebi'ye, "Kasımpaşalı'yım. İstanbul'u bilir misin?" diye soruyla karşılık verdi. Halebi ise, "Hem de çok iyi bilirim. İstanbul'un her tarafını karış karış dolaştım" dedi. Erdoğan'a, Emevi Camii'ni ziyareti sırasında Kur'anı-kerim hediye edildi.

8 MİLYON EURO'LUK ANLAŞMA
Başbakan Erdoğan'ın Suriye programı dün Halep'te devam etti. Erdoğan, Halep Valisi'nin onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu'nun Kültür Bölümü'nü açtı. Erdoğan ve Suriye başbakanı Otri sergiyi gezerken ikram edilen baklavayı kendi elleriyle birbirlerine yedirdiler. Türk heyetine Mevlevi müziğinden oluşan bir konser verildi. Erdoğan'a konser öncesinde Mevlevi cüppesi giydirildi. Başbakan Erdoğan'ın Suriye ziyareti meyvelerini de vermeye başladı. Başbakan Erdoğan ile Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri'nin huzurunda Türk işadamı Osman Şahan ile Suriye Elektrik İdaresi arasında 8 milyon Euroluk anlaşmaya onay verildi. Anlaşma uyarınca, Türk şirketi, Suriye'de galvaniz ve elektrik şebekesi alt yapı ürünlerine ilişkin bir fabrika kuracak.

Ergun AKSOY - Bülent AYDEMİR / ŞAM

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Kıbrıs'ı uzlaşmayla çözeceğiz
 Anmaya değil kavgaya geldiler
 CHP'den türban çıkışı
 "Kahraman olurduk"
 Dışişleri'ne 'gençlik' davası
 Milletvekilleri de Musul'u 'not etti'
 Hoca'nın özgürlüğü doktorlara bağlı
 Uzan 'sanık' ifadesi verdi
 Noel Bayramı için Sezer'den kutlama
 İranlı Bakan Irak'ı görüşmeye geliyor
MUHARREM SARIKAYA
'KDV hariç' kuralı işleyecek...
Katma Değer Vergisi...
YAVUZ DONAT
2005'in gündemi
Olayı dün Mehmet Keçeciler anlattı...
AB kriterlerinden kaçış kuyrukları
AB'ye uyum çerçevesinde yürürlüğe girecek kanundan önce ehliyet almak...
Köstebek kuşkusu
Tekel'in TIR'ına saldırı içeriden bilgi sızdığını gösteriyor. Nitekim...
Eski Bakan Aydın'ın mal varlığına tedbir
Eski Bakan Aydın'ın mal varlığına tedbir
Yüce Divan yargılamalarından ilk tedbir, eski Bakan Koray Aydın ile...
Düşmandan değil 'ağa'dan kaçıyorlar
Düşmandan değil 'ağa'dan kaçıyorlar
Van Erciş'te, köy ağasının baskılarına dayanamayan 25' çocuk 120...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu